Çift Taraflı Bant Sökmek?


Kingslayer

Üye
Katılım
23 Nis 2020
Mesajlar
451
Tepkime puanı
422
İsim
Jaime
Arkadaşlar aracıma yapmiş olduğum fitil uygulamasını bugün çıkarttım sebebi ise orjinalliğinin bozulmaması idi yoksa çıkarttıktan sonra faydası olduğunu anladım özellikle az yol sesi ve nispeten rüzgar sesinde. Sorunum ise su şekilde; fitili uygularken 3M 94 primer (adhesion promoter) uygulamıştım. Fakat is sökmeye gelince fitile bağlı silikon yapışkan bildiginiz kapıda kaldı :(

Sizlerden bu silikonu nasıl kolayca çıkarabilirim hakkında önerilerine açığım. Resimleri asagiya ekliyorum;

6DD84718-0C0A-4EF1-ACE7-CE0DB236C29B.jpeg

1934F748-1CDC-4282-89D0-C08931688C02.jpeg

 
@Kingslayer Hocam merhabalar bunun 2 temiz yolu var 1. Isıtıp kredi kartıyla hafifçe kazımak yada 2. Polisaj makinesiyle eliniz aşınaysa 2000 devir yani 2  modda yavaşça alabilirsiniz saygılar... 

 
@Musaaksoy @MertHaktan @Kysr038  Yani ısıtıp denedim ama yine çok zorlandım kimyasal felan bakıyorum artık tarx tarzı hem zift hem de yapışkan çözücü spreyler var veya matkap başına takılan silikonize aletler var yarın bi wd40 deneyeceğim belki ise yarar 

 
Hocam şu ürünü deneyebilirsiniz; 

Kullanım alanı

Boya, astar ve yapıştırma işlemleri öncesinde plastik yüzeylerin temizliği için uygundur. Araçlarda folyo kaplama öncesi ön temizleyici olarak veya polisaj işleminde kontrol spreyi olarak kullanılabilir.

Yapıştırıcı bant, etiket, bitüm, gres, reçine, mürekkep, lehim ve fluks kalıntılarını, yaş poliüretan köpük kalıntılarını ve son derece inatçı kirleri temizler.

Elektronik, hassas mekanik ve optik gibi geniş bir kullanım alanına sahiptir. Örneğin mercekli cihazlar, yazıcı ve tarayıcılar, hassas cihazlar, baskılı devre kartları, aynalar ve yüksek parlaklıktaki metal yüzeylerin temizlenmesi için son derece uygundur.

Ekran Alıntısı.JPG

 
@Kingslayer M600 - Yüzey temizleme tineri ile gayet rahat çıkarabilirsiniz, m600 tinerin etkisi diğer tinerler gibi olmadığından boyaya zarar vermez.

 
@erkanwrc @akifurhanHocam resimden de anlaşılacağı gibi kalan silikonize bant biraz kalın yani bu ürünlerin nüfuz etmesi kolay olur mu acaba? 

@Culture33 ayni soruyu size de sorayım hocam acaba yüzeye sürme mi yoksa püskürtme vs olarak mi uygulamak gerekli?

 
[mention=167]erkanwrc[/mention] [mention=6893]akifurhan[/mention]Hocam resimden de anlaşılacağı gibi kalan silikonize bant biraz kalın yani bu ürünlerin nüfuz etmesi kolay olur mu acaba? 
[mention=2809]Culture33[/mention] ayni soruyu size de sorayım hocam acaba yüzeye sürme mi yoksa püskürtme vs olarak mi uygulamak gerekli?
Ben uygulayacak olsam bezle veya pamukla silikonların üzerine sürer 1-2 saat bekler ondan sonra ürünü tekrar beze sürüp ovalayarak çıkarmayı denerdim


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
@Kingslayer@Kingslayer Yüzeye sürüp 3-5 dakika bekliyip silmek gerekli, tekerlerin balans ayarı sonrasında kana kurşun yapışkan izlerini, tineri pamuğa döküp pamuğu kurşun yapışkanı üzerinde 5 dk kadar bekletip siliyorum, yormadan çıkıyor ve boyaya da zarar vermiyor. sizin kapılarda olduğu için kapı fitillerine gelmemesine özen gösterin veya maskeleme bandı ile korumaya alın. 

 
Hocam gecmis olsun, cok inatçı bir yapışkan bu.  Bende rline logoyu söktükten sonra uğraşmıştım, ovalayarak küçücük yeri yarım saate anca temizleyebildim. Üzerine sıcak su döküp ovalayarak çıkarmıştım. Sıcak suyu üzerine bir kaç defa dökerek yumuşamasını sağlayın daha sonra biraz kol yoran bir iş ama iyice ovalamak  gerekiyor. 

 

[mention=19224]Kingslayer[/mention][mention=167]erkanwrc[/mention] yalnız 1-2 saat fazla gibime geldi, (M600 tiner ile temizlediğini düşünürsek)
Ben autoglym için demiştim tiner için evet fazla olabilir bu arada m600 tinerde ucuz birşey değilmiş acaba aseton çıkartır mı daha uygun yollu olmadı artık autoglym tiner vs tırnaklara kuvvet ben dersimi aldım mesela birdaha arabaya birşey yapıştırmam


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 

Geri
Üst Alt