VW Touran 2019 1.5 TSI Motor yag eksiltmesi


izomania

Yeni Üye
Katılım
30 Ara 2020
Mesajlar
7
Tepkime puanı
0
İsim
Nihat Kaya
Merhaba arkadaslar ben Belcikada yasiyorum bundan tam 1.5 sene once  vw Touran 1.5 TSI motora sahip araci sifir aldim. Servis bana 30 bin km de ilk bakimin yapilacagini ve yag degisiminin olacagini soyledi.

12bin km de sari yag uyari isigi yandi servisi aradim malum covid den dolayi gidemedim bana uygun yagi alip eklememi soylediler ve fabrikadan eksik yag konulmus olabileceginden bahsettiler bende dediklerini yaptim ve yaklasik 500-600 ml yag ekledim bugun arac 21bin km yine ayni ikaz lambasi yandi ve yine ayni sekilde yag ekledim sevisi aradim benzinli turbo 1.5 tsi motorlarin her 10bin km de boyle yarim litre yag eksiltmesinin cok normal oldugunu soylediler.

Satis oncesi bilgilendirmede boyle birseyden behsetmediler birsuru para veripte sifir arac alacaksin ve her 10bin km de bir yarim litre yag ekleyeceksin cok sacma birsey. Ben acikcasi onlarin verdikleri bilgilere guvenmiyorum ve burada tecrubeli arkadaslarin fikirlerini merak ediyorum.Bir arkadasim ilk servis bakimindan ve yag degisiminden sonra bu sorunlarin ortadan kalkacagini ve hatta yakit tuketiminin bile azalacagindan bahsetti bana nedenini sordugumda yasadigimiz bolgeye uygun yag konulacak ve bu sorunlar ortadan kalkacak dedi.

sifir vw 1.5 TSI araclar gercektende her 10bin km de bir yarim litre yag eksiltirmi yada yakarmi? tavsiyeleriniz ve onerileriniz nelerdir?

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Merhaba, 2 adet 1.5 TSI 150 HP araca sahibim (biri Golf, diğeri Passat). TSI motorlar yağ eksiltmesiyle ünlüdür fakat ben henüz 2 aracımda da bu sorunu yaşamadım (en azından ışık yanmadı). Golf daha çok düşük kmde ancak Passat 2. bakımına gitti (15 binde bakıma gidiyorum), umarım yaşamam geçmiş olsun.

 
Upvote 0
Genel olarak sakin kullanımda yağ eksiltme problemi görünmüyor 

Performans li kullanimda yağ eksiltmeden bahsediliyor 

Aracinizin rodaj dönemi bilinçli yapılmadiysa artik kalıcı sorun olabilir...

Genelde burada shell castrol gibi yağlardan yag yakma olayı daha çok görülüyor tavsiyem aracınıza uygun liqui moly yağı denemeniz ayni zamanda biraz sakin kullanmaniz...

Servis soruna çözüm bulamazsa tabiki araciniz sıfır neredeyse önce serviste kontrol edilmeli normal demisler yine normal derlerse soruna çözüm bulamazlarsa tavsiyede bulundum 

 
Upvote 0
Bugün servise gittim normal dediler hatta 10bin km 1 litreye kadar yağ eksilmesinin yada yakmasının normal olduğu söylendi.Mesala dedi fabrikada 10 tane motor üretiliyor 7 tanesi eksiltir 3 tanesi eksiltmez tabiki bunda  kişinin aracı nasıl kullandığı  ve yakın mesafe suruslerinin yağ yakmada etkili olduğu söylendi.Bu yakın mesafede kasıt ne oluyor yani km olarak ben her gün ise 20km gidiş geliş toplam 40 km yol yapıyorum bu yakın mesafe sürüşü mu oluyor?Birde surus sirasinda yağ sıcaklığı normalde ne olmalı ?Sonuç olarak 1 litre castrol yağ satışı yapıldı ve 27 euro ödeme yapıp evin yolunu tuttum.Fikirlerinizi merakla bekliyorum hepinize iyi akşamlar ve yeni yılınızı şimdiden kutluyorum.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Upvote 0
Genel olarak sakin kullanımda yağ eksiltme problemi görünmüyor 

Performans li kullanimda yağ eksiltmeden bahsediliyor 

Aracinizin rodaj dönemi bilinçli yapılmadiysa artik kalıcı sorun olabilir...

Genelde burada shell castrol gibi yağlardan yag yakma olayı daha çok görülüyor tavsiyem aracınıza uygun liqui moly yağı denemeniz ayni zamanda biraz sakin kullanmaniz...

Servis soruna çözüm bulamazsa tabiki araciniz sıfır neredeyse önce serviste kontrol edilmeli normal demisler yine normal derlerse soruna çözüm bulamazlarsa tavsiyede bulundum 
Bugün servise gittim normal dediler hatta 10bin km 1 litreye kadar yağ eksilmesinin yada yakmasının normal olduğu söylendi.Mesala dedi fabrikada 10 tane motor üretiliyor 7 tanesi eksiltir 3 tanesi eksiltmez tabiki bunda  kişinin aracı nasıl kullandığı  ve yakın mesafe suruslerinin yağ yakmada etkili olduğu söylendi.Bu yakın mesafede kasıt ne oluyor yani km olarak ben her gün ise 20km gidiş geliş toplam 40 km yol yapıyorum bu yakın mesafe sürüşü mu oluyor?Birde surus sirasinda yağ sıcaklığı normalde ne olmalı ?Sonuç olarak 1 litre castrol yağ satışı yapıldı ve 27 euro ödeme yapıp evin yolunu tuttum.Fikirlerinizi merakla bekliyorum hepinize iyi akşamlar ve yeni yılınızı şimdiden kutluyorum.

 
Upvote 0
@Alpyaman tamam normalde öyle yapılır ama daha önceleri fiyatlara bakmıştım. 4-5L lik yağlar ortalama 38-40 Euroya satılıyor. Pahalı vermiş servis...

 
Upvote 0
@izomania tsi motorların yağ eksiltmesi doğrudur, her marka ve model motor yağ eksiltir az veya fazla buna dizel de dahil fakat dediğiniz rakamlar çok fazla ve aracın sıfır alındığı ve geçmişi de bilindiği için sizin yerinizde olsam iade eder paramın tamamı ya da alabildiğim kadarını alır birdaha da bu markanın önünden geçmem. Sizin 12 binde yağ ışığı yanmış bu konuyla ilgili çok fazla şikayet var 8 hatta 6 binde bir sürekli yağ ışığı yakan araçlar var, bu kabul edilemez sürekli bagajda yağ taşımaya mecbur musunuz? Yasal haklarınız, tüketici hakları iade süreçleri vs ülkenizde nasıl işliyor bilmiyorum fakat çözümü olmayan bir sorun şahsen beni aracımdan soğutur. Geçmiş olsun, gelişmeleri buraya da yazarsanız sevinirim.

 
Upvote 0
her 10.000km de 1 lt yağ eksiltmesi normal diyebildiklerine göre yasal dayanakları da vardır. 

yoksa her yağ eksilten aracı iade alsalar Wolfsburg depo taşardı

 
Upvote 0

@izomania  Her TSİ motor uygun şartlar oluştuğunda yağ yakar. Motorun karakteristik özelliği bu. Sorun mu derseniz size şu şekilde anlatayım durumu. 

Aracı kullanım şartlarınız aşağıdaki gibi ise ve yağ yakıyorsa 

1-Aracı hiç zorlamıyorsanız

2-Sürdüğünüz güzergah genelde kısa olmayan uzun mesafelerse

3- Çoğu düz yollardan oluşan trafiksiz bir güzargah ise 

4-Zorlu hava şartları olan bir yerde değilseniz (aşırı tozlu,pis,aşırı soğuk vb)

   büyük bir ihtimalle aracınızda problem var demektir. Bu etkenlerin bir veya bir kaçının olumsuz olması durumunda  yağ yakmanız  2.000 km de 1L yağ yakmaya kadar normaldir.

Kısa mesafeli sürüş araç yeterli yağ sıcaklığına gelmeden sürekli yapılan sürüşlerdir. Ekmek almaya git gel, İş yeri çok yakın ise oraya git gel  gibi gün içerisinde süreklilik arz eden sürüşler.

Ben kendi sürüş güzergahım da  kısa mesafe sürüş yapan birisiyim. Ve yokuşun çok ve dik yokuşların olduğu bir yerde araç kullanıyorum.Bu kullanım tarzımda 5.000 yada 6.000 km de bir L ye yakın yağ eksiltiyorum. Ancak yaz aylarında daha çok mesafe gitmeme rağmen geneli uzun yol sürüşü olduğundan hiç yağ eksiltmiyorum.

 Kararı bu olumsuz şartlar var mı yok mu diyerek verebilirsiniz.

 
Upvote 0

Geri
Üst Alt