Siz olsanız hangi telefonu alırdınız?


Salih_Sayin

Katılımcı Üye
 
Katılım
30 Ocak 2016
Mesajlar
741
Tepkime puanı
485
Konum
Samsun
İsim
Salih
Şu aralar yeni telefon almak için bakınıyordum. Bir kaç model arasında kaldım.Kendimce telefonlar hakkında ki fikirlerimi söyledikten sonra siz hangisini tavsiye ederdiniz?

Kullanıcı profili olarak öyle telefon ile çok ahım şahım şeyler yapan biri değilim. Ancak aldığım telefonda normal kullanıcı olarak beni 5 yıl götürsün istiyorum

1- Samsung S20    fiyatı  6500 civarına bulunabiliyor. En güncel samsung telefon. 5 yıl  beni her anlamda götürür diye düşünüyorum.

2- Samsung S10 plus  5100 civarına alınabiliyor. Bu güncel bir telefon olmadığı için 5 yıl beni götürür mü? Bilmiyorum.

3-Xiaomi note 10 lite duos (8 gb ram)  4200 civarına alınabiliyor. Beni 5 yıl götürür diye düşünüyorum.

4- İphone 11   7500 civarına alınabiliyor. 5 yıl  beni götürür diye düşünüyorum. Ancak yukarıdaki ilk üç telefona göre görsellik olarak ve fiyat olarak eder mi ? diye düşündürüyor. Tek güzel tarafı ileride olası bir  mib 2 higline media ya geçersem car play olayı var.

   1,2 ve numaralı telefonların mirrorlink desteği yok sanırım. Bu da beni 5 yıl değişim yapmayacağım bir telefon da düşündürüyor. İphone da 7500 veresim yok.( insan azcık daha farklı ve güzel bir telefon yapar .İphone 6 kullanıyoru. Niye vereyim sana 7500 diyorum. Mevcut telefonumu anneme vereceğim)

Yardımlarınızı  bekliyorum. Özellikle S10  plus ve xiaomi modeli düşünüyorum.

 
iPhone gurusu olarak oyum Xiaomi Note 10 Lite. Tabi iPhone 11 fiyatları Apple politikası dolayısıyla epeydir yükselmemişken Xiaomi diğer Android markaları gibi sürekli zamlandı en küçük kur yükselişlerinde. 

Normal bir kullanıcı iseniz ve pil ömrü önemli diyorsanız Xiaomi güzel bir seçenek.

 
@Salih Sayın Salih hocam,
1 ve 2 numaralı telefonda mirror-link yok demişsiniz!
Samsungun amiral gemisi telefonları S serileri ve Note serileridir.

Mirror-link  note serilerinde Note4 ten beri S serilerinde de S7 den beri var. Bu arada Ben S8 kullanıyorum var ve daha tık demedi.
Samsung telefonlarına 2 ana yazılım veriyor.
 

İphone 6 kullanmaya çalıştım 1,5 ay dayanabildim.

Xiaomi note 10 lite duo bu telefon hakkında bir bilgim yok bunun yerine bence oppo yu inceleyin.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
2 ay önce xiaomi red mi note 9s aldım telefon gerçekten çok hızlı premium hissi veriyor 6 gb ram 128 gb hafıza kamerasıda on numara tatminkar tavsiye ederim 2900e aldım fp ürünü bence.

Ekte kamerası ile çekilmiş resim var.

Ekli dosyayı görüntüle IMG_20201024_181425.jpg

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@Terms samsung 1 Haziran 2020 den sonra mirrorlink desteğini kaldırdı diye biliyorum. Siz telefonunuzu sıfırlarsanız sanırım sizde destek alamayacaksınız.

 
Iphone XR alın derim. Hem uygun hem güzel telefon ve sıfır alınca bataryası ve hızı sizi 2 yıl idare eder. Ekranıda gayet iyidir. Kamerasıda Pro kadar olmasada gayet net. Samsung 24mp diyor 8mp gibi çekiyor bunun aksini söyleyen yoktur sanırım.

 
@Salih Sayın En güncel olani alin, bir yil eski model bile alsaniz zarardainiz güncellemelerden dolayi (eski modelin fiyati cok uygunsa degisir)

Ben iphone tercih ederim, 6 yillik iphone 6 kullanicisiyim, bir kere teklemedi sadece gecen sene pili degistirdim, bana yetiyor, hedef 10 yil :)

 
Bütçe ve imkan müsaitse, uzun dönem kullanım olacaksa iphone 11 diyorum ben de.

 
Uzun dönem için kesinlikle iPhone. Sorunsuz kafanız rahat eder. 11 in bataryasını sabah 6 gece 1 full kullanarak dahi bitiremedim. 5 sene de çok rahat güncelleme de alır takılma kasma da yapmaz. 

 
Vallaha hocam aynı durum bende de geçerli. Bende değiştireyim diyorum araştırdım da iphone dışındakilerin ön plana çıktığı en önemli konu bataryaları. Bende iphone 6 kullanıcısıyım aslımda telefondan da memnunum  :)  ama bataryasını değiştirmeme rağmen ve telefonu fazla kurcalamama rağmen günde 2 defa şarj ediyorum  :( sırf bu yüzden de 7-8 bin lira verip yeni bir telefon alayım mı diye düşünmüyor değilim . 

 
Vallaha hocam aynı durum bende de geçerli. Bende değiştireyim diyorum araştırdım da iphone dışındakilerin ön plana çıktığı en önemli konu bataryaları. Bende iphone 6 kullanıcısıyım aslımda telefondan da memnunum  :)  ama bataryasını değiştirmeme rağmen ve telefonu fazla kurcalamama rağmen günde 2 defa şarj ediyorum  :( sırf bu yüzden de 7-8 bin lira verip yeni bir telefon alayım mı diye düşünmüyor değilim . 
Bende de iphone 6 var ve batarya sorunum vardı. orjinal batarya 350 TL ve orjinal batarya da pek verimli değildi ilk aldığım zamanlarda. Şimdi deji diye bir pil taktım orjinalinden daha uzun kalıyor. Uzun ömürlü olur mu bilmiyorum. Patlar mı diye korkuyordum ama araştırdım deji piller çin malı gibi kötü değil.

Benim değişim sebebim anneme görüntülü konuşacağı bir telefon lazım . Yoksa iphone  6 bana yetiyor. Ancak ıphone birçok uygulamayı da yükleyememek canımı sıkmıyor değil. Millet androidlere neler kuruyor yüklüyor valla.

 

Iphone SE 2020 belki listeye eklenebilir. F/P ürünü. Ayrıca bugün MediaMartk'da Sepette -300 veya -400 TL indirim var. Değerlendirebilirsiniz. 

 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Geri
Üst Alt