Tavandaki iz nasıl çıkar?


lasttohit

Katılımcı Üye
 
Katılım
14 Nis 2019
Mesajlar
511
Tepkime puanı
242
Konum
İstanbul
İsim
Kubilay
Selamın aleyküm abiler, golf 7 aracımın tavanında shark anten vardı. orijinal değil benden önceki sahibi yapıştırmış fakat simetrik yapmamışlar. O yüzden sökmek zorunda kaldım fakat altında yeşil bir iz bıraktı fotoğraflarda da göründüğü gibi, bu izi nasıl çıkarabilirim ? yardımcı olursanız sevinirim. :)  
E7D5588D-4637-4037-85DB-71DF549D1EF9.jpeg

2483BC15-D59A-419A-9035-EC6FC1A3DD97.jpeg

974CC092-5D2A-445C-AC76-7DEC6AB0D4A1.jpeg

 
@Terms kendim pasta ve etiket sökücüyle denedim ama en ufak bir değişiklik bile olmadı. Şimdi bir yıkamaya bıraktım birde onlar pasta ile deneyecekler umarım çıkar.

 
Upvote 0
@lasttohit geçmiş olsun.

Üzerine dondurma kabı konmuş gibi.. ize sebebiyet veren madde nedir biliyor musunuz?  Ona göre müdahale ettirin.

 
Upvote 0
@Terms kendim pasta ve etiket sökücüyle denedim ama en ufak bir değişiklik bile olmadı. Şimdi bir yıkamaya bıraktım birde onlar pasta ile deneyecekler umarım çıkar.
Pasta ile çıkması gerekir.

Pasta diye Cila ile denemediğinizi varsayıyorum.

 
Upvote 0
@ogzogz tavandaki shark antenin yarattığı iz.

yıkamacı sağolsun bir kısmı çıkmış fakat boyayı inceltmiş.

 
Upvote 0
@ogzogz tavandaki shark antenin yarattığı iz.

yıkamacı sağolsun bir kısmı çıkmış fakat boyayı inceltmiş.
Yukarıda yazmışsınız ben sonunu okuyunca farketmedim.

Erken müdahale etmişsiniz.

Galiba zımpara ile çıkarmaya çalışmış. Detay ile uğraşan birine gösterin.

Ah şu yıkamacılar..

Geçmiş olsun.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Upvote 0
Eskisinden kötü hale gelmis :(  Beyaz görünen yerde yapilan islem sanki boyaya islemis gibi. Bence artik pasta ile ugrasmayin yeniden bir shark anten bulup uygun sekilde kapatin orayi

 
Upvote 0
Hocam yanlış anlamayın ama yıkamacıya bırakıp hata etmişsiniz.

Eskisi nereye yapıştırılmıştı bilmiyorum ama yeni shark anteni orjinal şekilde konumlayıp yapıştırınca umarım o iz gözükmez. 

 
Upvote 0
Kesinlikle hata yaptım ki zaten daha yıkamaya bile bırakmam oraya aracımı. Çıkardığım anteni test ettim ve iyiki orjinal konumuna koyunca o iz kapanıyor yoksa stresten saçlarım dökülürdü herhalde :)  Aracın eski sahibi nerede montaj yaptırdı bilmiyorum fakat eski anten hem yanlış konuma takılmış hemde antenin içi su aldığı için içindeki vidalar paslanıp eriyerek akmış. Belki de o paslanmanın akıntısı da olabilir o izler emin değilim.

 
Upvote 0
Yeni alacağım antenin montajını kendim yapacağım. arkadan öne 10.6 cm ve ortalanacak şekilde olacağını biliyorum ama montajını yaparken kendi üzerinde çift taraflı bantla mı geliyor yoksa slikon vs sıkmak gerekiyor mu? Yoksa 3m çift taraflı bantlardan falan mı almak gerekir? Kendisi daha önce yapan varsa ve bilgilendirebilirse sevinirim ve aldığınız yerin linkinide atabilirsiniz :)  

 
Upvote 0

Hocam geçmiş olsun :( pasta ile müdahale öncesi ipa veya m700 ile denemenizi tavsiye ederim. Çünkü pasta ile direk müdahale edince yüzeye yayılma durumu var, sonuçta oradaki maddenin ne olduğu belli değil. Oraya yeniden bişi yapıştırmadan önce detailingle uğraşan bir yere gösterip öyle yapıştırın. Zira verniği nası zımpara yapıp ne kadar incelttikeri meçhul. Ufacık Bi yerden alıp yürümesin vernik.

Yapıştırma konusunda da kaliteli bir çift taraflı bantla yapıştırırsanız sorun olmaz, arkada böyle iz kalmaz. Daha önce 3-4 sene bu şekilde bantla yapışmış anten hiç oynamadı yerinden, benden sonraki satan kişilerin fotolarında da hala sağlam duruyordu :D 3m,scotch,pattex gibi markalara bir bakın derim. Nalbur işi 3-5 liralık bantlar iş görmeyip iz bırakacaktır 

 
Upvote 0

Geri
Üst Alt