Bakım Tavsiyeleri - 60 Bin


snr1905

Üye
Katılım
5 Tem 2019
Mesajlar
79
Tepkime puanı
39
İsim
Soner
Cümleten selamlar arkadaşlar. 2015 1.2 TSI MK7 Aracım 56000 Km civarlarında şu an. Yağ değişimi için uyarı vermeye başladı 60 bin bakımını istiyor sanırım. 21 Günüm kaldı.

Bildiğim kadarıyla ağır bakım gibi bir işlem yapılıyor 60 binde.Ancak araç sadece yağ uyarısı verdiği için motor yağı, yağ filtresi, hava filtresi, polen filtresi ve son olarak da yakıt filtresi değiştirmem sizce yeterli olur mu? Benzinli bir araçta bu kmde benzin filtresi değiştirmemi önerir misiniz? 

Özel servise götüreceğim o yüzden ürünleri kendim alayım diyorum. Ürün tavsiyeleriniz ne olur? Mesela yağ için liqui moly şiddetle öneriliyor sizin fikirleriniz nedir?

Teşekkür ederim.

 
aleyküm selam kardeşim standart bakımların dışında sanzuman yağınida kontrol ettirin sadece kontrol ben öyle yapıyorum şahsen ters giden birsey varsa sorun çıktığında değilde önceden müdahale edebilmek adına yağ olarak liqui moly rakiplerine göre iyi ama ben castrol edge 5w30 koyuyorum gerisi standart bakım Mann tercih etmeni öneririm filtreler içinde 

 
yağı Özel serviste veya kendiniz tedarik edecekseniz size bir ipucu vereyim belki biliyorsunuzdur ama yinede söyleyeyim yağı doldurduktan sonra çubuğu çekin şıp şıp damliyorsa veya iki parmağınızın arasında hafif sakız gibi suzulmuyorsa o yağ sıkıntılı malumunuz piyasada çok sahte var

 
@snr1905 Benzinli araçlarda yakıt filtresi, dizel araçlardaki gibi sık sık değişmiyor (ekstra tıkalı değilse). 60 bin bakımında yetkili servis ekstra olarak bujilerin ve fren hidroliğinin değiştirilmesi gerektiğini söylüyor. Ürünleri kendiniz alacaksanız forumda bu konu hakkında çok fazla konu ve mesaj mevcut. Araştırırsanız buraya yazılacaklardan daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

 
yağı Özel serviste veya kendiniz tedarik edecekseniz size bir ipucu vereyim belki biliyorsunuzdur ama yinede söyleyeyim yağı doldurduktan sonra çubuğu çekin şıp şıp damliyorsa veya iki parmağınızın arasında hafif sakız gibi suzulmuyorsa o yağ sıkıntılı malumunuz piyasada çok sahte var
şıp şıp damlıyorsa sahte mi oluyor..?

 
hocam bujiler değişecekse bence yetkili serviste yaptırın.Çünkü o bujiler değişimi için özel tork anahtarları kullanılıyor ve özel servisler dikkat etmiyor.Ben 60k bakımını özelde yaptırmıştım bujilerim değişmişti bu hafta yetkili serviste tekrar bujilerim değişti aracımda sorun vardı ve düzeldi.

 
@golfcu91 teşekkür ederim yağ kontrolünü yapacağım mutlaka.Bilmiyordum o yöntemleri.

 
@sonmohican Açıkçası yetkili servisten şaşmam da ekonomik olarak zorlar diye arayıp fiyat bile almadım düşünün :)  Özel servisten fiyat aldım 550 lira dedi.Klasik yağ, filtre vs. bir de genel kontrol sorunlu noktaları bildirecekler. Ben bir de yarın yetkili servisi yoklayayım fiyatlar nedir ne değildir... 

 
60 bin bakımında ekstra fren hidroliği ve bujiler değiştiriliyor,eğer bunları değiştirmek isterseniz serviste yaptırın derim veya işi özenle yapan özel serviste olabilir ama bujiyi orjinal kullanın tercihen şanzuman yağınıda değiştirebilirsiniz.

 

Geri
Üst Alt