Golf 7.5 fren balatası


recepermis

Yeni Üye
Katılım
14 Eki 2020
Mesajlar
1
Tepkime puanı
0
İsim
recep
merhaba arkadaşlar

geçen hafta golf 7.5 1.0 TSİ aldım

fren balataalrını değiştirmek istiyorum.Golf 7 ile aynımıdır ? Birde elektronik el freni olduğu için bizim burdaki ustalar şahin balatası değiştirir gibi kanıra kanıra söküyorlar.

Bunu bilgisayarla yapmak gerekmezmi ? varmı dikkat etmem gereken bir konu ?

 
@recepermis foruma hoşgeldiniz. 

ilk önce, forum kuralları gereği: Ben kimim?/tanışma başlıklı konuda kendinizi tanıtmanız iyi olur.

konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar cevap verir 

 
@recepermis merhabalar,  golf 7 ile 7.5 arasında fren sistemi farkı yok. Aynı disk aynı balata. Elektronik park fren sistemine sahip arka balatalara gelince, bu balataların değişimi için bir kaç yol var. Bunlardan birisi Elektronik park freni motorunun yerinden sökülerek uygun anahtar yardimi ile iç kısımda bulunan mekanik mengenenin sıkma yönünde sonuna kadar çevrilerek, geri iktireceğimiz kaliper pistonu için yer açmak. Diger yöntemi de bilgisayar yardımı ile bu işlemi sökmeden park fren motoruna  elektronik olarak yaptırmak. Şu noktada esas olan konu park fren motorunun elektrik soketini sökmemektir. Kontak anahtarı ile baģlantısı olmadan aküye direk bağlıdır ve bu yüzden soketin sökülmesiyle birlikte beyine arıza kaydı oluşturacaktır. 

Özetle klasik sanayi ustaları yerine mutlaka yetkili servis, ve yahut bu işten anlayan güncel sistemlerin bilgisine sahip günümüz ustalarindan yardim alınız. 

 

Geri
Üst Alt