Golf 7 kaput keçesi hakkında


Omer58

Katılımcı Üye
 
Katılım
11 Mar 2020
Mesajlar
517
Tepkime puanı
513
Konum
İstanbul
İsim
Ömer
Arkadaş iyi forumlar aracımdaki kaput keçesi zamanla işaretlediğim yerlerden sarkmış buraları neyle tutturabilirim bide tam ortasındaki klips düşmüş gibi duruyor ( ilk defa dikkat ettim ) boş bırakmamıştır dimi vw mühendisleri 😄

IMG_20201213_024214.jpg

 
@Omer58 Ortadaki klipse kendi aracımda dikkat etmedim ama alttaki çıkıntılar benim de dikkatimi çekmişti. Yerinden çıkmış diye geri takmaya çalıştım ama diğer çıkıntılardaki gibi içine sokacağım delikler yoktu. Ben de mühendisler öyle düşünmüş diyip kaput amortisörünü nazikçe indirdim. :)  

Yalnız sizin sol tarafta deformasyon olmuş. Yanlış hatırlamıyorsam motor soğutma suyu haznesinin üstüne denk geliyor. 

 
@Omer58 muhtemel görüntü, yukamacılar makine ile su tutmuş ve ortadaki klips fırlamış, keçedeki su üzerinde kurumuş ve keçenin arka kısmındaki geçmeli yerler yerinden çıktığı için sarkmış izlenimi veriyor. 

Arka kısımdaki sağ ve sol kalın çıkıntıların yanlarinki çıkıntılar yerine geçmeli. Yerinde olmadığından alışma yapmış. Çıkıntıların diplerinde kırılma esneme varsa yerinde durmuyordur. Bu sebeple sarkmış olabilir.

Benim tavsiyem bütün klipsleri çıkartın. Daha sonra elektrik süpürgesi ile düz bir zeminde tozunu alın. Önce arka çıkıntıları yerine geçirin, daha sonra klipsleri takın. 

Bir de isterseniz;

Fazla yıpratmadan yıkamaya çalışın. Düz ve temiz bir zeminde kurulayın ve yerine takın.

Ortadaki tutturma klipsini de tamamlayın. Arkadaki geçmeye girecek olan kısımlar kırılmamış ve düzleşirse daha iyi bir görüntü oluşabilir.

 
@Omer58 o sarkan alt kısımları bende de öyle , ne kadar yerine soksam da tekrar çıkıyor, zamanla gevşeme olmuş keçede , o yüzden uğraşmadım bıraktım öylece 😄

 
Bendede aynı orası. Golf 7 lerde kronik demekki herkeste varmış bu durum başka golflerdede gördüm.

SM-A515F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

 
@Omer58 kaputun arka kısmına denk gelen yerler aynen öyledir.Arkanın geçmeli yerlerini bir boş/dolu olarak sıkıştırmıştım. @ogzogz hocamın çok sulu olmamak şartıyla belirttiği şekilde tokalarını çıkarıp temizlik yapılabilir.Nitekim kuruyunca gevrekleşiyor ve kalıp bozulabiliyor. Geçen sene toka/klips serviste adeti 5 tl iken yedek parçacı 5 tanesini ücretsiz vermişti.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Yenisini veya çıkmasını alın takın derim . Klips için de Sakarya da star klips var çoğu aracın klipslerini çok uygun fiyata üretiyorlar bulamazsanız haber verin göndereyim .

 
@yunusaktas91  @ogzogz @Aliyano62 @Hasan_Guney @guvenc yazdığınız gibi geçmeli olan alt taraf sarktığı için sürekli yerinden çıkıyor 

Deformeli kısımda büyük ihtimal tazyikli su ile olmuş  

Dediğiniz şekildede en kısa zamanda keçenin tozunu kirini alacağım keçe düzelirse geçmeli kısımdan çıkmazsa tamamdır 

@mbonat bu işlemlerden sonuç alamazsam değişimine bakacağım hocam

 
Ayrıca alttaki geçmeli kısımlar şu şekilde düz bir şeyle tutturulamaz mı 😄 

Geçmeli kısımlarda klipsli olabilirdi mesela 

IMG_20201213_233416.jpg

 
Ayrıca alttaki geçmeli kısımlar şu şekilde düz bir şeyle tutturulamaz mı 😄 

Geçmeli kısımlarda klipsli olabilirdi mesela 

Ekli dosyayı görüntüle 40869
/monthly_2020_05/20200503_153415.jpg.9d9764c4a85f0584c2c221eaf767d14b.jpggörüntü bu. Çeşitli alternatifler uydurulabilir. Muhtemelen temizleyince yerine geçecektir. Önce arka kısımları geçirin otursun sonra klipsleri yerlerine takın. 

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
5bin km'deki bı aracjn bile amortisör kısmındaki isaretlediginiz yerden kalktığını gördüğüm için çok takmiyorum artik golf 7 lerin hepsinde var sanırım bu problem

 

@Omer58 hocam zamanla bütün araçlarda aynı şekilde sarkma meydana geliyor, yenisini serviste en son sorduğumda 1200 tl gibi bir ücret belirtmişlerdi 

 

Geri
Üst Alt