Anlık hararet yükselişi


Kerogolf

Yeni Üye
Katılım
7 Kas 2019
Mesajlar
24
Tepkime puanı
5
İsim
Kerem
Merhabalar 2017 model (82000km) golf sahibiyim. Araç son 1 yıldır bende ve yaklaşık 4 ay önce servis bakımına girdi. Son 1 haftada başıma gelen olaydan bahsedeceğim.

Her gün işe gittiğim yolda tam da iş yerime yaklaşmışken hararet göstergesine takildi gozum ve 100-105 arasındana kadar yukseldi bir anda sonra tekrar düştü 90'a ancak yakıt tuketimi artti devir 1 in altına düşmedi. Tahminimce dpf temizliği yapıyordu ama hararetin yukselmesi normal mi bu durumda anlayamadım ve tabi ister istemez acaba normalde de dpf temizligi yapmaya baslarken ani olarak yukseliyor da ben mi hic farketmedim bugune kadar diye düşündüm.

Sonrasında farklı günlerde yine kullandim arabayi sehir icinde 150-200km kadar. bir sorun  yasamadim. Bugun yolda ilerlerken bir anligina yine  95 e cikti ve 5-10 saniye olmadan 90'a düştü yolun geri kalanında da tekrar yukselmedi. Tüm bunlar olurken araba herhangi bir motor suyu sıcaklığı yüksek uyarisi da vermedi ancak ben kuskulandim ve hatta araçtan biraz soğudum bile denebilir. Bir kac gun daha sehir icinde kullanıp denemeyi düşünüyorum tekrar ederse servise gosterebilirim ancak öncesinde buradaki deneyimli arkadaşlara sormak istedim.

 
merhaba, kronik devirdaim pompası arızası hocam. denemeye gerek yok. 90 bin km dir o hararet sıcaklığı sabit 90 derecede duruyor ben size yardımcı olayım. bu şekilde hararetin yükselip normal seyrine geri dönmesi kronik devirdaim pompası arızasıdır.

iyi niyet garantiniz devam ediyorsa serviste kendinden emin ve kararlı duruşunuzla sadece işçilik ücreti ödeyerek değişim sağlayabilirsiniz. 



forumda daha çok konu bulabilirsiniz ararsanız eğer. 

geçmiş olsun.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
  • Beğen
Tepkiler: SCC
Upvote 0
@Yehanoha teşekkürler. Peki ücret olarak bir tahmininiz var mi? Iyi niyet garantisi kapsaminda / bu kapsama girmeden?

 
Upvote 0
Merhaba arkadaşlar, hararetle ilgili güncel konu bulmuşken benim de danışmak istediğim bir konu var. 

Hararet 90 dereceye çok geç çıkıyor. Hatta geçen sefer dikkat ettim 1 saat 45 dakika şehiriçi sürüşte hararet ancak aşağıdaki gibi 80’e geliyor. 
 

Biraz gaza basıp hızlanınca 90’a geliyor fakat sakin sürüşte yine 80’e iniyor. 
 

Yağ geçen ay değişti. Rölantide 0.4 tüketim gösteriyor. 
 

Sorun ne olabilir? Termostat mı? 
F155AC3F-7059-45B3-AD5B-80FB25624648.jpeg

 
Upvote 0
@SCC Serhat bey merhaba, aracınızda su eksilmesi yoksa ve bu şekilde 1 saat 45 dk sürelerde 90 derecelere gelip geri aşağılara düşüyorsa sizin sorununuz müşürle alakalıdır. müşür geç açılıp geç kapanmasıyla kaynaklı olarak bu sorunu yaşıyorsunuzdur. bununla birlikte genleşme kabınızında doğru calısıp calısmadığının kontrolunu sağlamanızda fayda var.

@Kerogolf paylaştığım konuda raban7 nickli arkadaş iyi niyet garantisinden değişmişti. kendisine bir DM atıp sorun isterseniz. benim tahminim 400 lira civarı işçilik öder cıkarsınız iyi niyet garantisine girerse. yok girmezse ortalama 1500 civarı tutabilir parçayla.

 
  • Beğen
Tepkiler: SCC
Upvote 0
Hocam 82 bindeki aracınızın iyi niyet garanitisinden ücretsiz değişimi mümkün olmayacaktır. Ben 38 binde iken değişmiştim. Kronik bir sorun fakat önemli bir sorun, bian önce değiştirmeniz öneririm. 

 
Upvote 0

Geri
Üst Alt