BAGAJ KAPAĞI İLE TAMPON ARASI SU BİRİKMESİ


Pgs85

Üye
Katılım
12 Kas 2020
Mesajlar
37
Tepkime puanı
5
İsim
Pgs
Arkadaşlar merhaba. Geçen gün aracım yıkadığımda, bagaj kapağı ve tamponu birleştiği yerde sol far tarafına doğru bagaj kapağı contası da biraz fazla su birikmiş olduğunu gördüm. Böyle bir durumla karşılaşan var mı? İlerisi için bagaja su alma problemi olur mu? 

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@MertHaktan mert bey şöyle bir foto çektim. Sanırım bagaj kapağı tahliye hortumunun contası çıkmış. Hortumu da var mıdır bilmiyorum. Bu durum sorun yaratır mı? Daha önce sizin de başka başlık altında aynı şeyden bahsettiğiniz gördüm. Sizin araçta da yok bu parça galiba... DSC_6076.JPG

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Upvote 0
@MertHaktan mert bey şöyle bir foto çektim. Sanırım bagaj kapağı tahliye hortumunun contası çıkmış. Hortumu da var mıdır bilmiyorum. Bu durum sorun yaratır mı? Daha önce sizin de başka başlık altında aynı şeyden bahsettiğiniz gördüm. Sizin araçta da yok bu parça galiba... Ekli dosyayı görüntüle 40496
Conta düşmüşse hortum boşta kalmış demektir., conta hortumun bir parçası kapartaya sabitleyen parça contadır., tek olarak conta satılmıyor., hortumla beraber ssatılıyor ama pahalı bir parça değil.

 
Upvote 0
@Pgs85 conta çıktığı zaman bagaj açma kapağının içinde biriken suyu tahliye eden hortumun ucu o contaya takılı olduğu için, boşta kalan hortum bagaj kapağının içine suyu tahliye edecektir.her yıkamadan sonra ve yağmur yağdığında bagaj kapağına dolan suyu tahliye eden hortum bagaj iç kapısına conta olmadığı için dışarıya tahliye edemediği suyu bagaj kapı içine edecektir.ondan sonra bagaj içinde dünyanın suyunu göreceksin.o yüzden çok küçük ayrıntı ama başıma geldi benimde. ne olduğunu anlamamıştım.her kapağı açtığımda aracın her iki bagaj kapısının içinden dışarıya bagaj içine su akıyordu.bagaj kapağını söküp bakınca hortumun boşta olduğunu farketmiştim.o contanın neye yaradığını o zaman iyi anlamıştım.sakın ihmal etmeyin.o parça çok mühim parçadır.ayrıca wolksvagen nasıl okadar basit bir dizayn yapmış aklımda almadı.

 
Upvote 0
2 Dk önce siparişini verdiğim parçanın şuanki fiyatı ;

67,91'kuruş...

Tamaşta kalmamış bir tek avekte varmış ordan sipariş ettim getiricekler...

 
Upvote 0
@Pgs85 aracınızda logodan geri görüş kamerası yoksa hortum ve delikli bir conta olmaz. Sadece tıpa olur. Eğer kamera yoksa su birikmesi sadece far etrafından su alarak olmuş olabilir. Kamera varsa da stopları montaj yaptırırken boru çıkmış olduğundan su birikmiştir. 

Ayrıca her yıkama sonrası bahsettiğiniz tampon eşiğinde 1-2 defa açıp kapasanız da su olur.

Tavsiyem aracı yıkayıp duruladıktan sonra 1-2  defa aralıklarla bagaj açıp kapatın. Eğer garajınızda duruyorsa ve bu sudan rahatsız oluyorsanız bagajı kapatın ve oraya bez ya da havlu kâğıt koyun ki suyu emsin. 

Yani ben bir problem olduğunu düşünmüyorum.  

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Upvote 0
@ogzogz Hocam merhaba Aracım midline plus ve içerisine kamera ile baktigimda hortum var gibi gözüküyor kamera vs de yok retrofit yapmadim bagajım çıkma vs de değil şimdi boşu boşuna 67.91 kuruş vermiş olmuş olmayayım fakat içinde tırnaklarla hortum varmış gibi  😂😁

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Upvote 0
@MertHaktan  aracınızın şasi numarasına göre mi siparis verdiniz  model nedir ?

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Upvote 0
@MertHaktan siz bence servisi arayın şasi numarasini verin ona göre siparis alın. Belki de kilitte revizyona gidilip 2015 sonrası hepsinde tahliye hortumu olmuş olabilir.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Upvote 0
@ogzogz yetkili servisle tekrar görüştüm araçta bu parça mevcutmuş tekrar teyit amaclı servise getirmemi rica ettiler yarın gidip parçayı almadan önce teyit edicem konuya eklerim herkese yararı olur .Tavsiyeniz için teşekkür ederim sayenizde tegit etmiş olacağım.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Upvote 0

@ogzogz geri görüş kamerası yok. 2013 comfortline aracım. Merak ettiğim konu bu hortumun geri görüş kamerası olan araçlarda mı mevcut olduğu. Yoksa ben de oranın boşluk şeklinde olması normal mi? 

 
Upvote 0

Geri
Üst Alt