Golf 7 Yağ eksiltme ve ağır bakım


emrekk

Üye
Katılım
8 Mar 2019
Mesajlar
233
Tepkime puanı
99
Konum
Ankara
İsim
Burak
Arkadaşlar herkese merhaba, 2014 model golf 7 1.4 tsi aracım var. 112 bin km de. 60 binden beridir bende araç. İlk kez bu sene 104 binde bakımını yaptırdıktan sonra 108 binde yap eksiltme uyarısı verdi. Yağ ekledi usta, şimdi 112 binde yine aynı uyarıyı verdi bakıma 2000 km kala. Bu bakımda triger ve yağ bakımı yaptıracağım. Ustaya sorduğumda yağ eksiltmesi motordan dolayıdır diyor. Motoru yapmamız lazım diyor. Araçta herhangi bir duman atma veya koku yok. Daha 110 bin km de zorlanmamış ve bakımları her 10 k da bir yapılmış bir araç. Bi tanıdığım var oda motor ustası, oda koyulan yağdan dolayıdır diyor. Castrol edge 5w 30 yağ koyduruyorum her zaman. Bu tanıdık motor ustası 10w 40 koydur sorun halledilir, daha 110 binde ki araç ne motor yapması dedi. Siz ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında. Fikirlerinizi belirtirseniz çok sevinirim. Teşekkürler. 

 
İki ustanin da yaninda koşarak uzaklaşın. Tsi motorlarda yağ eksiltme sorunu görülebiliyor. 

Öncelikle vw önerdiği 504 507 değerlerini sağlayan 5w30 yağ kulanin muhakkak. Ornek olacak liqui molly toptec 4200 5w30, castrol edge 5w30 LL , vs.

Tsi motorlar tam 4.0 litre yağ aliyor  yagin eksik veya fazla olmadığından emin olun.

Yağ degisimi sonrasi aracınızı 2 haftada bir yag durumuna bakın. Araçta belli bir yağ damlatma terleme gibi bir durum var mı bakin. 

Egzozdan gelen mavi beyaz duman var mi performans düşüklüğü var mı bakın.

Özellikle surekli dur kalk veya surekli kontak ac kapat durumlarında motorun yag sarfiyatı artabiliyor.

Araç yeniden uyari verirse yağ seviyesini kontrol edin ne kadar bir eksiltme var kontrol edin.

Eger cok ciddi bir sarfiyat yoksa ve genek sorun yoksa yag ekleyerek devam edin.

Eğer tüketim fazla egzozdan duman atma vs varsa araciniza kompresyon testi yapitirin öncelikle eğer kompresyonda dusukluk varsa o zaman motor rektefiyesi düşünülebilir.

 
@Doctor hocama katılıyorum o ustalardan uzaklaşmakta fayda var daha km çok az ve turbolu araçlarda yağ eksiltme normal görülüyor bakımı yaptırdığınız yağın kalitesinden olabilir her yerde castrol orjinal değil liquimoly yağ genelde herkesce beğenilen bir yağ bence orjinalini bulmakta kolay tavsiyem yağı değiştirin ustanızıda ayrıca hocamın dediği gibi yağ kaçağı vb var mı bakın @emrekk inşallah daha büyük sıkıntılar olmadan kazasız belasız binersiniz

 
Önceki kullanım güzergahınızda değişiklik oldu mu? Sürüş tarzınızda bir farklılık var mı? Eğer bunların cevabı hayır ise araç yağ kaçırmıyorsa yağ büyük ihtimalle orjinal değildir. Yağı değiştirin. Ayrıca her TSİ motor az yada çok kullanım tarzına göre yağ yakar. Bazen farkında olmadan sürekli ani kalkışlar motoru zorlamalar falan yapılabiliyor.  

Alamanlar 2.000 km ye kadar yağ yakmayı olağan görüyorlar. 

 
Castrol yağ kullanırken bende de yağ eksiltme oluyordu liqui moly yağ kullandım son bakımda 8 bin km oldu max 200 gram yağ eksilmiştir(yağ sıcaklığına dikkat ederek performanslı kullanıyorum)

 
1.0 tsi motorlarda yag yakma gibi kronik arizasi olmamasina ragmen 10 binkmde 1 litre yag yakilmasi normal olarak kabul ediliyor

1.4 tsi motorlarda kronik yag yakma var, asiri degilse sorun olarak görmez servis

Edit: Dogrusu Kronik degilde biraz fazla yag yakiyor 1.4 tsi motorlar

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Servis dısında bakım yaptıracak olsam aza çoka bakmam orjinal yag sattığından emin olacağım yerden alırım.  Castrol alacaksam gider bayisinden alır ustaya bırakmazdım.  Son zamanlarda yag eksiltme sorunları cok arttı bunun da etkisi olabilir.  Bu yaglar motorun ömrünü de bitirir

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Arkadaşların dediği gibi ustalardan uzaklaşın bencede

eksıltme tsı larda normal evet ama ben motulun vw ıcın olan specıfıc yagını kullanıyorum eksıltme sorunuyla karsılarmadım

artı olarak pıyasada cok sahte yag dolasıyor ozellıkle castrol farkında olmadan sahte yag da almıs olabılırsınız

 
@Doctor @xxcarsixx @Akif Nalca Hocam hepinize çok teşekkür ederim değerli yorumlarınız için. Aracı bakıma götürmeden önce 2 gün idare etsin diye yağ tamamladım 1 litr 200 ml yağ eksiltmiş araç. Bana çok fazla gibi geldi.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@emrekk aynı sorun çoğu kişide vardır. Arkadaşımın 1.0tsi da vardı yağ eksiltme ve duman atma ustalara sormuştu motoru açacağız bakacağız falan demişler dedim ona o ustaların yanından kaç ilk önce yağı değiştir orjinali ile. Sonra yağı değiştirdi duman atma falan gitti TSI motorlarda yağ yakma olabiliyor. Araca sakın ola 10w40 yağ koymayı aklınızdan bile geçirmeyin. Usta tercih ederken yanlız vw yada çoğunlukla vw araçlara bakan ustaları seçiniz. Hangi ildeyseniz forumdaki arkadaşlar usta tavsiyesi verir.

 
Sizin araç birdenbire sık aralıklarla yağ uyarısı vermeye başlamış, öyle 8-10 binde falan yapsa neyse derimde sizinki fazla, daha da sık yapmaya başlayacaktır. Benim sıfır araç ilk 14binde başladı 6bin km de bir uyarı vermeye kadar indi. Defalarca yetkili servise gittim.

Satın arabayı, ciddi söylüyorum. Eksiltme sizin için çok can sıkıcı bir durumsa satın gitsin. 

 
 @emrekk Merhaba ;

Aşağıda sana fikir olabilecek servis manuel bilgisini paylaşıyorum , yakıt ve yağlama ilişkisi bakımından kendim aktif kullandığım CAXA 1.4 TSI 122hp'lik motoru olan aracıma kesinlikle SHELL V-POWER yakıt ve Castrol Edge yağ kullanmam , ben yakıt tercihimi BP ULTİMATE 95 ve yağ tercihimi liqui moly markalarından kullanırım , Shell-Castrol iklisi ile yağ eksiltme seviyem ile BP- LIUQUI MOLY ikilisindeki eksiltme seviyem arasında bariz fark mevcut.

Bu bilgi umarım sana fikir verir....

Saygılarımla....

Motor yağının kalitesi sadece motorların ve egzoz gazı arıtma sistemlerinin gereksinimlerine değil, aynı zamanda yakıt kalitesine de uyarlanmıştır. İçten yanmalı bir motorun çalışma şekli nedeniyle, motor yağı her zaman yanma artıkları ve yakıtla temas eder ve bu da yağın eskimesi sürecini etkiler.

Yakıtların kalitesi, pazarlar arasında büyük farklılıklar gösterebilir ve doğru motor yağı seçilirken bu dikkate alınmalıdır.

image.png

 

Arkadaşlar herkese yorumlarından dolayı teşekkür ederim. Yağı bu sefer Liqui Moly koyacağım, belki de koydukları castrol sahteydi. Triger için erken diyenler var. 112 binde araç. 2013 model 1.4 tsi için de 180 bin km mi yoksa değiştirmem gerekir mi?

 

Geri
Üst Alt