Beyaz Duman Sorunu


ismailkynr

Üye
Katılım
15 May 2019
Mesajlar
42
Tepkime puanı
36
İsim
ismail
Merhaba arkadaşlar

2013 model 1.2 tsi dsg aracım var 120.000 km de. 
son zamanda araçta beyaz duman atma gibi bir sorun baş gösterdi. Başlarda hava soğuk olduğu içindir dedim ama şimdi fark ettim ki motor ısınınca da geçmiyor. 
soğutma sıvısını kontrol ettiğimde eksilme göremiyorum. Servise gitmeden önce kontrol etmem başka birşey var mıdır ?

bir de bu konu ile alakalı istanbul şişli yakınlarında önerebileceğiniz servis var mıdır ?

 
Suyun yağa yağın suya karışması gibi bir durum söz konusu olabilir. Soğutma sistemine baktırmanızda fayda var. Ayrıca subap zamanlaması ile ilgili de olabilir.

 
Upvote 0
Buhar gibi ise Furkan'ın söylediği gibi, normal bir durum.

Aracınızın yağını kontrol edebilirsiniz. Eksilme yada fazla olmamasına dikkat ediniz. İçiniz rahatlasın isterseniz, her piston için ayrı ayrı kompresör testi yaptırabilirsiniz.

Aynı şekilde suyunu kontrol edebilirsiniz. Bunlarda azalma yok ise. EGR valfi ile ilgili olabilir. Ama çok büyük ihtimal, egzozda biriken suyun yanması ile gerçekleşiyordur. 

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Upvote 0
Hocam beyaz duman bildiğim kadarıyla su buharına işaret ediyor, motor çalışma zamanına göre beyaz dumanın yoğunluğunun takip edilmesi lazım ki soğuk havalarda egsozda yoğunlaşma olduğundan eksozdan su buharı atımı fazlalaşıyor. Hava sıcakken yada soğukkenki beyazlığın yoğunluğuna bakın takip edin. Egsoz dumanındaki su buharı yoğunluğu fazlaysa mutlaka bi su kaçağına işarettir hocam.

 
Upvote 0
Beyaz duman'ın normal olduğunu bir yerde okumuştum. Endişe edecek bir şey yok yazıyordu. Havaların soğuk olması nedeni ile oluşan bir durum. Bazı araçlarda daha fazla çıkıyor bazılarında ise diğerlerine oranla daha az. Fakat yine de çıkıyor bu beyaz duman.

 
Upvote 0
1.4 tsı var bende de hiç dikkat etmedim bi deneyeyim bende bakalım aklıma takıldı şimdi ama beyaz buhar gibiyse sorun olmaz 

 
Upvote 0
Büyük ihtimalle su buharıdır, kışın dikiz aynasından bile kendi egzosunuzdan çıkan buharı görebilirsiniz. Özellikle dur kalk trafikte kalkış esnasında yapar. Ama buhar değil ve gerçekten beyaz duman ise o zaman motor kapak contası ile ilgili bir problem olabilir. 2014 1.2 ler servise çağrılıp krank mili değişimi de yapılmıştı zamanında, 2013 ler de çağrıldı mı bilemiyorum. Sonuçta egzos subaplarının zamanlamasını yapan bir parça.

 
Upvote 0

Geri
Üst Alt