Debriyajdan ayağı çekerken gelen gıcırtı


atacandiri

Üye
Katılım
9 Eki 2019
Mesajlar
148
Tepkime puanı
62
Konum
Ankara
İsim
Atacan
Arkadaşlar kolay gelsin. Kurumda bir arkadasımızın golf 6 sı var. Test ettik aynen anlattığı gibi debriyajdan ayağı çekerken böyle kulak tırmalayıcı bir gıcırtı var. Kavramada,Balata da,vites geçişlerinde bence sıkıntı yok. Nedir bu gıcırtı ? Fikir alalım :)   selamlar herkese

 
@atacandiri debriyaj alt veya üst merkezden olabilir kardeşim eğer değilse çatalı Bi sıvı gres ile yağlatin. Birde olabilecek bir durum daha var nadirde olsa " pedalın bağlandığı pistonun somonunu kontrol ettir gevşeme olmuş olabilir" 

Not : tecrübe ile sabit 

 
Upvote 0
ona benzer bir seste benden geliyor. debriyaja basınca gıcırtı geliyor yaydan gelen bir ses gibi. araç 2019 model 1,0tsi manuel. uzun süredir geliyor servise gideceğim ancak araçta hiç bir sıkıntı yok.

 
Upvote 0
aynı ses benim scirocco aracımda da mevcut usta debriyaj çatalından geldiğini söyledi, fakat yağlatmadım bu şekilde kullanıyorum 1.5 yıldır bir sorun yaratmıyor.

 
Upvote 0
@Kordi_gs servis elleri ovuşturdu bi 5-10k fatura kesin diye sevindi. İyi yapmışsın hocam umarım bi daha ötmez :)  

 
Upvote 0
@atacandiri aynı sesten sebep tam 4 defa servise araç bıraktım, en son videosunu almanyaya gönderdiler, oradan gelen talimata göre yapınca bir daha ses yapmadı. Her defasında garantiden parça değiştiler artık o kadar sıkılmıştım ki en sonuncusunda ne işlem yaptıklarını sormadım bile. Sonuncusu dahil 3 defa şanzımanı açtıklarını biliyorum. Öyle yağlamayla falan geçen birşey değil bildiğin kapı gıcırtısı.

Maliyetli birşeyse ve de arkadaşınızı rahatsız etmiyorsa kalsın, araca hiçbir zararı olmadığını söylemişti servis.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Upvote 0
Gercek anlamda mekanik bir hata kaynakli olmadigi varsayarsak geriye debriyaj pedali yayi kaynakli olmasi kaliyor.. Kaliteli bir sprey yag ile ( sensor vs vs ) zarar vermeden yaglanmasi fayda verebilir. 

 
Upvote 0
@Nfk ve de bunu diyen de tanıdık 😂😂  otosanayi de nazımızın geçtiği ustaya götürdüm bir bakar mısın dedim hallederim dedi halletmiş 

 
  • Beğen
Tepkiler: Nfk
Upvote 0

Geri
Üst Alt