DPF Bakimi


atacandiri

Üye
Katılım
9 Eki 2019
Mesajlar
148
Tepkime puanı
62
Konum
Ankara
İsim
Atacan
Arkadaslar kolay gelsin bir konuda fikir alis verisinde bukunmak istiyorum.Bugun passat sahibi bir abimiz 2014 1.6 tdi dedi ki arac son zamanlarda cekisten dusmustu normal yaktigimdan fazla yakiyordum arastirdim dpf yikama yaptirdim dedi. Senin aracta 2015 yaptir farki hissedeceksin dedi. Dedim kendi kendi rejenerasyon yapiyor arada uzun yolda yapiyorum kurumlari yaktigimi dusunuyorum. Ben de oyle saniyorumdum Dpf nin de bu tarz bakimlari varmis dedi.

Sonuc olarak boyle bir sey yaptiran,boyle bir seyin gerekli olup olmadigini bilen var midir arkadaslar?

Cevaplar icin simdiden tesekkurler...

 
@atacandiri DPF nin öyle bir bakımı yoktur hocam. Tıkanan DPF için 3 çözüm vardır. Ya DPF off yapmak, ya DPF yenilemek ya da DPF yıkattırıp yola biraz daha devam etmek ama orijinalinden daha kısa sürecek geçici bir çözümdür. Yine aynı koşullarda kullanırsa aynı sürede tıkanacaktır.

Burda önemli olan sizin 2015 aracınız kaç km de? arkadaşınızın passat kaç km de? ona bakmak. Sizin aracınızda bir boğulma, çekmeme, zorlanma, çok yakma ve ya yazılım yoksa sorun edilecek bir şey de yok demektir. Siz bunları 200k km li zamanlara geldiğinizde düşünün aklınız kurcalanmasın. 

 
@atacandiri Aracınızda dpf ışığı yanmadığı sürece pek böyle bişeye girmeyin. Aacınızın rolantisi yükselip fan açıyorsa bildiğiniz gibi dpf temizliği yapar. Arada birde vcds kablonuz varsa motor sıcakken dpf temizliği yapın.

 

Geri
Üst Alt