Ses sorunu


Ezkey671

Üye
Katılım
20 Eyl 2019
Mesajlar
81
Tepkime puanı
31
Konum
Trabzon
İsim
Aydın
Öncelikle selamun aleyküm arkadaşlar,

2017 golf 1.4 tsi dsg aracım var ilk defa dsg kullanıyorum. Şöyle bir durumla karşılaştım 2 hafta önce muayene ve aynı gün serviste 30.000 bakımını yaptırdım. Ondan sonra ne hikmetse arabada ses duymaya başladım. Şöyle bir durum var sanki 3 den 2 ye geçerken altta bişe sallanıyor gibi. Aynı durum vites düşüşü olmadan da yapıyor gibi geldi bana ama kesin olarak emin değilim.

bu durum sadece bayır aşşağı inerken yavaş sağa sola dönüşlerde oluyor birşey sallanıyor gibi ses yapıyor. Ama düz yolda hiç bir problem yok gibi. Nedeni sizce nedir arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim.

şimdiden teşekkür ediyorum

 
Klasik Dsg Şangırtısından bahsediyorsunuz sanırım. Eğer oysa problem yok, araştırın bu şekilde göreceksiniz.

 
@CemK yok hocam onu çözdüm genelde kasislerde cızırtı yapıyor. Ama bu dediğim şöyle mesela bayır aşşağı sola dönüyorken hafif ön taraftan birşey sallanıyor gibi ses yapıyor çözemedim

 
Metal sesi mi yoksa gacırtı gibi mi?

Bu arada sangirti nasil cozdunuz :)

 
@CemK tam metal da değil aslında bidonları birbirine vurursun ya aynen öyle 😀 şıngırtı sesine alıştım  parke yolda daha çok şıngırtı yapıyor😀

 
@Ezkey671 sağa sola donme ve bidon sesi deyince amortisor üst takozu aklıma geldi nedense ama km oldukça dusuk belki kullanım rotanız kaynaklı hasar almış olabilir bilemedim. 

 
@Kingslayer bende öyle tahmin ettim çünkü eski aracım golf 7 vardı muayeneye girdim çıktım başladı yayardan ses yapmaya.

hep bu muayeneden sonra yapıyor

 

Geri
Üst Alt