Retrofit parçaları kasko


fkorkmaz

Üye
Katılım
29 Haz 2020
Mesajlar
156
Tepkime puanı
227
İsim
Furkan
Merhaba,

Uzun süredir kafama takılan bir soruyu sizlere sormak istedim. Bu eklettiğim retrofit parçalarını kaskoya işletebiliyormuyuz, daha önce bu işlemi gerçekleştiren var mı aramızda?

 
@fkorkmaz  Faturası olduğu sürece her şeyi ekletebilirsiniz kaskoya. Ancak kaza anında sizden fatura isteyeceklerdir hiç kaybetmemelisiniz.

 
@Salih Sayın Ürünlerin hepsi Faturasız retrofit işi yapıp da fatura kesen ben daha denk gelmedim :)  Kesmek için ısrar edince de kdv karşılarsanız keseriz diyorlar.

 
Bu durumda kasko size neyi hangi fiyat ile ödeyecek böyle bir sorun var. Yaptığınız retrofit orjinal parça mıydı, çin malı parça mıydı? Bunları kasko bilemeyeceği için ödeme yapmıyor. Fatura olmalı ve işletilmeli. Bu durum araç multimedyası olsa da aynı, far olsa da aynı. Siz yinede sigorta şirketinize bir sorun. Belki farklılıklar vardır.

 
Sigortacım dönüş sağladı şöyle bir metin iletti bana Anadolu Sigorta için Beyan şeklinde işletebiliriz dedi.

"Poliçede belirtilen araca standardının dışında, fabrika çıkısında veya sonradan ilave edilmiş aksesuarlar, bedeli poliçede belirtilmek kaydıyla teminat altına alınır. Söz konusu aksesuarların bedeli sigortalı tarafından belirtilmek suretiyle teminat altına alınır. Hasar durumunda piyasa rayicinin farklı olması durumunda TTK’nın 1462. maddesi çerçevesinde eksik/aşkın sigorta uygulanır."

 
Kesin bir bilgi olması adına bilgiyi paylaşıyorum dostlar, Anadolu Sigorta ve Acentamla görüştüm. Bir fatura şartı yok beyan edilerek tutar teminat altına alınıyor ek bir prim ücreti çıkıyor onun ardından parçalar teminat altına alınıyor.

Ek olarak: Folyo, Seramik kaplama teminat altına alınmıyormuş araca monte edilen parçalar teminat altına giriyormuş bir şey olması durumunda piyasa fiyatına göre üstünden çıkan ürünün bedeli ödeniyormuş.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
  • Beğen
Tepkiler: Ysn
Hocam faturaya falan gerek yok fotoğraf ve ürün fiyatıyla kaskonuza işletebilirsiniz. Aracımdaki çoğu parça kaskoma işli

 
benim aracımda ekli olan parçaları sürekli işletiyorum poliçeme.. Beyan ettiğiniz tutar üzerinden çıkan primi ödedikten sonra teminat altına alınıyor

 
ben de jant takımı, ön led far ve arka led stopları fiyat beyan ederek işletmiştim kaskoya...

 

Geri
Üst Alt