2020 GOLF Direksiyonunu sağa çevirince gelen tık-tık-tık sesi


uranusgrey_golf

Katılımcı Üye
 
Katılım
29 Ağu 2020
Mesajlar
938
Tepkime puanı
644
Konum
ANKARA
İsim
Furkan
Merhabalar,

Soğuklar başladı başlayalı aracımın direksiyonunu "durur" vaziyette iken soldan sağa çevirirken tam dik konuma yaklaşırken TIK-TIK-TIK diye ön takımların oralardan bir ses geldiğini fark ettim. (Sağdan sola çevirirken yapmıyor çok denedim aynı sesi bir türlü sağdan sola çevirirken vermedi.)

Araç garantide olduğu için aradım Doğuş ile konuştum 2 ihtimalden bahsedildi.

1- Yağlı olması gereken bölgelerdeki yağın yağmur-kar nedeniyle etkisini kaybettiği.

2-Direksiyon zembereği arızası veya kronik hasarı :(  

Sorunu daha önce yaşamış ve çözüme ulaşmış kişiler var mı acaba ? 

Not : Direksiyon hiç sökülmedi sadece ACC için üst ve alt GW kapakları söküldü hat çekildi ve geri toplandı. Sorun ön takımdan geliyor gibi ama yanıltıcı olabilir. Kronik bir arıza olabilir mi 7.5 için? 

Teşekkürler.

İyi Forumlar.

 
çok basit bir lastik yırtılması muhtemelen ön takımda. 

 
Upvote 0
Amartisör kuleleri yapıyor büyük ihtimal bende 18000 km de servise götürdüm direksiyon kutusu dedi değişti birkaç gün sonra o ses tekrar başladı 

 
Upvote 0
@uranusgrey_golf servise kalırsa bunun direksiyon tuş takımı sökülmüş elektrik tesisatı ile de oynanmış diyip hemen garanti dışı derler.
Garantiden AKÜ değişimi oldu o konuda bir sorun yok araçtaki Donanımları görünce hatta baya doluymuş donanımı dediler. Asıl sorun sesin nedenini tam olarak bulamamak sinir bozucu.

 
Upvote 0
Benim de aklımda soru işareti olan konuya değinmişsiniz.Henüz 17bin kmdeyim bende. Aracımı ilk park pozisyonuna aldığım an  direksiyona sağ sol yaptığım ilk hamlede tık tık ses geliyor sonra gelmiyor. Özellikle belirtiyim ilk sağ sol yapmamda geliyor hem sağdan sola hem soldan sağa yaparken geliyor sonra gelmiyor. Sebebi direksiyon kutusu ise garanti bitmeden değiştirteyim. Yaz kış farketmiyor bu arada tık tık sesin çıkmasında.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Upvote 0
Olduğu yerde direksiyon çevirirken , yolda yavaş hızda gidip sağ veya sola dönerken veya park ederken direksiyonla manevralar yaparken kıt kıt diye ön taraftan gelen ses ise bahsettiğiniz amortisör üst bilyaları işlevini yitirmiş demek oluyor. 
Servise bunun bir çok golfte olduğunu ve garantiden değişmesi istediğinizi belirtin.

Eğer varsa videosunu koyabilirseniz buradaki başka arkadaşlarda çözüm yolunda aydınlanmış olurlar.

 
Upvote 0

Geri
Üst Alt