Yağ değişimi ve Inspeksiyon Bakımı


Recep_Gul

Paylaşımcı Üye
 
Katılım
14 Tem 2018
Mesajlar
2,637
Tepkime puanı
2,920
Konum
Berlin
İsim
Recep
Merhaba dostlar,

Bugün aracı yağ değişim için diye götürdüm, fakat daha fazlası çıktı, aracı kontrol eden servis elemanı; inspeksiyon bakımınına da 12 gün kaldığını dilerseniz yağ bakımıyla birlikte onuda aradan çıkarabileceklerini söyleyince düşünmeden evet dedim, çünkü pandemi üzeri çok yoğunlar ve randevu almak işkence. Yağ bakımı için bile 2 hafta sonrasına randevu vermişlerdi. Gelmişken inspeksiyonuda aradan çıkaralım istedim.

Olay burda patlıyor, forumda da bazen konusu geçiyordu, frene basınca ıslık sesi çıkması normalmi diye ! Bazen bu ıslanan balatalardan kaynaklanıyor olabilirdi, fakat servis elemanının bana dediği, arka iki fren disklerinin iyice yıpranmış olması ve bunlarında balataları etkilediğini söyledi, bu şekilde aracı biraz daha kullanabilirsiniz fakat ne zaman arızaya düşer test etmemiz gerekiyor dedi, test'e gerek yok değiştirin dedim. ha bugün ha yarın yine değişecek. Bekletip başka arızaların doğmasına sebep olmaya gerek yoktu.

-Yağ değişimi (Flexibel) listede öyle yazıyor.
-Arka sağ sol fren diskleri + balatalar 
-Motor yağı değişimi (Flexibel)
-Fren hidroliği değişimi
-Yağ flitresi değişimi
-Panaroma cam tavan bakımı
-Ön far ayarı
-Araç içi Covid-19 Hijyen paketi
-Araç dış yıkama
-Araç iç paspas temizliği
-( Her zaman olduğu gibi 2 adet eve dönüş için ücretsiz otobüs bileti)


Bunların dışında aracın genel bakımı yapıldı, vidalar sıkıldı vs. test sürüşü yapıldı gibi.....Ne kadar  mı tuttu ? Ne siz sorun ne ben söyleyeyim =) Neyse

Toplamda Yağ değişimi + inspeksiyon = 936,58 € 

ÇOK ÖNEMLİ NOT: Arka diskler ve balatalar değiştikten sonra AUTO-HOLD fark edilir derecede hassaslaştı, ileriye doğru atmıyor eskisi gibi. Aynı sorunu yaşayan arkadaşların bilgisine.

 

 
@Recep Gül

flexible dan kasıt motor yağı değişimi  almanya da   30 bin yada 2 yıl da bir   devammı ?? 

30 bin de mi değişildi ? 
 

 
Masallah 936 yuroooo

Almanya icin yuksek bir rakkam mi bu yoksa Türkiye gibi mi dusunmek lazim 936 tl gibi mi

Güvenlik birinci önceligimiz iyi yapmissiniz degistirmekle ustadim

 
@Recep Gül 

Auto hold tutma bırakma durumu tamamen kullanım ve kullanılan yolların eğimi, park ettiğiniz yer  vs. alakalı olduğunu düşünüyorum.

Muhtemelen kullanıma bağlı yeniden eskisi gibi olacaktır. Biraz kullanımdan sonra gözlemleyip geridönüş yaparsanız tam olarak disk balata değişimi ile düzelip düzelmediği ortaya çıkar.

Bu arada geçen seneki yaptırmış olduğunuz kış bakımını periyodik bakım ile karıştırmış ve yağ,yağ filtresi ve fren hidroliği değişimini iş emrinde görememiştik. Şimdi tam bir bakım olmuş.

Hayırlı olsun. 

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@HONEY Türkiyr gibi düşünebilirsiniz  hocam fakat,buraya yani bana göre rakam yüksek. İşçilik biraz pahalı.

 


@HONEY Türkiyr gibi düşünebilirsiniz  hocam fakat,buraya yani bana göre rakam yüksek. İşçilik biraz pahalı.
2 yılda 1 olduğu için masrafı yarıya bölün psikolojik olarak rahatlarsınız hocam.

Yapılan işlemlere göre tr ye kur dönüşümü yapıldığında bize göre tutar çok yüksek çıkıyor elbette.

Varsayıyorum; Türkiye ye geldiğinizde bakımı burada yaptırsanız yaklaşımları nasıl olur acaba servislerin.

 
@ogzogz Haklısınız hocam belki yine eskiye dönebilme ihtimali olabilir. Evet haklısınız geçenki bakımı bayağı karıştırmıştım. İşte Almanca yeterli olmayınca.....

 
@Kysr038 Tr kuruna göre 9bin TL civarı denk geliyor.

Türkiye'de servis olayı benimde aklıma gelmedi değil zamanında fakat fırsatım olmamıştı. Bende merak ediyorum yaklaşımlarını. Almancı deyip kazıklamaya çalışırlarmıydı acaba :)  kısmet olurda gelirsem fırsat bulduğumda öylesine bir uğramak isterim.

 
Bir çok yabancı plakalı araç görüyorum doğuş oto’da genelde burda yaptırıyorlar bakımları euro kazanıp tl olarak harcama yapmak büyük avantaj. Denk geliyorsa eğer Recep abi sende böyle yap derim


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

 
@Gökhan Bilgin Bana pek mantıklı gelmiyor o iş. Sırf bakım için gelsem bile sadece geliş masrafı yol otoban ücretleri vs falan Bin euroyu buluyor. O parayı zaten burada servise veriyorum. He maksat gezmek gelmek görmek olur orası ayrı. 

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
[mention=594]Gökhan Bilgin[/mention] Bana pek mantıklı gelmiyor o iş. Sırf bakım için gelsem bile sadece geliş masrafı yol otoban ücretleri vs falan Bin euroyu buluyor. O parayı zaten burada servise veriyorum. He maksat gezmek gelmek görmek olur orası ayrı. 
Bakım için değil abi
tarihi denk gelirse eğer bir bakımıda burda yaptır mutlaka
Bursa’ya gelirsende mutlaka ara



Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 

Geri
Üst Alt