1.0 TSI DSG Comfortline +sürüş konfor +ışık görüş +8 inch car play android auto aktif ekran


mertylgn

Yeni Üye
Katılım
11 Tem 2019
Mesajlar
16
Tepkime puanı
1
İsim
Mert Yılgın
Merhabalar aracımı ilana koydum 3 hafta oldu fakat hala ciddi bir alıcı çıkmadı. 1.0 TSI DSG 2019 model Comfortline +sürüş konfor +ışık görüş +8 inch car play android auto aktif ekran aracımın özellikleri.  19bin kmde sadece bagaj kapağı boyalı arka tampon değişti yetkili serviste ve 4470 TL tramer var. Fiyat ne olmalı sizce?

 
İlanlara bakıyorum 1 aylık ilanlar var araçlar satılmıyor, bence bekleyin derim bu aralar alıcı bulmak zor gibi tahminim 240 etmesi lazım.

 
@ali_burkay Yurt dışına taşınacağım için satıyorum yoksa satma niyetim yoktu. Garaja çekip bekleteceğim gidene kadar satamazsam, aklım kalıcak biraz ama napalım :)

 
@mertylgn Sattigim araba: 2019 1.0 tsi comfort dsg tungsten gri-camtavan-sürüs konfor-isik paket -10 bin km -hata boya cizik-tramer  yok

19.11.2020: 261 bin liraya sattim, simdi satsam 250 bine zor giderdi

Bu durumda sizin araba nekadar eder? Camtavn yoksa 240 bin lira altina gider, ne kadar alti? bilmiyorum...




 
Ne fiyatyazdınız bilmiyorum ama 2. el piyasası, çok yüksek araç fiyatları ve yüksek krediler sebebiyle durdu. Fiyatlar aşağı yönlü gidiyor. Bakınız bu aralar 0 km araç fiyatlarını en düşük galericiler veriyor. 5 bin km comfort polosuna vatandaş 230 yazmış, galerici aynı aracın 0 km.sine 195 yazmış. Bu sebeple malum sitelerdeki afaki ilanlara aldanıp yüksek yazmayın. Bir de araçları bir alt vergi dilimine almaya başladılar. Kamıq alındı yakında yeni octavia da alınır ve C segment diğer araçlar. İşin özü fiyatlar daha da düşecek. Arz fazlalığı ve talep azlığı buna sebep olacak. Fiyatları ilk galericilerin aşağı çekmesinin sebebi de bu zaten. İkinci el sitelerinde 30 bin ve bir o kadar da bayilerde sıfır araç stoğu var. 

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Değerine yakın satılmayacaksa satmayın bence. Yılbaşında %7 zam yapılacağı söyleniyor 0 km araçlara. Ağustos ayında olduğu gibi bir vergi matrahına Ötv ye zam gelirse arkasından bakmayın. 2011 model magane arkadaşım 110 bin liraya aldı. Golf piyasasi ucuz kaldı bence. 

Ayrıca kredilere indirim gelse araçlara yine zam geliyor her halükarda fiyatlar hiç inmiyor. Pandemi döneminde devletin ötv vergi indirimi olacağını hiç sanmıyorum.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@krym sizde cam tavan var ama bende de ekran var sizinkinden farklı olarak. Piyasa durgun evet golf 8 gelene kadar bekletmem gerekecek aracı sanırım. Fiyatlar şu andan daha uygun olmaz diye düşünüyorum önümüzdeki yıl. Bir de insanlarda internette yazan fiyat yüzünden "1.5 TSI DSG comfortline 231k yazıyor" sıfırından pahalıya satıyorsunuz algısı var. Halbuki elimde ağustos sonu  internette olan fiyat listesi var ötv zammından ve euro artışından önce bile 290k yazıyor comfortline Golf için. 

WhatsApp Image 2020-12-27 at 11.48.59.jpeg

 
@ToTheGrave Aynen katılıyorum size fiyatlar bu seviyeden aşağıya inmez bence de. Hatta şu an Golf'ün fiyatı gerçekten en makul olanlardan gibi geliyor bana da. Ben internette ne maksatla 231k fiyat yazıldığını da anlamış değilim manuel midlineplus 1.0 TSI 213 iken 1.5 TSI DSG comfortline 231k olamaz açıkcası. Doğuş gidip 231k'ya comfortline golf var mı bakmak istedim bana 4-5 aydır Golf'ün satılmadığını söylediler. Olmayan arabaya komik fiyat yazmaları da bana kasıtlı bir hareket gibi geliyor. Galericiler bana kalırsa Golf'leri dip fiyattan toplayıp Golf8 geldiğinde en az 40-50 bin üstüne satma planı yapıyor bence. 

Bekletmek mantıklı olan seçenek gibi duruyor ama bana bencillik gibi geliyor 2-3 ay yatırmak yerine birinin işini görse kullanılsa daha güzel olurdu. 

 
Simdi soyle bir gercek var atiyorum focusun ,astranin sitede sifir guncel fiyatlari var.Buna gore 2.ele bir deger bicilebiliyor. Fakat bayilerde sifir golf olmadigi icin dogusun sitesindeki fiyatlar gercegi yansitmadigi icin biraz beklemek lazim. Diger araclardaki fiyat artisi bence henuz daha golflerde olmadi.

 
@mertylgn Camtavanla 8 inc ekrani kiyaslamak dogru olmaz, 3-4 bin liraya 8 inc ekran takilir ama camtavan alirken 15 bin lira fark var ve sonradan taktirilamaz

Camtavan 2. elde cok fark ediyor, üstelik sizin araba opak beyaz

Satma zamani degil, ben satarken ilanda 85-90 tane 1.0 tsi dsg comfort vardi, simdi 140 tane var.

Her renk varken, opak beyaz son tercih olur

Ayrica en son n11'de 1.5 dsg camtvan 285 bine satildi

280 bine kendi arabami ilana girdim, en son 265 bine kadar düstüm, kimse aramadi,  sadece bir tane acemi  al-satci aradi, geldi aldi.

Benim tavsiyem en az 2 ay beklemeniz, cünkü suan zaten golfler dipte, özellikle 1.0 tsi golfler, bugün satacaginiz fiyat zaten en dip fiyat, daha dibi yok. Subat-mart gibi toparlar diye tahmin ediyorum

Son olarak benim en sevdigim motor olan 1.0 tsi golf bir daha almayi düsünmüyorum, cünkü 2.elde üzüyor, insanlarin sacma sapan bir algisi var bu motora karsi

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@krym 3-4 bin mi :)  2019 haziranda alırken bile vergisiz fiyatı 3.5-4 bindi vergiler ile %35 ötv %18 kdv o zaman için 6k ediyordu. Highline cam tavanlı araç 160k benim aracım 139k idi. Benim aracın birebir aynısının (ekran dahil)  dizeli için 3k farkla verebiliriz dedi satış danışmanım ben dizel sevmediğim için benzinli aldım. 15 bin fark falan yok hocam aslında onu yaratan galericiler, al satçılar, hevesli genç arkadaşlar. Ben ekranın, cam tavandan daha işlevsel olduğunu  düşünüyorum bu arada sadece sonradan cam tavan ekleme şansı olmaması cam tavanlı araç fiyatını ekstra şişiriyor dediğiniz gibi. 

 
@mertylgn Ekrani sonradan taktiranlar bu fiyata taktirdi, fabrika cikisli degil

Camtavan cok fark ediyor, yeni arabalarda 15 bin, eskilerde 10 bine kadar düsüyor, beyaz renk ise camtavan sart, yoksa filo arabasina benziyor, genelde tercih edilmiyor

Eski fiyatlara bakmayin, araba fiyatlari artinca comfort-highline arasindaki farkta artti malesef, artik arasinda 20 bin lira fark yok, en az 40 bin lira fark var

Banada dizel icin mayis 2019'da 5 bin lira fark ile teklif ettiler, bende dizel sevmiyorum ama 2.elde dizel farki 20 bin lira gibi birseydi, yani dizel alsaydim 15 bin lira karim olurdu, bizim millet mazotcu, bu yüzden 1.0 tsi algisi kötü, hem benzinli hem cekmez algisi var, halbuki bir sürse dizele tövbe eder

Arabanizi bu fiyatlara satmayin, ama birisi gelir 250 verirsede verin gitsin :)

 
@krym doğrudur ender elektronikte 6.5 görünüyor benim ekrana benzeyen. O zamanın 20 bini şimdinin 40 bini edebilir ona bir lafım yok vergiden ötürü 80k da fark olabilir ama gerçekler dediğim gibiydi ben 6k fark verdim ekran için siz 10k verdiniz muhtemelen o zaman. Şimdi de aradaki 4k, 10k olabilir ama 15 dediğim gibi galerici al satçı insanların oluşturduğu algı yüzünden. Renk konusu da görecelidir ama beyaz diye filo arabasına benziyor demek çok genel bir beyan. Golf'lere beyaz yakışıyor bu sene gelen 2020 model 1.0 TSI manuel midline plus araçlar bile siyah renk ile alıcı buluyor. Bence siyah hem bakımı zor hem de Golf'e gitmeyen bir renk. Gri tonlarını da beğeniyorum ben ama beyazın da güzel durduğunu ve kullanışlı olduğunu düşünüyorum. Dediğiniz gibi 250 son fiyatım kafamda belirlediğim, o paraya alıcı çıkmazsa bekleyeceğim maalesef. 

 


Geri
Üst Alt