Kapı vida muhafaza kapağı? (Midline sahibi arkadaşlar)


erty

Üye
Katılım
27 Haz 2019
Mesajlar
303
Tepkime puanı
383
Konum
istanbul
İsim
Ertuğrul Gazi Budur
Merhaba,

Midline Plus sahibi arkadaşlardan bir ricam var. 2016 model aracımın ön kapısındaki vidalar gözüme tuhaf geliyor bugünlerde. Birkaç ay evvel çamurluktaki bir hasar nedeniyle sol ön kapıya da ayar yapılmıştı. Bir paylaşımda comfortline araçta bu vidalar için siyah bir kapak olduğunu görünce benim araçta da bu muhafazalardan var mıydı acaba şüphesi oluştu. İşin ilginci diğer kapıda da yok öyle bir kapak.

Böyle çıplak vida görüntüsü hatırlamıyorum ya da dikkatimi çekmedi bilmiyorum.

Tüm midline'larda böyle mi acaba, ben mi kuruntu yapıyorum? 

Teşekkürler.

Screenshot_2020-11-17-01-09-46-516_com.instagram.android.jpg

IMG_20201117_142702.jpg

IMG_20201117_142530.jpg

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Hocam eski aracım 2013 Midline Plus'tı. Onda kapak vardı, silerken görmüştüm. Sanırım ayar yapılırken kapağı takmayı unuttular. Sağ kapıda da yok mu?

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
2014 Midline Plus aracım 2taraftada kapaklar mevcut hocam @AhmetCakmak hocamın da dediği gibi ayardan sonra takmayı unutmuş olabilirler.

 
Kapak olması için küçük bir delik olmalı, kapağın tutunacağı bir yerde yok bu fotoda 

 
@AhmetCakmak sağ kapıda da yok hocam. Sol önden gelen rüzgar sesinde biraz farklılık var gibi geliyor bugünlerde o yüzden ekstra dikkat ettim o bölgeye. Tuhaflığı o zaman farkettim. Sol taraf unutuldu da, sağ taraf kanatlanıp uçtu herhalde.

Servisi arayacağım Pazartesi, bakalım ne diyecekler. (Avek Ümraniye)

Geçen hafta park sensörü için sökülen tamponun iç braketlerinden de izmaritler çıkmıştı, araç serviste işlem görürken sigaraları tamponun iç tarafında söndürmüşler. Arayıp sayacaktım da neyse demiştim. Yetkili servis bir de bunu yapan.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
6296C038-CA1B-4408-A5B9-60947C9A9368.jpeg

Fonksiyonel tuşu taktırırken kadraja girmiş kapak arşivden aradım buldum @ertyhocam  işin garip yanı çamurlukla oranın ne alakası var kapı ayarından ziyada o vidalar yan aynaların sabitleme vidaları ilginç 

 
2015 sonrası modellerde yok o kapak hocam öncesinde var

 
2015 sonrası modellerde yok o kapak hocam öncesinde var
Hocam yukarıdaki postta bahsettiğim izmaritlerden kıl kapmıştım zaten kapaklardan dolayı sinirim zıpladı girişecektim servise.

Eminsiniz değil mi, kılıçları kınına sokuyorum 😄

 
Ekli dosyayı görüntüle 40186

Fonksiyonel tuşu taktırırken kadraja girmiş kapak arşivden aradım buldum @ertyhocam  işin garip yanı çamurlukla oranın ne alakası var kapı ayarından ziyada o vidalar yan aynaların sabitleme vidaları ilginç 
Hocam, Musa hocamın dediği gibi 2016 sonrasında kaldırmış da olabilirler bu kapağı, emin olmak için biraz araştırayım.

 
@erty hocam ben katlanır aynalarımı kendim montajladım, görünen resime göre oraya bir kapak konulması mümkün değil, kapağın plastik ayağı için yer olmadığı gibi oradaki iki cıvataya da kapağın sabitlenmesi mümkün değil, bence bu araçta üretimden beri kapak yok

 
@erty şöyle belirteyim, o kapak vidalara tutturulmuyor, 2 vidanın arasında delik var oraya da girmesi gerekiyor, vw tasarruf olarak anahtarlı torpidoyu vs kaldırdığı zaman o kapağı da kaldırmış. 2015 model aracımda mevcut ama daha sonra üretilen araçlarda mevcut değil. Zaten bir işlevi yok, tek işlevi vidaları gizlemek

 

2016 ve sonrasında yok o kapaktan bende 2017 var sıfır alındı o kapak yoktu

 

Geri
Üst Alt