ÇILGIN PROJE? Golf'ten Sprinter'a? Aracım ne kadar eder?


Sizce ne yapmalı?


  • Kullanılan toplam oy
    59

SCC

Katılımcı Üye
 
Katılım
8 Kas 2018
Mesajlar
821
Tepkime puanı
2,969
Konum
Samsun
İsim
Serhat C
Merhaba arkadaşlar,

Haftalardır aklımı kurcalayan bir proje var. Daha doğrusu hep vardı da aracı bulmamla beraber ciddiye binmeye başladı fakat hafif ticari ve 4x4 konusunda tecrübesiz olduğum için sizlere danışmak istedim. Bu araçlardan kullanan veya tanıdığı olan var mı?

2012 sorunsuz Golf'ten inip Türk Telekom çıkması 245.000'de 2001 4x4 Mercedes Sprinter'a geçilir mi? Yazdıkları rakam 125.000 TL. Araç Istanbul'da olduğu için canlı göremedim fakat sağolsun bir arkadaşımın babası gidip baktı; kaportada birkaç çürük yer dışında motoru, sesi vs iyi dedi. 2 hafta sonra telefonda ilk görüşmemde de aynı bilgiyi verdiler. Pazarlık fiyatı da birbirini tuttu; yani satıcı güven verdi.

Aracın sahibi takas kabul etmediği için Golf'ü elimizden çıkarmamız gerek. Piyasayı bilmediğim için o konuda da sizden fiyat tavsiyesi/önerisi bekliyorum.

Sprinter'ı zamanla aşağı yukarı şu hâle sokacağız. İşçiliği kendimiz yapacağımız için sadece malzeme ve boya masrafı olacak:

image.png

Eşimle bir karavan fikrimiz hep vardı ve sürekli dağda bayırda olduğumuz için yaptığım araştırmalar sonucunda da en uygun araç bu gibi görünüyor.
Golf'ü de çok seviyoruz ve memnunuz fakat hem girip çıkmak istediğimiz yerler ona göre değil hem de hacmi maalesef yeterli gelmiyor.

Bulduğum araç:

image.png

Peki Golf'e ne değer biçmeliyiz?

Araç 145.000'de 1.6 TDI. Paketi Trendline diye biliyorum fakat ekstra olarak ön arka park sensörü, yağmur sensörü, far sensörü, ön kapı altı logo aydınlatma ve dinamik led arka stoplar var. Jantlar da sanırım ekstra fakat birinde çizik var. Forumdan bilenler olacaktır 120.000 bakımı (triger seti, devirdaim pompası, akü, fren hidroliği değişimi) yetkili serviste yapıldı; filtrelerde Mann, yağda Liqui Moly kullanıyorum.

Sağ marşpiyel, kaputun sağ ucunda bir nokta, tavanda önde 1-2 nokta, arka çamurluklardaki taş izlerinin kaportacıda düzeltilmesi gerekiyor::

WhatsApp Image 2020-12-29 at 13.53.37 (2).jpeg

WhatsApp Image 2020-12-29 at 13.53.37 (1).jpeg

WhatsApp Image 2020-12-29 at 13.53.37 (3).jpegWhatsApp Image 2020-12-29 at 13.53.37.jpeg

WhatsApp Image 2020-12-29 at 13.53.37 (4).jpeg

WhatsApp Image 2020-12-29 at 13.53.37 (5).jpeg

 
@SCC Arabanizi satip böyle bir karavan alirsaniz baska arabaniz yoksa arabasiz kalirsiniz

Golfe ceki demiri taktirip cekme karavan alabilrisiniz

Örnek cekme karavan: https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-cekme-karavan-onyx-sapphire-360-883322213/detay

20 binliradan baslayip 1 milyona kadar cesit cesit cekme karavan var

Ayrica benim düsündügüm benzer  proje icin takip ettigim ilanlari ekliyorum, belki bir fikir veririr

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pickup-land-rover-urban-cars-defender-4x4-110-2.5-karavan-webasto-790294805/detay

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pickup-land-rover-91-ambulans-kasa-land-rover-defender-karavan-son-fiyat-863150560/detay

 
Teknik konulara girmeyeceğim fakat basit de olsa bir maliyet planlaması yapmakta fayda var. Dipsiz bir kuyuya dalmak gibi olmadığı sürece hayallerinizi ertelemeyin derim. Üç günlük dünya...

Yapmayıp seneler sonra "keşke..." derseniz geçen zamanın telafisi yok ama bu işe girişirseniz karşılabileceğiniz sorunlar bir şekilde çözülebilecek sorunlar olur.

Yapmak istediğiniz şey belki bir çok insanın düşündüğü fakat çok az insanın cesaret edip yapabildiği bir iş, umarım gönlünüzce olur.  :sofor:

+Golf'ü gün içerisinde sağa sola gitmek için değil de çoğunlukla tatile/uzun yola gitmek için kullanıyorsanız yokluğunu hissetmezsiniz fakat şehir içinde sık kullanıyorsanız sprinter boyutlarından ötürü sizi biraz yorabilir, bunu da göz önünde bulundurmak lazım.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
doğa sever biri olarak ben sizin kanala bi abone  olim de belli ki gelişmelere göre karavan işleri oradan devam eder takip ederim.  :D

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
  • Beğen
Tepkiler: SCC
Hocam piyasayı kestirmek zor ama 125 bin tl üzerine yaklaşık 40-50 bin tl artar sanırım Golf'ü satınca. Bence de böyle zevkleri yaşayamadıktan sonra Golf değil Ferrari'n bile olsa bir anlamı yok. (Ferrari'si olanları tenzih ederim. :p   :sofor: )

Youtube'a da çok güzel içerikler çıkar eminim. :)  

 
  • Beğen
Tepkiler: SCC
@SCC her iki seçeneğin sonunda yine golf var :)

Ben de her yere Golf ile gitmek istiyorum. Şöyle bir alltrack olsun isterdim.



 
Moderatör tarafında düzenlendi:
  • Beğen
Tepkiler: SCC
Konuda değerli görüşlerini bildiren @krym @frknyldrm @zdezen @AhmetCakmak @ogzogz hocalarıma teşekkür ederim.

Istanbul'a gidip aracı göremeden aracı başka birisi almış :(  Proje şimdilik başka bahara kaldı.

Forumda Golf'üne çeki demiri taktıran var mı? Ya da prosedürünü/maliyetini bilen, eksisini artısını paylaşabilecek bir üstat? 

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-cekme-karavan-motosiklet-tasima-romorku-gipsy-cadirli-898180503/detay/
Hayırlısı olsun, çeki demiri konusunda hiç bilgim yok ama bilenler vardır diye tahmin ediyorum.  (y)

 
  • Beğen
Tepkiler: SCC
Çeki demiri işi benim de kafamı kurcalıyor. Bilen biri varsa çok sevinirim. Aslında öncelikli sorum, 1.4 ya da 1.5 TSI motorların büyük karavanları çekip çekemeyeceği. Uzun vade de motora verebileceği zarar.

 
  • Beğen
Tepkiler: SCC
Kuzenim karavanlar ile yakindan ilgilidir

Kampci gezgindir

Bir cok karavan deneyimi oldu binek araclada ceki demiri ile kullandi

Fikir bilgi almak isteyen olursa telini verebilirim bildiklerini zevle anlatir

IMG_4318.jpgIMG_4319.jpg
 
Konuda değerli görüşlerini bildiren @krym @frknyldrm @zdezen @AhmetCakmak @ogzogz hocalarıma teşekkür ederim.

Istanbul'a gidip aracı göremeden aracı başka birisi almış :(  Proje şimdilik başka bahara kaldı.

Forumda Golf'üne çeki demiri taktıran var mı? Ya da prosedürünü/maliyetini bilen, eksisini artısını paylaşabilecek bir üstat? 

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-cekme-karavan-motosiklet-tasima-romorku-gipsy-cadirli-898180503/detay/
Merhaba hocam.

Öncelikle sizin adınıza üzüldüm ama aracın satılmış olması sizi hayalinizden vazgeçirmesin.

Ben 2019 model Seat Leon 1.6 TDI DSG FR kullanıyorum. Karavanımızın dolu ağırlığı 1100 kg.

 Çekme karavan - Motokaravan konusu herkesi çok düşündürüyor. Ama bana göre gerçek karavancılık çekme karavan ile yapılır. 

Çeki demiri konusunda herhangi bir sorun yok. Bu konuda ürün, montaj ve proje işlemleri için İstanbul’da Agus Karavan’dan Sezgin beyle görüşebilirsiniz. 

Ben kendi aracıma çeki demirini ORIS marka aldım. ORIS/BOSAL firması VW AG araçlarına orijinal çeki demiri üreten firmadır. Çeki demirini takmak mesele değil aslında. Önemli olan kablo tesisat işlemi. Piyasa universal modül diye geçen cihazları kullanıyorlar. Bu modüle aküden + ve - alıyorlar ardından modülü tetiklemek için sinyalizasyon kablolarınızdan hat alıp modüle bağlıyorlar. Bunu yapmalarının sebebi  BCM’den çıkıp arabanın stoplarına, ve sinyallerine giden kablolara yük bindirmemek. Modül kendi elektriğini aküden alıyor tetiği ise yine araç hattından. 

Ama tabi VW’nin orijinal modül olayı çok farklı. Golf 6’yı bilmiyorum Golf 7 için konuşacağım.

Öncelikle Avrupa standartlarında araçlarımızda 13 pinli römork bağlantı soketi kullanılması gerekiyor. 

Römork algılama kontrol ünitesi arabanın GW hattına bağlanmakla beraber enerji ihtiyacını 2 adet 25 amper ve 2 adet 15 amper olmak üzere toplam 4 sigortadan karşılıyor. Modül tüm sinyalizasyon işlemini GW hattı üzerinden BCM ile iletişim kurarak yapıyor. Bununla da kalmıyor elbette. Motor, otomatik vites, ABS, ACC, Şerit Takip, park sensörü, geri görüş kamerası, navigasyon gibi birçok modül ile de iletişim kurduğu için eğer karavan bağlı ise sürüş sırasında sistemler karavanda hesaba katılarak yapılıyor. Mesela ACC ani fren yapmamak için çok daha uzak mesafeden yavaş yavaş frenleme yapıyor.

Aklıma gelen ve bahsedebileceklerim bu şekildeydi. Eğer sorularınız olursa yanıtlayabilirim. 

Kayseri Erciyes Kayak merkezinden selamlar 👋

415FC179-7D81-47D4-9705-8DB467935187.jpeg

5F7767C3-DA8A-4D14-AE37-599809372A74.jpeg

B005CC96-F811-4247-9AF0-664BDFCA8AF7.jpeg

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Karavanlarında fiyatları uçmuş yalnız.Bir ara heveslenmiştim şimdi tekrar baktım da aman aman.

Saly marka karavanlar 25 bin liraydı.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
  • Beğen
Tepkiler: SCC

Değerli bilgiler ve güzel paylaşımlar için teşekkürler; beni çeki demiri taktırıp çekme karavan konusunda ikna ettiniz :)  

Fakat ben yine de aracın hacmini de biraz büyütmek istiyorum. Aklımda SW araçlar var. Şu sıralar Volvo V50'lere takıldım.

Forumumuzda bu modeli yakından inceleme fırsatı olan ya da genel olarak Volvo hakkında tecrübeleri olan üstatlar var mıdır? 

Gönül isterdi ki aşağıdaki V60 Cross Country'e geçip arkamıza bakmayalım fakat başlangıç fiyatı 690.000 TL. Ben biraz doldurdum 942.000 TL oldu :)))

image.png

 

Geri
Üst Alt