ŞİFRELİ BİJONLARI NORMAL BİJONLARA ÇEVİRME


Pgs85

Üye
Katılım
12 Kas 2020
Mesajlar
37
Tepkime puanı
5
İsim
Pgs
Arkadaşlar geçen gün lastikçi şifreli bijonları normal bijonlara çevirmemi tavsiye etti. Bu işlem için bijonları servisten temin edip lastikçi de taktıran var mı? Yoksa direk yetkili servis mi yapıyor bu işlemi? Ya da bijonları internet ortamında bulma imkanımız var mı? 

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@Pgs85 Bijonları yetkili servisten satın alabilirsiniz. Ancak neden böyle bir tavsiyede bulundu? Nedenini söyledi mi?

 
@tgun89 hafif zorlama ile ucunda ki şifre çıkıntısı çabuk kırılıyor ondan olabilir , bence de riske girmemek değişmek gerekir , şuan hala lastik jant hırsızlığı var mı bilemem 😄

 
@tgun89 nedeni şifreli bijon yalama yapma ihtimali. Bence de mantıklı... Büyük sıkıntı çıkarır dedi. 

 
@tgun89 nedeni şifreli bijon yalama yapma ihtimali. Bence de mantıklı... Büyük sıkıntı çıkarır dedi. 
Çünkü o lastikçi bozuntuları havalı tapanca ile sıkıp-sökmeye alıştığı için işine gelmiyor., sizi değil kendini düşünüyor., normal anahtarla sıkıldığı sürece şifreli bijonu yalama olma ihtimali yok., ama tabii lastikçi abilerimiz çok yoğunlar holding yönetiyorlar kim uğraşcak tork anahtarı ile sıkmakla.. jantları çalınırsa abimiz acaba ne tavsiye edicek bir de onu sormak lazım kendilerine..

 
@forzaGilles dediğinizde haklısınız. Hatta ben özellikle fazla sıktırmıyorum şifreli kısımları uyarıyorum. Ama daha önce şifreli bijon kullanan bir arkadaşımın başına gelmişti. Lastiği kendi değiştirirken bijon yalama olmuş. Tabi bunda lastikçi lerin fazla tork uygulamasının da etkisi var ama yine de bu konuyu düşünmek lazım. Size de hak veriyorum tabi büyük şehirlerde özellikle hırsızlık konusu mühim. Bakalım karar vereceğiz artık... 

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Şifreli bijon veya diğer bijonlar kitapçıkta belirtilen tork değeri ile sıkılmalıdır, ancak bütün lastikçiler alıyor havalı tabancayı allah ne verdiyse sıkıyor, sonra da manuel olarak biraz daha sıkıyor tam bir kara düzen ben her seferimde şifreli bijonlara elle işlem yapmalarını istiyorum. 

 
Adamlar kamyon bijonunu da bizim bijonları da aynı torkta sıkıyorlar. Uzun vadede bijonların deforme olması kaçınılmaz. 

 
@forzaGilles Aynen hocam ben de dediğiniz gibi düşünüyorum da acaba dedim bu sefer mantıklı bir açıklama, farklı bir yaklaşım gelir mi lastikçiden? Her zamanki laflarmış:)

@Pgs85 Bence değiştirmeyin bijonun şifresini de arabada farklı bir yere saklayın. Ben öyle yapıyorum.

 
Hırsıza kilit mi olur...

İşinize hangisi geliyorsa onu yapın 

Sifre falan bizim ülkemize fazla...

Güvenlik önlemi de yok ne yazık ki şifreyi cüzdan fa tasiyamicamiza göre e evde tutsak bin anlamı yok başımıza bişey gelse biz sokemeyiz arabada duracak illaki ülkede en gelişmiş sektör hırsızlık ne yazık ki ben sakladığım yer unuturum onlar elleriyle koymuş gibi bulur....

Ben normele geçtim rahatım artık lastikciler çok biliyor tartışmak gereksiz yazlık kışlık her yıl 2 defa laf anlatmaktansa ihtiyacı olan buyursun  alsın zaten alacağı varsa alıyor bana daha kolay geldışı için sifreler evde satarken alıcıya teslim ederim zihniyeti ile tutuyorum elimde :))) 

 

Geri
Üst Alt