Devirdaim arızası mı?


Doctor

Üye
Katılım
11 May 2020
Mesajlar
211
Tepkime puanı
279
Konum
Aydın
İsim
İlker
Öncelikle herkese iyi aksamlar  :)

2015 model 75k km de 1.2 tsi aracim ile bugun birazcik uzun yol yaparken dikkatimi hararet gostergesi cekti. 50 60 km yol gittikten sonra yani kesinlikle araç soguk degilken, hararet gostergesi kendiliginden düşüyor. Ozellikle gazi birakinca veya rampa asagi inerken tahminen 70 dereceye kadar düşüyor. Özellikle kalorifer acikken dusus daha hızlı oluyor.

Arabada herhangi su eksiltme yag eksilteme yok. Yol ustu gecerken vw serviste cihaza baglattim araci ve hic bir ariza kaydi bulunamadi. Aklıma direk kronik devirdaim sorunu geldi fakat o daha cok tdi larda ve hararet yukselmesi ile oluyordu diye hatırlıyorum.

Başına boyle bir sey gelen veya yakin zamanda serviste devirdaim pompasini degisen var mi acaba?

 
  • Beğen
Tepkiler: SCC
Hocam bilemiyorum ki hep devirdaim arizasi oldugu icin aklıma ilk o geldi

 
Upvote 0
@Doctor merhaba hocam. Bnm araç 2014 1.2 tsi dsg. Antifriz suyu eksiltme yapıyordu tamamlıyordum 15-20 gün sonra gene eksiliyordu. Tabi günlük olarak mesai git gel yapıyorum. Tlf ile her gün seviyeyi kontrol altında tuttum. Kesinlikle eksiltme vardı. Servise gittim tüm bakımlarım serviste yapıldığı için iyi niyet garantisi ihtimali üzerine. Devirdaim pompası tsi motorlarda şanzımanın hemen üstünde. Serviste direk orayı gösterdiler nemli şanzımanın üst bloğu. Bnde de dsg de ara sıra titreme yapıyordu meğerse buradaki nem bile etkiliyormuş. İyi niyet garantisinden yüzde 50lik bir ödeme yaptım devirdaim pompası ve antifriz değişti. Sonrasında sıkıntı yaşamadım. 

 
Upvote 0
@Doctor hocam genelde kalorifer acınca füşen hararet termostatdır yokuş aşağı vb düşmesi termostat diye tahmin ediyorum ben ayrıca araçta geç ısınıyor ise termostata baktırmakta fayda var 

 
Upvote 0
Kaloriferle sicaklik dusuyor ve asla 90i gecmiyor. Ve cidden araba cok gec ısınıyor. Umarim sadece termostattir da aşırı bir masraf çıkarmaz 

 
Upvote 0

Hatta bugun videosunu da çektim. Kalorifer açık halde hararet böyle düşüyor. 

 
Upvote 0
Termostat açık kalmış. Yenisi takılınca düzelir. Açık kalması kötü kalmasından çok daha iyidir. Aksi halde hararet yapıp daha kötü sonuçları olabilirdi.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Upvote 0
Termostat açık kalmış. Yenisi takılınca düzelir. Açık kalması kötü kalmasından çok daha iyidir. Aksi halde hararet yapıp daha kötü sonuçları olabilirdi.
Umarim devirdaimda herhangi bir sorun cikmadan sadece termostatla hallolur

 
Upvote 0
O zaman pazartesi ilk is servise gideyim. Zaten burclarda gicirdiyordu onlarida bir yaglatirim😁

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Upvote 0
Arkadaşlar merhaba,

Ben de bir hafta önce Sinop'a gittim. Araç 2016 1.4 TSI manuel. Araçta herhangi bir hararet sorunu yok gösterge 90 da sabit. Fakat 700 km uzun yol yaptıktan sonra ertesi gün motor soğukken baktım az bir miktar suyu eksilmişti hep takip ederim uzun yola çıkarken motor su ve yağını. Bir bardak kadar eksilmiş. Ben bu araçlarda devirdaim pompasını kayışların olduğu tarafta sanıyordum fakat kaputu açınca sağ tarafta akünün alt kısmına doğru bir ıslaklık farkettim beyaz havlu kağıtla sildim ve rengine baktım ki kırmızı yani motor suyu daha sonra internetten baktım evet benim araçta devirdaimin olduğu yermiş burası. Haftaya Tekstilkent aveke gidip baktıracağım umarım sadece devirdaimdir daha büyük bir problem çıkmaz inşallah.

 
Upvote 0

Bir süredir Golf 6 aracımla bire bir aynı durumu yaşıyorum. Yağda veya suda azalma yok fakat motor suyu geç ısınıyor ve araba yavaşladığı veya rampa aşağı inmeye başladığı an 70-80lere iniyor. Biraz gaz verince veya düz yolda sabit hızla gidince 90'a geri çıkıyor.

Bana da termostat, genleşme kabı veya müşürle ilgili olabileceği söylendi. Ayrıca, bu durumun yakıt sarfiyatını biraz yükseltebileceği söylendi.

Henüz vaktim olmadığı için gidip gösteremedim.

Yapılan işlemden sonra güncelleme geçebilir misiniz lütfen @Doctor?

Bu arada, içiniz rahat olsun, büyük ihtimalle devirdaimden dolayı değil. Çünkü 120.000 bakımında, yani 25.000 km önce, yetkili serviste trigerle beraber devirdaimi değiştirttim. Ondan olacağını sanmıyorum.

Konu takip.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Upvote 0

Geri
Üst Alt