Lastik Tercih Anketi


Sizce sessizlik ve konfor ön planda olmak üzere aşağıdaki lastiklerden hangisi tercih etmeliyim?


  • Kullanılan toplam oy
    144

ycetin

Katılımcı Üye
 
Katılım
7 May 2018
Mesajlar
770
Tepkime puanı
759
İsim
Yasin Çetin
Arkadaşlar Merhaba,

Lastik tercihi konusunda tecrübelerinizi rica ederim. Seçeneklerim anketteki şekilde bunlar dışında önerisi olan varsa yoruma ekleyebilir.

Herkese teşekkürler.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@ali_burkay Öneri için teşekkürler. Hiç incelemediğim bir lastikti. Etiket değerleri dediğiniz şekilde mantıklı duruyor. Özellikle ıslak zeminde A sınıfı görünüyor.

Burada benim için en önemli kriter yol tutuşu ve güvenlik sonrası tabi. Konfor ve yol sesi.

https://m.trendyol.com/nokian/powerproof-225-45-zr17-94y-xl-yaz-lastigi-2020-uretimi-p-46990040?tyutm_source=google&tyutm_medium=cpc&tyutm_campaign=x:home_t:dsa_type:product_oto-aksesuar_productsup_gl_s_&gclid=Cj0KCQiAjKqABhDLARIsABbJrGkOX3nkCyqMzCrVEvwgDd7BX52DeSAuDWRT8EfcNSORrZwIB_cS_h0aAuxiEALw_wcB

 
On 17.07.2020 at 1:02 PM, ogzogz yazdı:

Lastik yapısının sürüşe etkisi ile ilgili gözlemlerim doğrultusunda..

Lastik alırken (1.6 tdi 205 55 r16 için) hazırladığım, lastik desenlerinin de göründüğü resmi paylaşıyorum.

Ekli dosyayı görüntüle 35669

Konfor ve sessizlik arayışında mutlaka lastik hamurunun önemi büyük.

Ancak bir diğer etken de lastik desenleri. 

Tercih ettiğim ve (2 seneden fazladır) kullanmakta olduğum Michelin Primacy 4'ün lastik desenine baktığınızda, diğer lastiklerde olan lastiği çevreleyen bütün parçalardan olmadığını görürsünüz. Bu da lastik tabanında lastiğin, aradaki boşluklar ile esnemesine müsaade eder. Tıpkı piyano tuşlarının birbiri ile bağımsız olduğu gibi düşününce, taşlı ve sathi asfaltta yol hissini minimuma indirir.

Lastik çevreleyen birleşik parça yok olduğundan hafif salınım hissettiren bir lastiktir. Bu da konforu sağlamaktadır.





 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@ogzogz bu yazıyı okumuştum. Gayyet açıklayıcı. Esasında daha önce iki kez michelin primacy 4 model lastiği aracımda kullandım. Aradığım sessizlik ve konfor onda mevcut. Ancak ben bu lastiği hep 205/55/16 ölçüleri ile kullandım. Bu sebeple 225/45/17 ölçülerinde değişiklik gösterir mi bilemedim. Yanılmıyorsan hız en deksine göre lastiğin yumuşaklı değeri değişiyormuş.

 
@ycetin birçok faktöre, kombinasyonlara daha doğrusu lastiğin özelliklerine ve kullanılan teknolojiye bakıyor teknik veriler.

Aşağıdaki linkten primary 4 için 17 ebatı seçerek, aracınızın değerlerine uygun lastiklere bakabilirsiniz. A A 68db seçeneği de var. 

https://www.michelin.com.tr/auto/tyres/michelin-primacy-4

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@ycetin benim aracimda takılı 2020 Nisan ayında almıştım michelin primacy 4 lastik 17 inç dijonlara ben çok memnun kalmadım açıkçası çok kayıyor adana cukurova bölgesinde bayiye götürdüm 1 hafta önce kayma ilgili fotograf çekip yazi yazdılar bilgi bekliyorum kabul ederlerse pilotsport bir üst model.lastige geçebilirim farkınını odeyip diye söyledim haber bekliyorum Bridgestone lastikte tercih edebilirsiniz, 

 
@mehmetyilmaz Belirtmiş olduğunuz şikayeti birkaç forumda daha görmüştüm. Ancak hangi şartlar kaydığı yada kızakladığı çok önemli. Agresif kullanımda mı kayıyor. Yoksa normal yumuşak frenlemede mi? Yada kalkışlarda sarıyor mu?

 
Ben 17"lik jantlarla michelin pilotspot 4 kullanıyordum. 1-2 ay önce 18 inçe geçtim. Michelin'in aynı lastiğini 18"lik alayım dedim, o fiyat ne öyle. Kumho aldım🙂 Lastik piyasası ortada, ayıracak bütçeniz varsa diğer lastiklerle zaman kaybetmeyin hiç.

 
@pretoria ps4 aklımda olan bir lastik modeliydi. Ancak spor ve primacy’ye göre daha sert bi lastik olduğu için tercih etmedim.

 
@Nfk hocam cpc6’yı 205/55/16 da denedim. Açıkcası bana sert ve sesli bir lastik gibi geldi.

 
Hocam ben neden spor model lastikleri düşündüğünüzü anlamadım açıkçası, ps4, sc5, asymmetrc5 gibi 

Bunların yerine günlük kullanım için michelin primacy4, premium contact6, efficientgrip, p7 cinturato bakmalısınız. 

Spor lastiklerin çalışma aralığı biraz daha yüksek sıcaklıklarda. Fiyatları da haliyle yüksek. Ayrıca spor lastiklerden konfor ve sessizlik beklemek doğru değil görevleri yol tutmak zaten. 

Bu şartlarda kendi kullandığım primacy4 ve premiumcontact6 için konusursam. Primacy4 bu lastiklern içinde en konforlusu ve sessizi. Ancak yol tutma konusunda dayanımı max 1 sene. Sessizliği ve konforu 3 yıldır değişmedi. Ama yol tutuşu baya azaldı. Premium contact6 sesli, konfor ortalama, yol tutuşu ve lastik dayanımı primacy ye göre daha yüksek. 

Ha her ne olursa olsun continental bu sektörde benim için devdir. Ecocontact bile deli gibi dayanıklı uzun kullanımda. 

Bu da ek bilgilendirme tyrereviews her zaman girer bakarm lastiklerin güncel karşılaştırmalarına

https://www.tyrereviews.com/Article/2020-Latest-17-Summer-Tyre-Test.htm

 

@Yehanoha hocam aslında primacy4 aklımda olan ilk lastikdi. Son foroumlar testler falan derken allak bullak oldum. Amacım spor şastikten uzak durmak. 

 

Geri
Üst Alt