4 mevsim lastik önerisi


Katılım
5 Haz 2020
Mesajlar
493
Tepkime puanı
439
İsim
FMY
Araç
Golf MK7
Merhabalar öncelikle,

Bursa’dan yazıyorum. Golf 7,5 Comfortline aracım için lastiklerimi yakın bir zamanda değiştirmeyi planlıyorum ancak 4 mevsim olarak çok seçenek bulunduğundan kafam karıştı. Yol tutuşu, konfor ve kullanım kolaylığı açısından hangi marka lastikleri önerirsiniz? 

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Merhaba, Golf 7 1.2 TSI aracımda Mıchelın CrossClimate+ model 205/55/16 boyutunda lastik kullanıyorum.  Öncelikle yol sesi ve konfor olarak gayet memnunum. Zaten etiket değeri 69dB sessiz bir lastik. Islak zemin yol tutuşuda gayet iyi ama karlı havalarda tamamen bir kış lastiği gibi davranmasını beklemeyin. Kötü bir performansı kesinlikle yok ben tavsiye ederim. 

 
@krym Forumda yeni olmam arama butonunu bilmediğim anlamına gelmiyor evet araştırma yaptım ama aradığımı net bulamayınca yeni bir konu başlığı açma gereği duydum.

 
@krym bu arada sizi hatırladım daha önceden başka bir iletide benimle tartışmıştınız lütfen bu iletide umarım aynısını yapmazsınız.☺️

 
@fatihmyigit size yardimci olsun diye yazdim, simdi size kimse yüzlerce ileti yazmaz, cok degerli bilgiler var forumda

yapmaniz gereken google'da 4 mevsim lastigi yazip bütün markalarin modellerini cikarmak, sonra model isimlerini forumda  ara kismina yazmak, her modelle ilgili onlarca bilgiye en kisa sekilde böyle ulasirsiniz

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
4 mevsim lastikler; yazın yaz lastiği gibi performans göstermez, kışın da kış lastiği gibi performans göstermez.

ben yazın yaz kışında kış lastiği kullanılmasından yanayım. Ama bu söylediklerime istinaden illa 4 mevsim derseniz Mıchelın CrossClimate öneririm

 
4 mevsim lastikler; yazın yaz lastiği gibi performans göstermez, kışın da kış lastiği gibi performans göstermez.
ben yazın yaz kışında kış lastiği kullanılmasından yanayım. Ama bu söylediklerime istinaden illa 4 mevsim derseniz Mıchelın CrossClimate öneririm
Kesinlikle katılıyorum

Yazin spor ayakkabi kisin bot gibi dusunmek lazim


Konfor ve güvenlik icin
 
Ben 2018'den beri Michelin CC+ kullanıyorum. Ankara'da bana yetti ama önermiyorum. Benim tercih etmemdeki tek neden yılda iki kez lastiklerin sök tak işleminden dolayısıyla da jantların zarar görme riskinden uzak durmaktı. Varsa imkan 2 çift jant takımı ve yaz kış ayrı lastik kullanımı önerilir. 

Ayrıca son bakımda SD bana: "Aracınıza çok özen göstermişsiniz ama lastik seçiminiz yanlış" dedi.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
uzun uzun yazmayacağım nokian weatherproof  yorumlarına bakın satış sayfalarından  aracınız  hafif  a/b/c segmenti ise  ve az yol yapıyorsanız. düşünmeden  nokian weatherproof  XL  extra load  alabilirsiniz.  yazın ses yapar diyorsanız onuda inceleyin 68db ses değerleri.  

Tek kusuru çok uzun km ler yapılıyorsa + birde araç ağırsa erken dökülüyor.  Diğer lastik türlerinde de  sertleşmeden dolayı aşırı ses yapıyor. Kısacası planlı eskime. 

firestone  lastiklerini 20 sene kullanabilirdin ne varsa içeriğinde battı gitti  :)  

Kışın kullanmıyorsanız 2/3 ay yatsın araç sök tak maliyet + jant deformesi derken derdi bitmez . :)

kışlık yazlık ayrı alacaksanız  orta ve ya üst kalite uzun süreli işinizi görür.  Çevremde  sava kormaran  gibi lastikleri 1 yıl kullanıp taş kesildi diye iade etmeye uğraşanlar var.:)   

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Cross climate alın derim kışı ağır bir yerde yaşamıyorsanız yeterli olur. En güzeli gerçekten yazlık kışlık ayrı olması ama sök takı saklaması vs. İşlerine zaman mekan bütçe ayırmak gerekiyor. Benim eski araçta bu şekilde iki jant lastik takımı vardı. golf alınca ekstra jant takımım yok. kışlık lastik almadım bulunduğum yerde kış şiddetli yaşanmıyor çok düşük sıcaklık kar buz olduğunda taksi toplu taşıma vs ile gidiyorum araba ile çıkmıyorum.

 


Geri
Üst Alt