Kaza.. (Kusur oranına itiraz dilekcesi) Sonuclandi 🥳


oguzkaanvolkan

Katılımcı Üye
 
Katılım
5 Eki 2019
Mesajlar
500
Tepkime puanı
355
İsim
Oğuz Kaan Volkan
Merhaba ufak bir kaza atlattım. Olayi uzun anlaticam okumak isteyen okur. Can kaybi olmayan kazaya polis mudahil oldu.

Davutpasa merter istikametinde terazidere mevkinde cift seritli yolda sag seritten ilerliyordum. Hiz limiti 80. Ondeki araç en nefret ettigim surucu tarzi seridi ortalamis gidiyordu bende sag seritte ilerlerken selektor yaptim. Sol şeride dogru geçmeye basladi. Kazadaki tek hatam arabanin tamamen şeridimi terk etmeden yanindan hizlanmak oldu. Aracin sag tekerleri bir karis benim seritte iken gaza bastim cok rahat gececegim bir mesafe vardi. Yani arac sadece bir karis seridimdeydi oda yavasca sol şeride geciyordu zaten. Tam ben gecerken benim ustume kirmasin mi arabayi !! Soldan bana vurdu ben sagdan kaldirima vurdum tekrar ona vurdum ve tekrar kaldirima vurarak durduk pes pese. Once kaldirima vurarak yoldan cikicam sandim ama toparladim bi sekilde. Sonra durunca kapiyi actim ve arabaya bakmak istemedim korkarak baktim. Eyvah sol yan komple gitti yani dedim :(  bakiyorum bakiyorum bisey yok. Ayna kapagi dusmus ayna katlanmis ve camurlukta ufak bir gocuk var. Diger aracta çamurluk haricinde kapida gocuk var ve aynasi kirik. Adam iranli cikti turkcesi az(isine gelmedigi icin) hadi kardeşim sende de hasar var bende de diyerek devam etmemi soyledi. Fotograf cekerken engel oldu. Tutanak dedigimde gerek yok dedi. 
Adamin dedikleri umrumda degil zatende ben sadece sol camurluk hasarli olsa tutanak bile tutmazdim. Ama sag tarafida kaldirima vurdugum icin alt takimda hasar almis olabilir diye polisi aradim 155. Trafik subeden donus yapildi tutanak tutun denildi klasik. O arada iran asıllı turk vatandasi olan arkadasi geldi tahmini 10 dk icinde taksiyle. Aha dedim adamda ehliyet yok arkadasi ustlenecek kazayi ben yaptim diye. Ustune yoldan geçen mudurum denk geldi peşine benim kardesim olayi duyup geliyor ortalik kalabaliklasti birden :D  Polis telefonu kapatmisti bisey olursa ararsin bu telefondan dedi. Bende de tutanak olmadigindan ve adamdan suphelendigimden tekrar aradim. Kaza yapan iranliyi telefona istedi . İranli konuşmuyorum gelsin deyince polis sinirlendi geliyorum dedi. Bu arada turk vatandasi olan arkadasi gelmez boyle ufak seylere deyip duruyor. 8-10 dkya geldi polisler. Adama bu yagmurlu havada hem kendiniz islaniyorsunuz hem bizi bos yere buraya getiriyorsunuz diyerek azarladi :)  neyse polis kendinden tutanak cikartarak iki tarafinda kasko police no vs tum tutanağı iki tarafli doldurdu kendi ellerindeki tabletten bakarak. Baya iyi oldu ellerine saglik :)  İranlinin ehliyeti Arapça. Turkce tercumesi ayri bir kağıtta. Onlarin fotosunu cektik vs tutanak isini bitirdik. 
Gelelim bendeki hasara.

1. Sol on çamurluk boyasiz yapilabilirdi ancak ufak bir yerde boya kalkmis yaparken kesin atar orasi.

2. Sol on/ Sag on ve arka jantlarim tamamen cizildi. Zaten cizikti boyatacaktim ama masraf cikmasin diye ellememistim :)  

3. Alt takimda sikinti olabilir direksiyon sol yatik duruyor ufaktan  :)  

Sadece sol camurluk olsaydi belki kendim yaptirirdim tramere islememesi icin fakat jantlar ve alttakimda işin icine girince meblağ yuksek çıkar. 
Sizce ne yapmam gerek.

bu arada eşim ve kayinpeder yuzde yuz sende hata diyor kardesim yuzde 20 sende diyor. Ben anlamiyorum seridimde giderken birinin bana yandan vurmasi nasil benim sucum olabilir ??? Biz simdi evde hasari ve bana bisey olmadigini falan gectik suc kimin onun mahkemesini yapiyoruz :D  benim fikrim sucun bende olmasi imkansiz adam uzerime kirdi. 
***Kaza aninda mutlaka can kaybi olup olmadigini kontrol edip oldugunuz pozisyonda fotolarin cekin ki kacma durumda elinizde belge olsun ve anlasmazlik durumda polis gelmez demeyin geliyor tecrubeyle sabit.

 Herkese iyi forumlar

 

3B6A41CB-CFFC-41DE-95E0-2776765A0C08.jpeg

5ED426F1-4095-4280-8921-40A6C06042AF.jpeg

BC8E7D61-7B03-48B4-9A38-9D5D423C0390.jpeg

B17CF197-6356-4EB2-B783-CB9FDF567E23.jpeg

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Hocam çok geçmiş olsun. Yani iranlının  ikimizde de hasar var devam et demesi sanıyorum ortadoğu irfanından kaynaklanıyor. 

Sağdan geçilmez ancak solu işgal edenler yüzünden bazen mecbur geçiyorsun fakat bende büyük oranda hata sizde diyorum.

 
@oguzkaanvolkan sizin hatanız aracın sağından sollama yapmak, iranlının kusuruda kontrolsuz olarak sizin şeridinize girmek. Ikınızde kusurlu görünüyorsunuz. Geçmiş olsun...

 
Geçmiş olsun, muhtemelen kusur sizde çıkacaktır. Ciddi bir kaza olmaması sevindirici. 

 
@oguzkaanvolkan geçmiş olsun.

Polisler, kazanın özetini nasıl yazmışsa ona göre suç oranı çıkacaktır.

Anlattığınıza göre aynı istikamette olan iki araçtan arkadaki araç, öndeki aracın sağından geçme ve öndeki aracın sinyalsiz şerit değiştirme hataları söz konusu. Burada kör noktada kalmış oluyorsunuz. 

Sadece yol ayrımında sola dönüş yapacak olan sinyal vermiş araçların sağından geçilir. Sinyalsiz şerit değiştirilmez. 

Bana kalırsa eşit kusurlu bir kaza. Ancak diğer 2 ihtimal de çıkarsa şaşırmamak gerekir.

 
Zaten kaskonuz vardır, çok takılmayın. Geçmiş olsun. Bana sorarsanız gereksiz. Ben olsam ne yapardım? Sollardım sollama yaparken kornaya dokunur basar giderdim. Sağda iken selektör yapılmasını sevmem ve elimden geldiği kadar da yapmam. İranlının yerinde olsaydım da selektör yaptığınızda önünüzde ani fren yapardım gitmiyorum diye. Düşünmek gerek, çok sürtüşmemek gerek. İranlı için ise söylenecek çok şey var ama söylemeyim ban yerim. Kısacası müdahale etmek gerek öyle insanlara. 

 
@oguzkaanvolkan Çok büyük geçmiş olsun, böyle çift yönlü çarpmalarda araçların takla atma riski çoktur. siz kazayı ufak tefek hasarlar ile atlatmışsınız.  hata iki tarafta da var, siz diğer aracı ne kadar geçmiştiniz, hani aynı hizadaysanız ki hasar durumunda öyle görünüyor büyük oranı İranlıya verecektir diye tahmin ediyorum. yok siz çarparak geçtiyseniz hata sizde olacaktır. tekrardan geçmiş olsun.

 
@ogzogz Hocam yalnız yanlış hatırlamıyorsam, çok şeritli yollarda, araç kendi şeridinde ilerleme yapabilir. kör nokta olayında da, sürüş eğitimi sırasıda sıklıkla dedikleri "sağ ve sola dönüşlerde şerit değiştirmelerde onuz üstünden kör noktaya bakış atın" bu bakış çok önemlidir ama ben de ara ara bakmıyorum. şunu da belirtmemde fayda var, sürücülerin sağ tarafı kontrolü daha zayıftır. 

 
@Musaaksoy Sellektör yapınca ani fren yapardım sözünüze katılmıyorum. bu resmen kazaya davetiye çıkarmaktır. nereden biliyorsunz arkadakinin acelesi olup olmadığını. çekilirim kenara giden nereye gitmek istiyorsa bir an evvel gitsin, (şerre mi gider hayra mı gider bilemem)

 
@D-NZ-93 tesekkurler sagdan ilerliyorken ikimizde ayni hizadaydik ve o arac bana vurdu.@tiesay yani mantiken ben nasil hatali olurum anlamiyorum. İki araba yan yana gidiyoruz o seridinde duramayacak kadar acemi ve ustume çıkıyor. Saginda solunda ustunde arkasinda onemsiz yani bana vuran o ?

 


Geri
Üst Alt