Golf 8 mi C-SUV mu?


Akif Nalca

Üye
Katılım
2 Tem 2018
Mesajlar
291
Tepkime puanı
336
Konum
tokat
İsim
akif
Arkadaşlar SUV araçlar hakkında ne düşünüyorsunuz ? Golf sonrası SUV araca geçiş yapan yada kullananlar size göre bu yerden yükseltilmiş araçların artısı eksisi nedir? Hem karşılaştıralım hem de piyasayı konuşalım :)

 Ülkemizde ve dünyada SUV piyasası katlanarak artıyor. 2020 yılı satışlarına bakıldığında  C-HB dediğimiz araçlar çok geride kalmış durumda. Bunda Doğuş otonun yeni GOLF, A3, LEON u bir türlü getirememesinin de payı büyük. 10 Ocak itibariyle bu araçlara sipariş dahi alınamıyor. Kasaları yenilenecek olan 308,astra ve sonradan oyuna giren scala dışında seçenek de yok. İnsanlar da doğal olarak C SUV yada B-SUV lara yöneliyor.

Doğuş oto bence Golfün fiyat ayarlamasını yapamadığı için biraz da gecikiyor. 300bin bandının üstüne çıkıldığında insanlar artık C-SUV lara yönelmeye başlıyor. 300bine sıfır  160HP 270 torklu  TCE motora sahip Qashqai alınabiliyor. Az önce baktım C5 Aircross EAT8 sanzımanla 303bin liste fiyatı var. Tuscon 330bin liraya hiç fena değil belki daha indirimli alınabilir. 3008, Grandland x, Tiguan, Ateca, Karoq, Sportage,Kuga olmadı 2008 ve T-Roc gibi B SUV lar var da var. Golfün 300bin altında gelmesi zor ama 300, 350 binlere çıkıldığında satması da zor. Ben Golf 8in gelebilirse eğer :)   Golf 7in satış rakamlarının yanından dahi geçebileceğini düşünmüyorum

 
Hocam hatchback sonrasında c veya b-suv sürüş zevki anlamında gerçekten hayal kırıklığı yaşatıyor ama aileyle birlikte bir tık daha geniş bir araç çok daha keyifli oluyor özellikle uzun yolda. Golf 8 fiyatları az çok tahmin ediliyor ama bence yeni Ateca şuan fiyat/performans olarak çok alınabilir bir araç. Özellikle Plus paketli bir Ateca alınırsa uzun yıllar binilecek bir araç. C5 Aircross'da epey sevilen ve memnun kalınan araçlardan ama güncel fiyatları hakkında bilgim yok. Sanırım şanzımanda sorunlar yaşayanlar vardı yanlış hatırlamıyorsam.

2018 sonunda Golf 7'den 2018 model 1.6 dci x-tronic Qashqai Skypack'e geçiş yaptık. Bagajı standart büyüklükte ve motorundan çoğu parçasına kadar Renault ortaklığı var. Biraz trim sesi problemi var, onun dışında fena sayılmaz. Şuan alacak olsam muhtemelen Ateca alırdım. En son birkaç ay önce plus paket ile 380 bin tl civarıydı ama şuan güncel fiyatı nedir bilgim yok. Biraz daha uygundur sanırım. Tucson güzel ama onda da yakıt problem. Şahsen Tucson'a sıcak bakmıyorum pek alım/satım potansiyeli açısından.

Benim düşüncelerim bunlar. 

Ateca plus paket içeriği: 
Cam tavan 
Koltuk ısıtma
Direksiyon ısıtma
Ön park sensörü ve otomatik park
Elektrikli hafızalı sürücü koltuğu 
Alcantara döşeme
Kapı içleri deri döşeme

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@AhmetCakmak  Qashqai kullanma fırsatım oldu aslında iç hacim olarak Golften geniş değil. Uzun yolda göbek eğimlerinde yana esnemesi beni tedirgin etmişti.

 
Golften sonra c-suv ozellikle genis aileler icin guzel fakat bunlar qaqhai ve c5a live versiyonu degil.

Golften sonra gecilecek C-suv icin en az 100bin tl koymak gerekiyor

bkz tiguan, dolu 3008 veya c5a hatta Cx40

 
@Akif Nalca 

Bende yeni araba alma arefesindeyim, C-suv mu yoksa HB mi? arasinda kaldim ama arada kalmadigim konu %80 ötv lik dilimde araba alirsam golf mk8 -tiguan life veya ateca almam, cünkü bunlarin hem döviz kuru hemde olasi ötv matrah güncellemesi durumunda alt dilime düsme riski var.

Suan benim ilgilendigim arabalar bmw 1 ve tiguan r-line, euro düsede, matrah güncellensede risk yok.

Bmw 1.18 400 bin lira, subat-mart gibi yeni parti arabalar geliyor, fiyat düsmesini bekliyorum

Tiguan life 330 bin lira, elegance 380 bine düser yakinda, 400-420 bin lira civarina r-line alinabilir

Daha önceden  3008-c5 arastirdim ve vazgectim, 350-380 bin lira etmez bunlar, cok dolu ama kalite yok, 1 sene sonra 2.elde tiguan kadar iyi fiyata satilmaz

Sürüs keyfi olarak tabiki c-suv'lar golf gibi degil, qashqai uzun yolda kullandim, en kötüsü qahqai.

 
Hocam ben suv tercih etmeyin derim nacizane fikrim, 1 Yıl Kadar qashqai deneyimim oldu araç yerden yüksek olduğundan yüksek hızlarda güvensizlik hissi verebiliyor 19 jant kombinasyonuyla da kişiden kişiye değişir fakat bence biraz fazla yakıyordu 10binde bir bakıma çağırmaları da ilginç gelmişti bana dizel araçta 

 
@AhmetCakmak  Qashqai kullanma fırsatım oldu aslında iç hacim olarak Golften geniş değil. Uzun yolda göbek eğimlerinde yana esnemesi beni tedirgin etmişti.
Evet hocam bagaj dediğim gibi standart, virajlarda da yüksek olmasından dolayı güven vermiyor pek. 3 kişilik + 2 kedili bir aile olarak sorun yaşamadık hiç bagaj konusunda. Kullanıma göre ihtiyaçlar değişebiliyor. 

C ve b-suv yükseltilmiş hb araçlardan farkı yok, üzerine çok fazla bütçe ekleyemeyince standartları az çok aynı. 

Bizim dayıda 2005 Touareg vardı, ona binince gerçek suv nedir tecrübe etmiştim. :)  Vergiler bu kadar fazla olmasaydı daha çok araç tatma fırsatı olurdu ama malum şartlar.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Valla her ne kadar babamda suv olsa uzun yolda o bagajın rahatlığını görmüş olsam da, memlekette köy yolunda korkmadan gitsek de günlük hayatta ben golften memnunum. Zaten golf alırken de aynı paraya bazı suvlardan alabiliyordum hiç bakmadım bile. Bu yıl yeni araç alacak olsam mevcut kasa a3 sedan veya yeni gelecek olan leon fr alırdım. Daha fazla bütçe olsa bmw 1 serisi.

 
Benim gözümde piyasadaki suv diye tabir edilen araçların sedanlardan tek farkı yüksek olması başka hiçbir handikabi yok. 

 

Geri
Üst Alt