Rahatsız Edici Reklamlar


Skyline

Katılımcı Üye
 
Katılım
24 Eki 2019
Mesajlar
1,615
Tepkime puanı
1,201
Konum
Ankara
İsim
Musa
Arkadaşlar konu dışı, sohbet havasında son zamanlarda beni çok rahatsız eden bir durumu sizinle paylaşmak istiyorum. TV izleyen birisi değilim tv de durum ne bilgim yok fakat internette ve özellikle YouTube da sürekli Trendyol ve Hepsiburada şirketlerinin reklamlarını, sahte indirimlerini görür oldum. Bu durum cidden çok rahatsız etmeye başladı beni. Sizlerin bu konuda düşünceleri nedir? Bu reklamlar hep bana mı gözüküyor bu şekilde yoksa?

 
Evet bende ios kullanıcısı biri olarak aşırı rahatsızım özellikle son zamanlarda 2dk da bir reklam koyuyorlar. Greçekten sinir bozucu. bunun bir çözümü var mı?

anroid sistemde çözümü var biliyorum ama ios ta var mı? varsa bilgi verecek olan var mı?

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Opera tarayıcı kullanıyorum bir süredir. Bütünleşik reklam engelleyici var içinde. Denemenizi tavsiye ederim. Mobil tarayıcıda reklam görmüyorum hiç. YouTube uygulaması için alternatif uygulamalar var ama denemedim. Videoyu başlatınca izlemeden süre barından tutup sona götürüyorum. Sonra tekrar izle işaretine dokunup izliyorum. Çoğu videoya işe yarıyor.

Bu reklam işinin suyu çıktı gerçekten.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Reklam işi can sıkıcı birde eskiden reklamlar kaliteli olurdu, izlemekten zevk aldığım reklamlar olurdu (bknz. OPET reklamları) fakat artık reklamlar da çok kötü ve reklam veren firmalar belli ve her yerde bu bir kaç firmanın reklamı çıkıyor. Bu da can sıkıcı bir durum aslında. Mesela YouTube Premium alır buradaki reklamları engellerim ama bir değil iki değil

 
@Musaaksoy satış oranları düşünce, reklam oranı artar.Tüm markalar dikkat çekmek için öyle bir sihir kullanır ki..açıp incelediğinizde hiç alâkası ve tüketimi olmayan ürün üzerinden (XXXL son ürün gibi) indirim veya promosyon yapmıştır.Haliyle tüketicinin aklıyla oynamaktır bu! Bu tür seviyesiz taktikleri tekrar tekrar görmek çileden çıkarıyor insanı. Yotube ,reklamsız mod a sevk ederek extra kâr amacına ulaşmış oluyor.Yani birinden kurtulayım derken diğerine düşmek gibi. Tüketim çağında bu tür seyirlikleri hele ekonominin zayıfladığı zamanlarda sıkça görmek gayet normal.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@Negatiwe reklamın sağ üstünde çarpıya basınca önermemeye çalışıyor bu tarz reklamları. eskiden internette sörf güzeldi anonim olarak takılıyorduk, şimdiyse davranışlarımıza göre bilgilerimiz ile birlikte pazarlanıyoruz ve internete çıktığımız an biliniyoruz. pek tabii bir kaç tool kullanılarak bunun önüne geçilebilir fakat içerik sunma konusunda yeterli değiller.

reklam engelleyici sevmiyorum pek, sayfa yükleme süresini uzatıyor ve kaynağa çok abanıyor. youtube reklamlarına daha fazla maruz kalmamak için aile premium versiyonuna geçtim fakat bu hepsiburada ve trendyol indirimlerine her yerde denk gelmek mümkün resmen belli bir kesimi kendisinden alışveriş yapmamaya zorluyor. biraz amazon.com.tr kullanalım.

 
Forumu ablalar bastı
/monthly_2020_12/1529387176_googlereklamlar.thumb.jpg.bfbfa642bd074a37d82222bfed001100.jpg
Ustad dua edelim de zenci abiler basmasin
 
@Negatiwe Reklamları optimize etmeye çalışıyoruz boyut ve içerik olarak, ama bazen böyle reklamlar kapalı olmasına rağmen çıkabiliyor Serdar abi.

Forumdaki Google reklamları sunucu ve altyapı ücretlerini karşılıyor. :)  Forumu kullanırken reklam engelleyici kullanmayarak foruma destek olmak mümkün.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:

@Negatiwe Reklamları optimize etmeye çalışıyoruz boyut ve içerik olarak, ama bazen böyle reklamlar kapalı olmasına rağmen çıkabiliyor Serdar abi.

Forumdaki Google reklamları sunucu ve altyapı ücretlerini karşılıyor. :)  Forumu kullanırken reklam engelleyici kullanmayarak foruma destek olmak mümkün.
Anladım hocam, reklam konusu forum ile ilgili değil, genel bir şikayet aslında.

Kebapçıdan telefonla sipariş veriyorum, başka bir forum sitesine girdiğimde kebapçı reklamı çıkıyor. Eve içme suyu söylüyorum başka bir yerden su arıtma cihazı ile ilgili arıyorlar.

 

Geri
Üst Alt