Vcds advanced function aktif olmuyor


need2name

Üye
Katılım
6 Haz 2018
Mesajlar
35
Tepkime puanı
19
İsim
Oğuz
Merhaba size vcds de yaşadığım bir sorun hakkında yazıyorum. Daha önce golf 7.5 aracım vardı elimdeki kablo ile bir çok kodlama yapmıştım lakin şu an passat elegance aldım ve araca kablo ile bağlanıyorum autoscan yapıp varolan kodların yedeğini de aldım lakin kodlama için herhangi kanala girdiğimde örnek “09 cent elektrik” taramasını yapıyor basic function aktif oluyor ama advanced function tarafında hiç bir şey aktif olmuyor. Belki geç geliyordur diye 30dk bekledim yine de aktif olmadı. Nedeni ne olabilir. Kablom 18.2

 
Yanlış biliyorsam arkadaşlar düzeltir, kablo versiyonu 18.2 ise 2020 aracı kodlayamazsınız. Bu sebep versiyonu 20 olan bir kablo tedarik etmeniz gerekir.

 
@yavuzbattal Aynen öyle hocam

@need2name Kablonuz desteklemiyor hocam, 2020 Model araç için ÖRNEK: "20.04" sürümlü kablo almanız gerekiyor. 

NOT: 20 ( Model yılı) + 04 (Araç çıkış tarihi) 
Aracınız 2020'nin hangi ayından çıkışlı ona göre kablo almalısınız.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Anladım. Kablo test edip üç ok alınca ve aracı scan edince acaba ben mi bir hata yapıyorum dedim. Araç Ekim ayı çıkışlı

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Eski tip klon kablo ile son versiyon da alsaniz 20.12 en son ama yine de Yeni Tip Logo olan Passat aracın çoğu modülünü kodlayamazsiniz.

Kablonun sadece yılı onemli değil. Araçla konuştuğu protol de onemli. Yil olayi kablo ile alakali bisey değil, Vcds Sürümünde güncel modül bilgilerinin olup olmamasi ile alakali. Kablo icindeki yazilim bundan bağımsız. İlgili vcds surumunu destekleyen bir firmware varsa kabloda çalışır, yada kablonun içindeki firmware guncellenir.

Ancak eski tip AtMega işlemcili klon kablolar yeni araclar ve moduller için protokolü desteklemediginden araca baglansa bile birçok modülü kodlayamaz.

Orjinal ya da Yeni tip klon kablo ile bağlanmaniz lazim.

 
  • Beğen
Tepkiler: Ysn
Evet hocam ben de AliExpress ten sipariş vermeyi düşünüyorum. Öner’iniz ne olur

 
Ben 2020 model golf ün tüm özelliklerini + ürün kodlamalarını 20.4.2 kablo ile sorunsuz yaptım. Bence orjinal kablo almayın orjinal kabloya işiniz düşerse elinde bulunan vagcomcular yardımcı olsun onun dışında gündelik işler-özellik açımı ve hata silmek için 20.4.2 kablo gayet yeterli bagajda hep kılıfında durabilir.

 

@CemK bu sorunu ben de yaşadım hocam, yeni tip kablo derken HEX V2'den mi bahsediyorsunuz, eğer değilse yeni tip kablo olduğunu nasıl anlarız? 

 

Geri
Üst Alt