Bir ayrılık hikayesi daha 😢 Araç tavsiyelerinizi bekliyorum


oguzkaanvolkan

Katılımcı Üye
 
Katılım
5 Eki 2019
Mesajlar
500
Tepkime puanı
355
İsim
Oğuz Kaan Volkan
Merhaba herkese bu ilk değil üçüncü kez golfümden ayriliyorum.

İlki düğün sebebiyleydi ikincisi pandeminin başında önümü görmek istedigimdendi. Koptuk ama yine kavuşmuştuk ki bu sefer uzun bir ayrilik olacak çünkü çalıştığım restoranin tekrar kapanmasiyla hem pandemi doneminin verdigi maddi yorgunluk nedeniyle bu karantina dönemini arabami satarak gecirmek durumundayim. Uzun bir surede alamam sağlık olsun.

Araci esimde kullanacağı icin otomatik araclara baktim fakat golften sonra neye bineceğimi bilemedim. Golf 6lara baktim kmleri cok yüksek.

Hadi dedim eşim sürmesin manuel alayim dedim Pololara baktim 1.2tdi 2014 kasalar guzel ama o fiyatlara hepsi agir hasar kayitli. 
Birde corsalara baktim ama icime sinmedi.

Butce max 110k

Siz olsanız otomatik veya manuel hangisine yönelirdiniz. Burdan akil almam gerekiyor cunku sari sitede bir o marka bi bu marka o paket bu paket kafam çorba oldu :)  

 
Hakkınızda hayırlısı olsun hocam, ruh sağlığı yerinde olduktan sonra maddi manevi her türlü soruna çare var, çok da dert etmemek lazım. İnşallah ileride daha iyilerini alırsınız.

Yeni araba olarak Micra’lara bakabilirsiniz. Arkadaşımın makyajlı 3.20’si var, geçen ay eşine Match paket 1.2 otomatik Micra aldı, Bmw 1 aydır garajında yatıyor.  :D   2015 model 53bin km. Segmentine göre dolu bir araçtı. Sanırım 105 bin tl gibi bir fiyata almıştı. Sol kapıdan kaza yapıp perde airbagi açıldığı için ağır hasar kaydı almış ama gerçekten airbag haricinde hiçbir sıkıntısı yoktu aracın.

Hasar kaydı takıntınız yoksa bahsettiğiniz fiyatlara bu tarz araçlar bulunabiliyor. Kriterler değiştikçe fiyatlar da değişiyor haliyle. 

 
Ben eşime C3 aldım 1.6 vti 120 HP tam otomatik 100-110 bandında temiz exclusive paket alınır donanımı güzel konforlu performansında idare eder. Araç olarak memnunuz. 2011 model bizimki.

 
@Balistique @yunusaktas91 Eşime derken hani haftanin bir iki gunu kullanmasi gerekiyor ,genelde araba bende yani :)  micra ve citroen aklimin ucundan gecmeyen araclar ben daha cok corsa ve polo arasinda kaldim. Polonunda hangi yil hangi motor hangi paket diye açıkçası 

 
@Balistique @yunusaktas91 Eşime derken hani haftanin bir iki gunu kullanmasi gerekiyor ,genelde araba bende yani :)  micra ve citroen aklimin ucundan gecmeyen araclar ben daha cok corsa ve polo arasinda kaldim. Polonunda hangi yil hangi motor hangi paket diye açıkçası 
Bizim evin 2. Aracı oldu C3 . Ben sert vag ciyim :) Volvo BMW beğenmem mesela . Başta bende Fransız yea felan dedim ama beklentimden çok iyi çıktı. Neden ? Açıklayayım ; 2011 model bir araç panaromik cam Tavan yağmur far sensörü Bluetooth 4 cam otomatik fonksiyonel direksiyon arka park sensörü ve hiç fena olmayan müzik sistemi var. 120 HP motor 4 ileri otomatik şehiriçi için gayet güzel. Yokuşta kaydırmaz ve sarsmaz vites. İç hacmi ve bagaj C sınıfına yakın gayet kullanışlı ve araç konforlu. Fiyat performans olarak bize en mantıklı gelen C3 oldu. 

Daha iyisi vardır ama o paralara yok artık malesef. Değerlendirmeniz faydanıza olur. O paraya alınacak polo ne gider nede donanım olur. Park sensörü olursa sukredersin. 1.2 TSI polomuzda vardı ama ben C3 un kullanımını daha çok beğeniyorum. 

 
Hocam merhaba. Biraz küçük kalabilir ama 2011-2016 arası Suzuki Swift'lere de bakabilirsiniz. Ben yaklaşık 3 sene kullandım. Şehiriçinde çok keyiflidir. Uzun yola gitmez, Polo gibi konforlu da değildir ama bütçeye uygundur. Düşünürseniz daha detaylı yardımcı olurum.

 
Ben golften önce astra j kullanıcısıydım. Gayet güzel araçlar c segmenti donanım olarak yeterliler bence. 1.4t 1.3 cdti sport cosmo modeller olabilir. Bir onlara göz gezdirebilirsiniz. 
paket olarak cosmo>sport>enjoy plus geliyor. Still paketli olanlarda ise sunroof ve ekran oluyor. 

 
Kendimi sizin yerinize koyarak yazıyorum, o fiyata hiç düşünmez i20 1.2 MPI style paket, olmadı jump paket bakardım. Hem çok yakın arkadaşımda hem de kardeşimde var. Şehir içi gerçekten çok ideal bir araba. Tasarım olarak da çok şık. LPG ‘de çok ekonomik, bakım maliyeti düşük.
İçi ferah tavan yüksek. Geçtiğimiz yaz yaklaşık 1500 km yol yaptım bu arabayla, kendi sınıfında kıyaslarsanız parasının üstünde bir araba.
Bir de swift var son zamanlarda trafikte gördüğümde “aaa ne güzel arabaymış..” dediğim bi araba. Ama fiyatını detayını bilmiyorum hepsi bu kadar [emoji3]

O bütçeyle VAG ? Bilemedim çok sağlıklı olmayabilir.

Her ne karar verirseniz verin gönlünüze göre olsun, kazasız belasız inşallah.


Sent from my iPhone using Tapatalk

 
Merhaba, öncelikle mecburi ayrılığınıza üzüldüm. Bu bütçeyle VAG ve fransız grubuna bakmak yerine Euro 4 motorlu uzun ömürlü fiat grubuna bakılabilir, kore ve japon grubu aynı şekilde sizi üzmez diye düşünüyorum.

 
Hakkınızda hayırlısı olsun hocam. Bence de donanımsız ve belki de onlarca kişinin elinden geçmiş Polo vs almak yerine PSA f/p olarak biraz daha öne çıkıyor.

 

toyota corolla hb sol kasalar gayet iyidir.2004-2005


...

 

Geri
Üst Alt