WhatsApp'tan Olay Açıklama: Verilerini Facebook'la Paylaşmayanlar, WhatsApp'ı Kullanamayacak


metinkar

Uzman Üye
 
Katılım
13 Ara 2016
Mesajlar
5,280
Tepkime puanı
6,484
Konum
Kızılelma
İsim
Metin
Araç
Golf8 Life
Beğenmedim bu haberi benim yok facebook ve istemiyorum... Ne dersiniz beyler alternatiflerimiz ne olabilir...

WhatsApp, 8 Şubat 2021 itibarıyla yürürlüğe girecek yeni gizlilik ilkelerini açıkladı. Şirketin internet sitesinde yapılan açıklamalar, WhatsApp'ın bundan sonra Facebook ile rahat rahat veri alışverişi yapabileceğini gözler önüne seriyor. Üstelik veri paylaşımına izin vermeyecek kullanıcılar, WhatsApp kullanamayacaklar.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Açıkçası çok takılacak bir şey değil.

Hangi uygulamalara hangi izinleri vermişiz artık ipin ucu kaçmış durumda.

Her telefon açtığınız yer verilerin işleneceğini bildiriyor. 

Özelliğine göre telefonlar yüz tanıma parmak izi vs. herşey.. 

Bunun adı kısaca insanlara çip takmadan çip takmak..

Alternatif Turkcell Bip.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
açıkcası ben çok takmıyorum mark zuckerberg ne yapacak sanki benim erkek grubumdaki komikli fotoğrafları :)  tabi çok istyorsa gruba ekleyebilirim kendisini

 
Bu konu çok önemli. Daha önce Abd seçimlerinde bilgileri sattılar ama bu bambaşka. Whatsapptaki tüm özelinizi bilince alıp devlete bile satabilir. Bi bakarsanız hesabınız hacklenmiş. Nerden bileceksin kim yapmış . Mark para için canini bile verir.Ben  8 şubattan sonra silip atacam. Alternatif uygulamaya geçeriz.

 
Bildiğim kadarıyla android cihazlarda uygulama yüklerken bir sürü izin istiyor. Tekini dahi onaylamazsan yüklenmiyor. İos cihazlara böyle bir zorunluluk getirileceğini düşünmüyorum. Zaten Apple Appstore da yayınlamaz. 
Alternatif telegram olabilir. Kullanmıyorum ama kullanıcısı çok. 

 
evet telegram kullanın deniyor rus programı herhalde

 
Adamlar zaten önceden izinsiz yaptıkları şeyin iznini istiyor, daha önce facebookta yaşanmadı mı benzer olaylar, şimdi de bilgimiz dahilinde verilerimizi paylaşmak istiyor hepsi bu  :)

 
Bence önemsiz bir durum Metin abi, zaten girdiğimiz tarayıcıdan kullandığımız telefona kadar her türlü verimizi paylaşıyoruz. İplerin çoğu da Amerika ve Çin'de, sonrasında da Rusya'nın elinde. Birileri bir şey yaparken biz neden yapmıyoruz korkmamız gereken durum bu diye düşünüyorum. Taraf çatışması altında Türkiye 50 yıldan fazla süredir kendi içerisinde sürekli çatışma içerisindeyken diğer ülkelerin bir ülkeden daha büyük global markaları bize ürünlerini nasıl daha iyi satabileceklerinin derdindeler. Bir 50 yıl daha böyle olacak gibi gözüküyor.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@metinkar telegram gayet iyi. iphone 6s telefonda whatsappin aksine yağ gibi akıcı. tek sorunu herkesin kullanmaması. topluca geçilse güzel olur. birazda ruslar toplar verileri :/

 

hocam maalesef hangi uygulamayı kullanırsanız kullanın verileriniz bir şekilde paylaşılıyor, gizliliğe çok önem veren telegram da bile bu böyle.. ruslar'da bu konuda masum değil. ruslar'da yasalar daha esnek, en azından facebook'u amerika veya avrupa mahkemeleri sorgulayabiliyor. düne kadar düşünce özgürlüğü, bir çok toplumsal olaya yön veren vb. konularla ön plana çıkan twitter, sırf kendi çıkarına ters düşüyor diye trump'u engelliyor.

yazılımın içinde aktif biri olarak maalesef verileriniz bir sunucuya gelene kadar saklı...

bugün yapay zeka ile ilgili videolar vs seyrettiğimiz de nasıl şaşırıyoruz değil mi? aslında bu seviyeye gelmesinin sebebi insan oğlunun interneti aktif bir şekilde kullandığından beri ürettiği verilerden ibaret.

facebook'tan biri mesajlarınıza girip belki ahmet mehmet ne yazmış ilgilenmiyor ama çok iyi bir şekilde profilinizi çıkarabiliyorlar, duygusal yönlerinizi bile... insanları pazarlamak için daha iyisi ne gerektiriyorsa yapacaklar. bizler şu an birer istatistikten ibaretiz. buna aklınıza gelebilecek herhangi ya da örnekle google, sesli asistan ( siri, amazon echo, google assistan vb)  vb dahil. uzatmamak gerekirse ileride bizi tehdit edebilecek her veriye dikkat etmeliyiz. bunu bilerek kullanmaya devam.

 

Geri
Üst Alt