LED STOP MONTAJI ?


emrekk

Üye
Katılım
8 Mar 2019
Mesajlar
233
Tepkime puanı
99
Konum
Ankara
İsim
Burak
Arkadaşlar herkese merhaba, golf 7 comfotline aracıma Led stop montajı yaptım bugün. Kablo tesisatı yapmadığım için içlerde ki stopların sinyalleri yanmıyor elektrik gitmediği için. Ancak dışardaki stop lambalarının sinyallerini araç çalıştırılmadan yaktığımda düzgün bir şekilde yanarken, araç çalıştıktan sonra kesik kesik yanıp sönme şeklinde kafasına göre yanıyor. Bu sorun neyden kaynaklanıyor ?

 
Merhaba hocam

Hayirli olsun

Bcm den ic kısımlara tesisat cekilmesi gerekiyor

İstanbuldaysaniz [mention]zulalyol [/mention] yapabilir

 
Oem  valeo magnet marelli gibi markalarda bcm den 3 hat kablosu çekiliyor.  Piyasada satılan tayvan  çin vs.. ürünlerde genelde kutu içeriğinde ayrıca modül çıkıyor ya da kendinden devreli bcm den hat çekmeye gerek kalmıyor.     Taktığınız ürün nedir. 

 
@HONEY Hocam Ankara'dayım. Kendim yapmayı denesem çok zorlanır mıyım ? Kablo tipi özel mi BCM ye çekilmesi gereken?

 
@rager007 Hocam benim ki Çin malı. Bir arkadaştan 2.el olarak aldım. Araç dururken sinyal verince sıkıntı olmuyor dışta ki sinyal kayarak yanıyor, içe tesisat çekilmediği için zaten yanmıyor şuanlık. Araba çalıştırılınca dışta ki sinyal artık kaymıyor kesik kesik yanıp sönüyor. Farın bi arızası mı tamamen tesisatla mı alakalı hocam ?

 
Video ekledim. Tesisat çekilmedi iç sinyaller yanmıyor ama dışlar böyle yanıyor. Motor çalışmadan kontaktayken normal yanıyır sinyaller ancak arabayı çalıştırınca sinyaller bu şekil yanıyor. 

https://youtu.be/50Bj2L4lMRA

 
@ZaGani Hocam kodlamaya gerek yok diyorlar sadece tesisat çekilmesi gerek deniyor. Sıkıntı aslında araç kontaktayken çalışıyor olması ancak araç çalışırken sinyalin videoda ki gibi olması. 

 
@Doctor Geri vites lambaları bozuk farın hocam sadece ona yakıyor. Onuda ampullerini haftaiçi alıp deneyeceğim. Sağ ve sol geri vites lambalarını ko trol et uyarısı var sadece. 

 
@emrekk daha önceki stoplarda sinyalle park lambalarının senkron yanmasi gibi bir kodlama var mıydı?

2 farda da aynı sey oldugu ve bunu sadece kontak acikken yaptığı icin muhtemelen kodlama ilgili bir sorun var. Veya icteki sinyallerdrn gerekli voltaj gelmedigi icin dusuk voltajda boyle sacmaliyorda olabilir.

Bence yeniden söküp ic kisma hat çekilip geri vites lambalari dahil tum ampulleri tamamlayip tekrar denemek gerek.

Hala devam ederse vag com ile led olarak kodlayip tekrar bakmak lazim

 
Bence de voltajla ilgili bir sorun olduğu için yapıyor. İçlere hat çekilince düzelecektir.
Ben de bu kayan led stopların sinyal şiddetini 60 ve altında kodlayınca titreme yapıyor kontak açıkken. Şiddetini 60 veya üzeri yapınca sorunsuz çalışıyor.

 
Vaktiniz varsa ankaradasınız madem şanslısınız kaygusuz oto necati usta yardımcı olacaktır. tesisata müdahale sıkıntılı  bir iş bcm bozulur vs..   

 

@Doctor Hocam normalde seyir halinde iken aracın sadece  dış stopları yanması lazım ama ben aracı ilk aldığımda gizli özellik açtırdığımda iç ve dış stopların ikisininde yanması için kodlama yaptırdım. Bu etkiliyor olabilir mi? Ama eski farda problem olmuyordu. 

 

Geri
Üst Alt