Golf 7.5 yakıt deposunu ağzına kadar doldurmak..


Fightforus

Üye
Katılım
31 Tem 2020
Mesajlar
59
Tepkime puanı
34
İsim
Hakan
Arkadaşlar araçlarınızın depolarını, depo ağzından yakıt görünecek kadar doldurdunuz mu hiç? Bir zararı var mı?

 
@Fightforus Uzun yola çıkmadan önce hep o şekil doldururum.
Şehir içinde kullanacaksam tabanca atıncaya kadar

 
Arkadaşlar araçlarınızın depolarını, depo ağzından yakıt görünecek kadar doldurdunuz mu hiç? Bir zararı var mı?
Aracı ilk aldığımda servis danışmanı depoyu fullerken tabanca atınca bıraktır demişti. diğer durumda şamandıraya zararı olabilirmiş.  bende 6 yıldır atınca bırak diyorum pompacıya  :)

 
Deponun içinde hava genleşecek kadar yer bırakılması gerekir bunu benzin aldıktan bir süre sonra depo kapağını açınca fıslama sesinden de anlayabilirsiniz.

SM-G980F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

 
Sistem az çok böyle, şehir içinde genelde pompa atsa da en yakın 300 se ona tamamlatıyorum ben ağzına kadar doldurmak yerine. 

Golfte genelde 50lt oluyor. Daha üstünü göremedim. Sallıyor musunuz aracı depo ağzına kadar da dolsa, depo tamamen boş da olsa 50lt.

Ama 2017 6c poloda bir keresinde 55lt yakıt aldığımı bilirim. 

images (28).jpeg

 
Bende dün akşam doldururken pompa attıktan sonra 1L daha koydurdum. Ağzına kadar gelmedi bir miktar daha koyuldu gibi oldu

 
@Yehanoha Düşünmüşler üreticiler.
Bu depo grafiğine göre kapağa kadar doldurma sorun oluşturmaz gözüküyor.

Neticede 1985 yılından bu yana uzun yol için fullediğim her seferinde istisnasız boğazına kadar doldurttum herhangi bir sorunla karşılaşmadım bugüne kadar.

 
Genelde tabanca atıncaya kadar doldururum ama bir keresinde hani derler ya imanına kadar doldur diye, işte aynen öyle yaptım eve gittim ve sabah arabayı çalıştıramadım sanırım hava yapmış, dedim yakıt kapağını açayım bakalım ne olacak, yakıt kapağını açınca floooop diye bir ses geldi ve yakıt depodaki nihai yerini aldı, sonrasında araba çalıştı ve yoluma devam edebildim.

Saygılarımla

 
öğrencilik yıllarında opet de çalışmış biri olarak özellikle yeni nesil bazı araçlarda başımıza çok geldi ağzına kadar doldur diyen bazı müşterilerin araçlarından koyduğumuz fazla yakıt geri attı kendini tahliye etti kısacası o yüzden tabanca atınca bırakılması sağlıklı olanı sonra bir bakmışsınız giderken sala sala gidiyorsunuz :D

 
Örneğin yakıtı alır almaz uzun yola çıkacaksanız,  ya da uzun yol ortasında yakıt alma ihtiyacınız var ve yola devam edecekseniz sonuna kadar doldurmanızda pek bir zararı olmaz.

Ancak gece (yani havanın gün ortalama sıcaklığının az olduğu zamanda) sonuna kadar doldurdunuz ve ertesi gün hava sıcaklığı 10 derece arttı diyelim ve sürüş yapmadınız, işte o zaman (teknik olarak genleşmeden oluşan havayı tahliye etme özelliği yoksa) genleşme oluşur ve haliyle boru bağlantıları zorlanabilir. 

Bunu test etmek isterseniz bir pet su şişesine yakıt koyun ve ağzını sıkıca kapatın. Gün içinde şişenin kıvrımlarının düzeldiğini ya da kapağının patladığını görürsünüz. 

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Atinca bırakılmalı macera aranmamalı serviste atınca bırakın diyor sonuçta benzin dır tehlikeli madde...

Dizelse sorun yok ben dizel aracımda hep ağzına kadar doldururdum benizne geçtim 1 defa doldurdum 3 kuruş kaar edeyim die ama çok basınç yaptı bir daha yapmadım...

Gerçi yetkililer bu sorunun da çözümünü yakın zamanda bulur 

Dolara biraz daha bakmazlarsa tabanca atınca mi bıraksam ağzına kadar mı doldursam muhabbetleri bitecektir 

Sonraki konular mesela depoda kuşlar yuva yapmaması için ne kaar yakıt koysak yeter 1 litre yeter mi acaba gibi konular olabilir 

Az kaldı hampetrol 100 dolarları görürse hal değil hayal de olsa gerçek yaparlar....:)))

 
Bagaja da bidonlarla yedeklemek lazım :D  Hocam çöllere mi vuruyoruz kendimizi bu macera neden :D  

Arkadaşların paylaştıkları gibi aracın sesini dinlemek, tabanca atınca ben doydum dediğinde bırakmak bence de

Keyifli forumlar...

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@Franquaz en gerçek yakıt tüketimini bulmak için gerekli :) her pompanın tabancası aynı miktarda atmıyor..

 

Ben genelde ışık yanınca fulletirim. Teslim alırken satış danışmanı tabanca atınca bıraktırın yedek deposu yok aracın öyle diyenlere itibar etmeyin dedi. Ama geçen yine ışık yanınca fullemeye gittim tabanca atınca bırakın dedim. 22lt de tabanca attı. Pompacıya dedim depo boş bi bu kadar daha alması lazım. Tabancayı çıkardı devam etti. Hava yapmış. Benzinli mk7.5. İlk kez başıma geldi. Umarım shell hava basmadı:))

 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Geri
Üst Alt