GOLF 7 COMFORTLINE ARACA BASIC BI-XENON FAR LAZIM


sonersno

Üye
Katılım
10 Ağu 2020
Mesajlar
30
Tepkime puanı
5
İsim
SONER
Arkadaslar iyi forumlar herkese,

Oncelikle bilmenizi isterim ki forumda yeniyim, ve gorunen o ki bu forumda baya bir eskiyecegiz. Simdi sorum su olacak, internette baya bir arastirdim, 2016 Golf Comfortline aracima On-Arka Led ve Bi-Xenon uygulamasi yapmak istiyorum. Bilgi verene ve elinde cikma parca var ise fiyat teklifi verene dualarimi iletecegim.  :)

1. On far icin Basic Bi-Xenon denen, 2016 highline larda kullanilan on far takimini temiz cikma ya da orjinal sifir aramaktayim. Beyni, ampulu vs tam takim olarak elinde olan var ise gorusebiliriz. Ayrica bu fari taktiktan sonra muayenede de sorun yasamak istemiyorum, hersey orjinal olacagindan sorun yasamam diye dusunuyorum?

2. Arka stoplari kayarli falan degil, 2016 senesi highline modellerindeki LED stoplardan ariyorum. Bu arkadasin da ariza isigi yakip yakmadigini ogrenmek isterim, ayrica temiz cikma var ise elinde olan yine gorusebiliriz.

On farlarla alakali sanirim bu uygulamada far yikama ve otomatik yukseklik yasal olarak mecburiymis. Simdi bunu alirsam ben tamponu da mi degistirmem lazim? Tamponda bulunan far yikamadan bahsediyoruz degil mi? Bunun tesisati vs nasil olacak? Kolay birsey mi ve masraflari ortalama ne olur? Bu konuda da aciklama yapmak isteyen var ise saygilarimi iletirim  :)

Arac fiyatlari malumunuz, eldekini bari biraz toparlayip kullanmaya devam edelim.

Replika ve yasal olmayan urun ve uygulamalara karsiyim, (y)

Ekleme: Statik donus fari vs gibi fonksiyonlari da calisiyor olmali, ve Istanbul ici bildiginiz iyi ustalari da belirtirseniz sevinirim.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Hocam bence satıp highline alıp kullanın, belki az bi fark verirsiniz üstüne orjinal olmuş olur hem 

 
@Kingslayer hocam çok fark var, bir de kaza geçirdim geçenlerde ben, araç değerim baya düştü fakat dolu comfortline bendeki anahtarsız çalıştırmasına kadar var. Çok satmaya gönlüm el vermiyor açıkçası

 
Yakın zamanda bu işlemi yaptım, aracımı satmaya kıyamadığım için yaptım memnunum. Araca başka bir kimlik kazandırıyor kesinlikle.

Farları sahibinden sitesinden buldum geri kalan parçaları aliexpress üzerinden  topladım.

Farların çalışması için gerekli parçalar; LWR ve soketi- seviye sensörü ve soketi- farlar için 14 pinli soket- high gateway ve kablo tesisatı.

Estetik tamamlayan parçalar (bu kısmı ben yapmadım); highline panjur, far anahtarı kapağı ve tampon (far yıkama) 

İstanbul'da montajını ve kodlamasını apo usta yapıyor diye biliyorum. onunla bir görüşün isterseniz.

 
Muayene ile alakalı bir sorun yaşamayız diye düşünüyorum? Far yıkamanın zorunlu olup olmadığı bilgisine sahip misin@erkan163 ?


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

 
Bu arada kesinlikle en azından ön-arka lambaları highline a çevirmek lazım, araca direk sınıf atlatıyor


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

 
Ben yeni bi-xenon fara geçtim, orjinal ekipmanı kullanarak yaparsan sorun olmadığını söylediler. Far yıkama var olup ta çalışmazsa kusur, hiç olmazsa bakmıyorlarmış. 12. ayda muayenem var. O zaman ak koyun kara koyun çıkacak... Ayrıca oldukça maliyetli bir süreç seni bekliyor haberin olsun...

 
@yavuzbattal deme be, orjinal sıfır mı çıkma mı taktın, bir de ayıp olmazsa sorması ne kadara patladı toplam?


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

 
@sonersno aracınız dolu ise evet yapılabilir hocam ama orjinal ekipman bayağı pahalı olacaktır ve sizi çok yoracaktır diye düşünüyorum yapanlar hep o şekilde belirtiyor.

Yine de golf bağlılığı bu olsa gerek 💪

 
Aynen [mention]Kingslayer [/mention] aracımız evladımız[emoji39]


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

 
Hocam çok emek isteyen bir retrofittir, ön farlar için yani basic bixenon için sadece yükseklik ayarı olması yeterli muayne için, far yıkama orjinaldede olmayan araçlarda var,

Forumda tuna abinin konusu var orada basic bi xenon için parçalar yazmakta, ondan alıntı yaparak;



Basic Xenon Far

parça kodu : 5G1941031 / 5G1941032

Bcm Merkezi elekt. Ünitesi
parça kodu : 5Q0937084AS    0175 H24

  Gateway
parça kodu : 5Q0907530 AM    1265 - 128 

 AFL Beyni
parça kodu : 5Q0907357

Yükseklik ayar sensör kolu (torsiyon için)
parça kodu : 5Q0907503/5Q0512521E

Yükseklik ayar sensör kolu (Bağımsız için)

parça kodu : 5Q0907503/5Q0512521J

PHILIPS D3S 4300K XENON AMPUL 
Mitsubishi oem xenon balast

 
@yavuzbattal deme be, orjinal sıfır mı çıkma mı taktın, bir de ayıp olmazsa sorması ne kadara patladı toplam?


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Sen vazgeç bu sevdadan bence. Öne J far, arkaya led stop tamamdır. Bu ikisinin maliyeti orjinal bi-xenon dan oldukça aşağıda kalıyor. Bilgine,

 
@yavuzbattal ben basic bi xenon tercih ederdim aracım 7 olsaydı eğer, 7.5 olduğu için çift j far aldım açıkcası bende tek j far alıp orjinale dönücem ilerleyen zamanlarda

 

Farları dolu halde 5000 tl gibi bir rakama veriyorlardı geçenlerde sarı sitede, BCM 1000 tl , Gateway 700tl, Afl 500, kodlama 800, kablo 500 gibi. Çok tutar çook.

 

Geri
Üst Alt