Akü, Triger Değişimi ve Genel Bakım


e2e

Üye
Katılım
18 Nis 2020
Mesajlar
202
Tepkime puanı
273
Konum
Ankara
İsim
Emre Ertürk
Herkese selamlar, 

Daha önce Disk ve Balata değişimini ve aldigim parçaları alttaki konuda yazmıştım.



Bu konuda da Akü, triger ve genel bakim ile ilgili gittim yerleri belirtecegim.

Öncelikle Gökcan Balata nin da tavsiyesi üzerine Deniz Akü Şaşmaz'a gittim. Nuri Usta çok saygılı ve düzgün bir esnaf. Öncelikle akuye bakalim belki iyi durumdadır dedi ve akü ölçümü yapti. Araç için ve akü için iki ayri ölçüm yapti. Akuyu 9 volt civarinda bir şey gördük. Bu çok gitmez %20 altina düşmüş dedi ve değişime geçtik.

Varta 70a e39 Agm 10. Ay üretim silver edition akü takildi. Eski akuyu de aldi usta yapi kredi 5 taksit olarak 1200tl ye geldi. Akimi kesmeden işlemler tamamlandi. Toplam işlem 20dk sürmedi ve garanti kartını da doldurarak bana ürünü kutusu ile teslim etti. Kendisine tekrar teşekkür ediyorum. 

Daha sonra triger, devidaim pompası ve genel bakim için Necati abinin yolunu tuttum. Triger ve devirdaim pompasini güzel bir şekilde halletti Necati abi. Sadece retrofit değil her türlü mekanik içinde bundan sonra tek adres Necati Usta. Kedisine cok teşekkür ediyorum. @necati

Bir not: parça alirken de mutlaka Necati abiye danışmam gerektiğini anladim. Dükkandayken V kayisi da aldim hazir triger değişmişken oda aradan çıktı. Continental V kayisi Atılgan Vw den hemen temin etti. 100TL de o tuttu.

Çıkan bazi parçaların fotoğraflarını da ekliyorum.

Finalde Necati abi servis suresini ayarliyor 10bin ya da 1 yıl vagcom suz olmaz  :)

20201224_170101.jpg

20201225_112914.jpg

20201225_113957.jpg

20201225_114001.jpg

20201225_114136.jpg

20201225_114226.jpg

20201225_123707.jpg

20201225_124834.jpg

20201225_140458.jpg

20201225_123713.jpg

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Hayırlı olsun. Temiz işler olmuş. 

 
Emeklerinize sağlık güzel olmuş. Bende araba konusunda çok titiz olduğum için çoğu parçayı yeniledim 🤗 İyi günlerde kullanın.

 
@e2e olması gereken herşey oldu neredeyse. Güle güle kullanın. Devirdaim ile ilgili yani bugüne kadar herhangi bir su eksiktme ya da hararet yükselmesi yaşadınız mı?

 
@Baho_34  çok teşekkürler. Ben sizin kadar titiz olmayabilirim. hatta araç şu an aşırı kirli, seramik olduğu için kimseye güvenip yıkatamıyorum, kendim de bir türlü zaman bulamıyorum. Temel amacım aracımı uzun süre kullanmak bundan kaynaklı böyle bir yola girdik malum yeni alma olasılığı hele de böyle bir araç alma olasılığı çok az artık benim için  :/

 
@ogzogz  selamlar çok teşekkürler. Sorunuza gelince aslında bu süreci gözlemleyemedim. Öncelikle bir antifriz ölçümü yapmam gerekiyor. Necati abi sistemden suyu tamamen boşaltmak için motor da sökmek gerektiğini söyledi. Aslında baya bir uğraştı ve 4 litre kadar ekleme yapabildik. Ancak hiç saf su koymadım. Kullandığımız ürünlerden 1 litrelik olan motul g13 biraz konsantre bir ürün. üretim tarihi 2018 olduğu için önce onu ekledik. Aracı biraz sürdük ve sistemdeki hava gidince de geri kalan 2020 Üretimi olan ve konsantre olmayan direkt kullanılan 5litrelik motul g13 ekledik. 2.5- 3 litre gibi bir ekleme yaptık. Aracı 50km kadar kullandım. hararet ya da seviye düşmesi görmedim. Bugün tekrar kontrol edeceğim ancak soğutma performansının maksimum olması için içindeki antifirzden bir miktar geri alıp saf su eklemem lazım. Hatta 1-1 olunca antifriz maksimum performansını veriyor sanırım. Ankara içinde 1-1 yeterli diye düşünüyorum. Sırada bir tek o kaldı yani antifriz ölçümü ve derişim hesabı. Bu konu ile ilgili @Savatage hocam çok yardımcı oldu sağ olsun.  

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@e2e açıkçası ben devirdaim pompası değiştirmeden önceki sürede herhangi bir sorun yaşamışmıydınız diye merak ettim. Örneğin kışa girerken yarım santim kadar ya da daha fazla seviyesi düşmesi gibi.. 

Bir yandan en merak ettiğim durum da bilindiği gibi yıkama sonrası arka disklerin paslanması sonucu oluşan yapışma ve geri geri giderken ilk frende arkadan gelen sesin geçip geçmemesi. Bunu da zamanla paylaşırsanız malzeme farkı ile bu durum ortadan kalkıyor mu görmüş oluruz.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@ogzogz  pompa değişmeden önce herhangi bir sorun yaşamadım. Ancak pompayı da incelediğimiz zaman değişmesinin doğru olduğunu gördük. herhangi bir sorun yok gibi görünse de ustalar bana çalışma mekanizmasını ve genelde nereden sıkıntı çıkardığını gösterdi. ek olarak, rulmana benzeyen bir yapı var altında oda yenisi gibi pürüzsüz dönmüyordu.  Seviye düşmesini de gözlemlemedim ama Asetat kalemle işaretleyip bakabilirim. Ankara da bu yıl kış sadece 1 gün oldu. Aslında tam giremedik hala şu an 12 derece mesela. 

Yıkama sonrası disklerde bir sorun olmadı. Dün benzinlikte sadece aracın çamuru gitsin diye su tutturdum. Açıkçası bende bir ses bekledim. Özellikle balatalara çok tutturdum ama herhangi bir ses olmadı. Yine sizin için takip ederim. sanırım seramik malzemede oksitlenmeden kaynaklı o ses olmayabilir. Ama emin değilim görmemiz lazım. 

Bu arada bir artısı da ince kollu jantları olanlar için diskler çok güzel durabilir. Dijon ya da Pretoria sahibi olanlara öneriyorum. @HONEY bir gece operasyonu da disklere lazım  :)

 
@e2e değiştirmekle iyi yapmışsınız devirdaim pompasını.

Disk olayında ben de malzeme farklı olduğu için ses olmayabilir diye düşündüğüm için sordum.

Hemen su tutup devam edince ses olmayabilir belki ama birkaç saat kuruduktan sonra ses yapıyor mu yapmıyor mu o zaman anlamış oluruz. Çünkü genellikle beklemiş kurumuş mevcut disklerde ses var ve biz buna maalesef normal diyoruz. Belki de çözümü budur.

 
[mention]e2e [/mention] ustadim

Hayırlısı olsun uzman ellerde cillop gibi olmus masallah


Gece operasyonlari bitmez guzel olur evet

 
Elden geçecek ne varsa halletmişsiniz. Aracın ilk sahibi mısınız?

 
@ogzogz  evet o şekilde de deneyim. Eski diskin yuzeyi bir kac gun bekleyince turuncu daireler ile doluyordu özellikle teker kar altında kalinca. Araci sürmeye baslayinca azcık ses geliyordu ve sonra geciyordu. Bakalim bunda da olacak mı? Gözlemlerimi ekleyeceğim.

 

@HONEY cok sag ol Bülent hocam bir gece ansızın bende İstanbul a gelebilirim. Geçen bir dijon kaçırdım tam sizlere haber verecektim. Dijona fena olur bu disk ile hayırlısı bakalım. :)

 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Geri
Üst Alt