Far Dış Yüzeyini Parlatma


ycetin

Katılımcı Üye
 
Katılım
7 May 2018
Mesajlar
770
Tepkime puanı
759
İsim
Yasin Çetin
Herkese Selamlar,

Aracımın farlarının dış yüzeyini nasıl parlatabilirim. Kılcal ufak tefek çizikleri giderme vs. gibi durumları giderebilir miyim?

Kısacası bir faydasını görür müyüm? İşlemi yapan arkadaşlar varsa ürün önerisinde bulunabilirlerse memnun olurum.

Şimdiden teşekkürler.

 
Merhaba hocam,

Pasta cila ve zımpara ile far temizleyip parlatanlar mevcut. Aşağıda link bıraktım inceleyebilirsiniz.



 
Uygulamadan sonra uygun bi filmle kaplanması gerekiyor diye biliyorum, yoksa tekrar sararıyor, onu da bi araştırın olmazsa 

 
@ycetin Hocam zımpara ve diğer aşındırıcı işlemler far camındaki UV tabakasını kaldırıyor bu da kısa sürede tekrar sararmaya yol açıyor bu işlemlerden sonra farlarınıza PPF kaplama yaptırın en azından uzun soluklu koruma sağlar.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
merhaba, öncesi ve sonrasu uygulamalı resimler görebilirsiniz. Forumda bazı arkadaşlar bilirler orjinal stop takımı aldım çıkmacıdan. Haliyle sağda solda beklemiş araç üzerinde de bir miktar beklediği için yüzeylerde derin çizikler dahi çok miktarda çizik vardı. Stopların yüzeri mattı resmen. Ben polisaj makinasında 2000 devirde yumuşak finiş süngerle menzerna 2500 kullandım. Elimde daha ince olan 3800 de vardı ancak kalın çizikleri gidermeyeceği için 2500 ile sonuç gayet başarılı. belki sonra 3800 geçerim. Umarım yardımcı olur size :)  

913dace2-9e8d-4bc0-9c27-7a71c99c6973.jpg

813fa016-f0c7-459b-94f7-4765c7fae05f.jpg

 
Herkese yorumları ve bilgilendirmeleri için teşekkür ederim.

Açıkcası hem zımpara olayına çok sıcak bakmıyorum hemde farlarım zımparaya ihtiyacı olacak kadar çizik veya sararmı değil. Benim amacım şöyle yıkama sonrası hafif üzerindeki matlığı alabilecek basit bir cila yöntemi aslında.

@tuncer_2632 hocam uygulama epey fark ettirmiş. Cam gibi olmuş maşallah. Ayrıca çıkma orijinal parça candır. Ölüsü yeter.

 

Geri
Üst Alt