2018 Golf 1.6tdi Motor arıza lambası


Murata

Yeni Üye
Katılım
13 Ocak 2021
Mesajlar
2
Tepkime puanı
0
İsim
Murat
Merhaba arkadaşlar, 

2018 model Golf 1.6tdi dsg şanzıman araçla ilgili bir sorum olacaktı sizlere. Araç 37000 km.de geçen hafta sabah çalıştırmak istediğimde 12v akü zayıf sürüş modunda şarj edin dedi ama çalıştıramadık aküyü değiştirdik. Eski aküyü ölçtüğümüzde bitmişti (6.1v çıktı). Varta marka akü takıldı, ilk marşta arıza ışıkları yandı, usta tamam sorun yok dedi ve 3gün problemsiz bindik ama 3gün sonra motor arıza lambası yandı, aynı ustaya götürdüm cihaza bağladığında ısıtma buji arızası yazıyor dedi ama vaktim olmadığımdan detaylı inceleyemedi. Benzer problemi yaşayan ya da konu hakkında bilgisi olan üstadlar varsa yardımcı olabilirse bilgilerini paylaşabilirse memnun olurum, birde 3hafta kadar mesailerden dolayı mecbur bu şekil kullanmak zorundayım bu Bi problem olurmu sizce, şimdiden sağolun

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@Murata Kesinlikle yetkili servise görünmesi lazım. Benim de geçen sene başıma geldi ve servis çözdü açıkçası.

 
Upvote 0
@fatihmyigit hocam yaşadığınız sorun aynıysa neden kaynaklıymış problem ve ne kadar bir maliyet oluşturdu ayrıca. Mecburiyetten bir iki hafta bu şekilde kullanacağım usta kısa vadede Bi sorun olmaz dedi, umarım olmaz. 

 
Upvote 0
@Murata servise götürseydiniz büyük ihtimal ile akünüzü şarj ederlerdi sonra tekrar bitseydi garantiden değişirdi benim öyle olmuştu. Hatta aracın garanti süresi bittikten sonra değişti sadece işçilik ücreti aldılar.

 
Upvote 0
@Murata Açıkçası benim geçen sene bir kış sabahı başıma gelmişti. VW servisten yol yardım aracı geldi ve akü kontrolü yapınca boşalmış servise gitmeniz lazım dedi. Takviye yaptıktan sonra servise gittim. Zaten aracımın bakım zamanı gelmişti. Hem bakım hem de yeni akü değişimi ile 1800₺ ödedim Doğuş Oto Bursa servisinde. Varta takıldı. O günden beri herhangi bir sorun çıkmadan kullanıyorum. 

 
Upvote 0
@Murata hocam bende de geçtiğimiz cuma aynısı yandı ( motor arıza)  cihaza bağlattım kızdırma Bujisi dedi arızayı kapatıyorum birdaha yanarsa değişecek bujiler dedi vede bugün yine arıza yandı . aracım 2015 1.6 tdi 

9931ADC2-9218-4DC0-BD8A-ECF44100F892.jpeg

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Upvote 0

Geri
Üst Alt