Direksiyonu çevirince gelen ses


fkorkmaz

Üye
Katılım
29 Haz 2020
Mesajlar
156
Tepkime puanı
227
İsim
Furkan
Öncelikle Merhaba herkese iyi haftalar dilerim.

Kısaca sorunumdan bahsetmem gerekirse; Yayları değiştirdikten sonra bu ses oluşmaya başladı direksiyonu sağa sola çevirince sanki kapı gıcırdısı gibi ses geliyor ve 20 km geçince ses kesiliyor, direksiyondan gelmediği belli arabanın altından geldiği hissediliyor ama tam nerden çözemedim

Auto hold ve el freni devre dışı direksiyon çevrildi.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@fkorkmaz amortisör üst takozu arızası hocam. Aynı sorunu bende yaşadım :)  

kullandığınız yay nedir? Ve araç kaç km de

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Upvote 0
@farukal Salıncaktanda gelebileceğini belirtti bir kaç arkadaşım ama en iyi çözüm bi servise uğramak gibi gözüküyor çok teşekkür ederim :)  

 
Upvote 0
@fkorkmaz ben servise uğradım hocam. Amortisör üst takozunda bilyalar var galiba spor yay takınca zorlanıyorlar değişmeleri gerekiyor. 400₺ civarı bir masrafı vardı. Kullandığınız spor yay markası nedir?

 
Upvote 0
aynı ses benim aracımda da var (2012 scirocco) bende de eibach 5cm spor yay mevcut. bu sesin sorun olduğunu düşünmüyorum sonuç olarak aracın orjinal süspansiyonlarına farklı bir yay taktık ve burkulma oranları değişti sıcak-soğuk hava geçişlerinde oluyor daha çok. ayrıca yaklaşık 1 yıldır kullanıyorum bu şekilde.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Upvote 0
@musiqzz Spor yaydan sonra bu ses gelmeye başladı hatta ondan önce direksiyon kutusu sıkıntılı olan bir kaç araç görmüştüm bende deneyeyim dedim el freni inik auto hold kapalı şekilde denemiştim hiç ses yoktu araçta ama spor yaydan sonra bu ses çıkmaya başladı yarın taktırdığım yere bi götürüp baktırayım hortumda vardı ama bilemiyorum.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Upvote 0
@fkorkmaz amortisor üst takoz bilyasi,bilyalarin bir kismi yerinden cikiyo veya da bilyalarin icindeki yag kuruyo genellikle spor yay takildiktan sonra olalarda bilyalar birkaci kirilmis oluyo,sesden rahatsiz oluyosaniz degisttirin ama mutlaka orjinalini takin aksi takdirde yakin zamanda tekrar olucaktir.

 
Upvote 0
@Kaanlink Hocam bir çok kişi de yayın birbirine sürtmesinden diyor bende iğce kararsız kaldım, üst tarafına hortum geçirdik ama altına geçirmedik altına geçirmediğimizden olabileceğini belirtenlerde var, yarın gidip taktırdığım yere baktıracağım çözüm bulamazsam az daha böyle biner eski yaylara geri döneceğim.

 
Upvote 0
@fkorkmaz yay birbirine sürtmez. Eğer sürtüyorsa büyük bir burkulma söz konusudur. Servisten aldığım bilgiyi söylüyorum. Arkadaşın bir tanesi yazmış zaten. Amortisör üst takozu sıkışıyor. Dediği gibi içinde bilyalar var siz direksiyon çevirirken bilyalar dönüyor. Fakat sıkışmadan dolayı üst üste biniyor. Bende bayadır kullanıyorum sorun yok. Fakat bu hafta değiştiricem. 

 
Upvote 0

@fkorkmaz Hocam amartisor üst takozunun lastiğini de kontrol ettirin hatta tümden değiştirin bazen oda çok kasisten geçme sonucu özelliğini yitirebiliyor 

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Upvote 0

Geri
Üst Alt