Bakım Sonrası Soğutma Suyu Eksilmesi


ahmetersan

Üye
Katılım
11 Kas 2019
Mesajlar
51
Tepkime puanı
55
Konum
Antalya
İsim
Ahmet
Arkadaşlar herkese selamlar öncelikle.

Geçen hafta cuma günü 1.0 Tsi Midline Plus 2019 aracımı Antalya'da ilk bakımına götürdüm.

Aracı sıfır aldığımdan beri soğutma suyu hep Min-Max düzeyinde Max çizgisinin üzerindeydi. Ayda bir yağ çubuğu ve soğutma su seviyesini kontrol ediyorum ve aldığımdan beri hep aynı seviyede olduğuna eminim. 

Araca motor koruma da yaptırmıştım serviste o yüzden bugün şöyle bir etrafını kontrol edeyim diye kaputu açtığımda soğutma suyunun Min. altında olduğunu farkettim. (Araç 18 saattir çalışmıyor yani soğuk durumda.)

Tekrar servisi aradığımda danışman arkadaş diyor ki arkadaşlar fazla suyu çekmişlerdir içinden. Bi yarım saat aracı kullanın tekrar kontrol edin olmadı su ekleyin. Kardeşim sen normal olan motor suyuna niye dokunuyorsun anlamıyorum ki.  Yaşadığım yer -15 -20 leri görebiliyor. Şimdi ben buna su mu ekleyeyim donma yapar mı sonra, görüşleriniz nelerdir. Bakımı Antalya'da yaptırdım ancak Görev yerim Kütahya'ya döndüm şu an.

eb4adc4a-02f6-4922-bb59-ea461bb16b97.jpg

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@ahmetersan saf su alıp ekleyin.

İstediğiniz seviye yani üçgenin üst kısmına gelmesi için 1 çay bardağı civarı su ekleyerek ulaşabilirsiniz. Bu seviyede eklenen su kışın donma yapacak kadar etkilemez. 

Yine de içiniz rahat etmesi için bulunduğunuz yerdeki VW servisi ya da başka bir ustaya antifriz derecesini ölçtürebilirsiniz.

 
Servisten yada dışardan G13 antifriz alın, ekleme yapın. Eğer aldığınız antifiriz konsantre ise yarı yarıya saf su karıştırıp ekleyin. Yada Motul'ün mesela hazır karışımı var öyle birşey alırsanız direk ekleyebilirsiniz. 

https://www.motul.com/tr/tr/products/inugel-g13-37-c

Mesela yukarıdaki ürün kullanıma hazır olan, su eklemeye gerek yok.

Aşağıdakine yaşadığınız yerin şartlarına göre belli oranlarda saf su eklemek gerekiyor.

https://www.motul.com/tr/tr/products/inugel-g13-ultra

 

Geri
Üst Alt