Golf 7den sonra araç alamama sorunu-Yeni araç tavsiyesi-Qashqai 2017 hakkında bilgi


BUSAH

Üye
Katılım
22 Tem 2019
Mesajlar
118
Tepkime puanı
158
İsim
Bulut
Selamlar sevgili dostlar. Yaklaşık 2 senedir GOLF 7 kullanıyorum toplamda sanıyorum 70 80bin kmdir kahrımı çeken aracımı bazı sebeplerden dolayı satmaya karar verdim. Ama nereye hangi araca baksam bir golf değil cümlesini duyuyorum. Golf beni her açıdan tatmin eden bir araç olmasına rağmen yeniden golf almak da olsa yolun sonunda yinede bir değişiklik olması gerekiyor. Bu süreçte dağlık yerlerde çok gezmemden dolayı 2017 yeni kasa qashqai araçlara baktım biraz, Golf ile aynı segment değil ama mutlaka 2 aracı aynı anda kullanan arkadaşlarım olmuştur şurasından memnun olmazsın diyebileceğiniz şeyler var mı acaba? Değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim.  :rolleyes:

 
Hocam 2 sene önce Golf 7'den 2018 Qashqai Skypack 1.6 dizel Xtronic (yarı otm.) araca geçtik ve halen kullanıyoruz. En full paketin bir altı olduğu için oldukça yeterli donanımları var, modeline göre bakarsınız zaten. Skypack paketin altında Tekna var, onda ise Skypack'ten farklı olarak cam tavan ve anahtarsız giriş ve çalıştırma yok ama onun dışında şerit uyarı, tabela okuma vs var Skypack’de olduğu gibi. Qashqai kendi segmentinin bilindik oyuncularından birisi olması dışında pek ahım şahım artısı yok ama fiyat olarak bütçenize uyuyorsa alınabilir. 

Bana göre,

Artı yanları: piyasası bol olduğu için satması alması kolay, tıpkı diğer psa ve korelilerdeki gibi donanımlı, xtronic şanzıman oldukça güzel ve dsg gibi vites geçişleri akıcı.

Eksi yanları: multimedya idare eder, malzeme kalitesi malum çok iyi değil, trim sesleri olabiliyor, kendi segmentindeki diğer bazı c-suvlar gibi iç ve bagaj hacmi hb'den çok farkı yok, zaten bu segmentteki çoğu araç için yerden yüksek hb diyebiliriz, bakımı 10 bin km'de bir ama garanti bittiyse servise gidilmeyeceğinden çok problem olmayacaktır. Özel servise 15 bin km'de bir/yıl gidilebilir. 

Özet olarak bütçeye uygunsa alınabilir satması da kolay olduğu için. Daha fazla bütçe varsa daha iyileri neden olmasın.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Vag grubuna alışmış olduğunuzu varsayarak Seat Ateca öneririm. Bende son 1 aydır bilgi ediniyorum. Donanım avantajları çok fazla. Golf seven birini Qashqai den daha çok mutlu edeceği kesin. Tabi bütçe meselesi.

 
Yaklaşık 2 ay önce bizde yeni kasa Platinum Premium Pack aldık. Donanım olarak doyurucu olduğu düşünüyorum özellikle deri koltukları, bose ses sistemi ve koltukların desenleri bence çok hoş, hem içten hem de dıştan olarak spor durduğunu da düşünüyorum.

Ancak sürüş zevkine gelirsek bence kesinlikle iğrenç(tabi ki golfle kıyaslayarak bunu söylüyorum) :D Aile için düşünülürse kesinlikle çok güzel özellikle arkada oturan yolcu için manzara müthiş :)  

Tabi alalı çok uzun zaman olmadı ve aracı genel olarak kendim kullanmadığım için trim sesini vs çok gözlemleyemedim dolayısıyla o konuda çok yorum yapamıyorum. Fakat bu aracı almadan önce Seat ve diğer markalara da çok baktık fakat fiyat-donanım ve piyasa olarak içimize en çok sinen Qashqai oldu. Hayırlısı olsun :)  

 
Evet zaten sanıyorum herkesin düşüncesi fiyat donanım kıyaslaması. Trim sesinden iğrenen insanlar var bende çok takıntılıyım golfte şimdiye kadar hiç almadım ve inanılmaz memnunum bu konuda. Diğer yorumları da bekleyelim bakalım trim hakkında neler diyecekler :)

 
Ben de Aynı arayıştayim. Yaklaşık 10 yıldır golf kullanıyorum golf 4-5-6 ve şu an 7. SUV a geçme planım var b segmenti 0 olarak 2008 mantıklı gelmişti biraz inceleme fırsatı buldum ama içime sinmedi. Mecburen 2. El bakacağım Qashqai-tiguen-3008 arasındayım. Tiguen TSI 150 hp yakıt olarak çok uzer diye düşünüyorum şu an kullandığım 1.6 TDI golfe kıyasla. Galiba içimize sinmese de Qashqai alacaz. Tecrübesi olan arkadaşlardan tavsiye bekliyorum.

 
Ateca fiyatları ortalama 250k dan başlıyor, Qashqai 2017 yeni kasa tahmini 1 2 parça boya olan temiz araçlar ortalama 200- 205 o civarlarda. Bütce olarak birazcık daha zorlayabilsem düşünebilirdim Ateca. Ama orda da devreye t-roc giriyor o kadar para verdikten sonra t-roc alırım diye düşünüp ona yönelirdim heralde :D

 
Qasqai ic hacim olarak Golften pek bi farki yok, dis gorunus aldatmasin

 
@BUSAH hocam merhaba. 

benim anladığım Troc un emsali Arona . Ateca bir tık üstte sanki

 
@Seastar76 hocam arona yakın zamanda aldık (4 ay oldu 2500km yaptım) . Troc ta 2 Ocak 2020 de aldık. İkisinden de var yakınımda. Arona troc un yanında araba falan değil. Çok kötü desem yeridir... ve büyüklük olarakta hiç aynı değiller. Arona bildiğimiz hb araba... suv diye nasıl nitelendirmişler anlamıyorum.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
station araç düşünür müsünüz bilmiyorum ama subaru levorg araştırın derim


...

 
station araç düşünür müsünüz bilmiyorum ama subaru levorg araştırın derim


...
Levorg çok güzel, 

3 yıldır bayilerde satılmıyor,

2017-2018 modellerde eyesight var,

Volvo ile en güvenli araç sıralamasında 1.liği paylaşan markadır Subaru. Quatro' dan daha iyi olan 4çeker sistemi ile dünyanın en iyisidir, öyle ki uzaydan atsan atmosfere tutunur.

Ülkemizde tutmaz, Subaru ya binen başkasına binemez. Levorg harbi arabadır. Arabanın üzerine abuk subuk özellik ekleme peşinde koşan sonradan görme ergen tayfaya göre değildir, ancak motoru modifiye ye neredeyse hazır vaziyette fabrikadan çıkmıştır. İstanbul da 13 litrenin altına düşmez.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Arac sempatisi bir yana gercekten golften sonra baska arac kalitesi dusuk gelmeye basladi.. tabiki ust duzey segmentleri kastetmiyorum. Ama benzer hatta bir kac band fazlasi bile bana olmamis bu dedirtebiliyor.. Arac degisim zamani yorucu bir surec olacak benim icin 😄

 

Geri
Üst Alt