Aracım Sekiyor?


Skyline

Katılımcı Üye
 
Katılım
24 Eki 2019
Mesajlar
1,615
Tepkime puanı
1,201
Konum
Ankara
İsim
Musa
Arkadaşlar, babam aracımın lastiklerini değiştirmişti, bugün kullanma fırsatı buldum 120-130 km hızı geçince araçta acayip bir titreme oluyor, resmen araç sekiyor gibi, az buz değil ciddi anlamda rahatsız ediyor ve sorun var. Şu iki durumu belirtmek istiyorum. 
 

Birinci durum sağ ön jantımda biraz hasar vardı, lastikçi arkadaş bu sorun olur diyerek arkaya takalım demiş ve sol ön jantı sağ arkaya takmışlar, ne kadar etkileyecekse artık?

Diğer durum ise lastiğimin birisini köpekler ısırdığı için 1 adet çıkma aynı marka model lastik almıştım, 1 yıl daha yeni idi ama sorun olmaz diye düşündüm.

Bu bilgiler ışığında devam ediyorum. Lastikleri kontrol edeyim dedim yıllarını karşılaştıracaktım, fakat 2 lastikte tarih yılı görmeme rağmen diğer 2 lastikte göremedim, bilmiyorum belki ben gözden kaçırdım ama defalarca bakmama rağmen göremedim, açıkcası lastiklerin iç-dış kısmının yanlış takıldığını düşünüyorum. Lastiklerin modeli continental wintercontact ts 860. Cevaplarınızı bekliyorum. Teşekkürler.

 
İsi bilen bir lastikciye gidip balans kontrolü jant ve lastik kontrolu yapmakta fayda var

 
@Musaaksoy lastiklerin bazılarında örneğin Goodyear UG-8 serisi bunlardan birisidir, lastiklerin tek taraflarına yazıyorlar dolayısı ile sağ tarafta tarih gorebiliyorken sol tarafta goremeyebiliyorsunuz. Yön doğru ise bundan olabilme ihtimali çok yüksek. 

 
@Kingslayer tam da dediğiniz gibi, sağ tarafta yazıyor ama sol tarafta yazmıyor. Sabah gidip gündüz gözüyle tekrar kontrol edeceğim ama Cumartesi yola çıkmam gerekecek şimdiden sizlere danışmak istedim, çünkü çok rahatsız etti bu durum beni, malum doğru dürüst lastikçi bulmak zor

 
@HONEY aynen hocam dediğiniz gibi yapmayı düşünüyorum ama işini düzgün yapabilecek bir lastikçi tanımıyorum maalesef, foruma öncelikle danışmak istedim, Ankara’da lastikçi önerisi olan varsa onu da alabilirim 

 
@Musaaksoy şaşmaz dayı rot balans, kapan kardeşler rot balans, imece oto lastik. Ankarada hatrı sayılır rot balans jant lastik işi yapan dükkanlar. 

----ana sebep balans bozuktur. özellikle belirli bir hızda sekiyorsa. Balans yapılır.

-----ikinci sebep önden arkaya alınan jant gerçekten sağlam yamuk hızlanınca daha cok hissediliyor onarılır. 

------ücüncü sebep ama düşük etki lastikleriniz yönlü. değişim sırasında yönleri de bozulmuş. inside outside durumunun normale dönmesi lazım.

anlatılanlara bakılırsa üçü de mevcut. büyük bir problem değil. Dayı rot balans jantlarınızla iyi bir şekilde ilgilenir kolay gelsin.

 
@Yehanoha hocam, bahsettiğiniz yere gittim Mustafa hocam sağolsun ilgilendi. Memnun kaldım açıkcası. Sorunum düzeldi gibi 120 üzerine Henüz çıkamadım ama 120 ye kadar güzel durumda

 
@MusaaksoyHocam sorununuzun çözülmesine sevindim. Lastik yönünde sıkıntı yoktur, çünkü ben de continental ts860 kullanıyordum, benimkilerde de 2 lastikte üretim tarihi var diğerlerinde yoktu. Hatta lastikleri değiştirdiğim zaman hepsine baktık, doğru takılmıştı. Continental ilginç bir şekilde üretim tarihini sadece 2 lastiğe koymuş.

 
@Musaaksoy jant mı eğriymiş hocam yoksa balans mı düzgün değilmiş.

sorununuzun çözülmesine sevindim iyi sürüşler  :)

 
@Holigan hocam onu da sordum ustaya, bazı lastiklerde oluyormuş, lastiğin iç tarafında yazıyormuş üretim tarihleri

 
lastiklerin havasi fazla olabilir. kalibrasyonsuz makinalardan dolayi basildigi dusunulen hava fazla olabilir..  veya farkli psi olabilir...

 


Geri
Üst Alt