Vw grup media üniteleri


Tanju1616

Üye
Katılım
25 Şub 2020
Mesajlar
418
Tepkime puanı
353
Konum
Bura
İsim
Tanju
Merhaba arkadaşlar, media ünitelerinde farklı markalar görüyorum. Delphi, preh, technisat aralarında kalite farkı var mı ses,radyo, hız vb.

 
Guzel soru valla

Ustadlar bizi aydinlatir


 
Aslında fark sadece üretici. Hepsi vw tedarikçisi. Hepsinde aynı yeterlilik ve kalite var. Hepsinin parça numaralı aynı. Bu da bize sadece üreticinin farklı ürün aynı olduğunu ispatlamakta. 

 
Orijinal parça Preh sanırım, ben de bu konuyu merak ediyorum, hatta HD Radyo logosu var diğerlerinden farklı olarak ben de ona takmıştım. Warranty and exchange only gibi bir ibare de vardı.  

 
Birde bu media ünitelerinde 8 inç olanların bir kısmında NAV tuşu varken bir kısmında yok . Bu NAV tuşu olanda standart gömülü navigasyon mu var? Yoksa NAV i için illaki discover pro mu alınmalı?

 
Geçen gordugum bi alet, Preh di ve 840C ama Navigasyon vardı uzerinde. Urun kodu ayni olsa da özellik farki olabiliyor sanki.

Ama bunun navigasyonunu TR'de calistiramazsin dediler, dogru mu bilemem.

Çalışacak olsa da gps anteni gerekir sanırım, bide trafik bilgisi olmadan ne kadar ise yarar   :)  CarPlay olunca cihazlarda navigasyon gereksiz kaliyor bence, trafik bilgiside var zira onda.

Bide Nav olsa bile Hayalet Ekrana yansiyor mu bilmiyorum mesela.

image.jpeg

 
@CemK benimde merak ettiğim sorular,malesef tam bilgiye ulaşamadım 😀

 
@CemK Evet yansıyor ama hayalet de desteklemesi gerekli Navı, konularım arasında detaylı şekilde açıklamıştım.

Detaylı bilgi sormak isteyenlere Özel Mesajdan elimden geldiği kadar yardımcı olurum, mesaj atmanız yeterli :)  Bilgi paylaştıkça çoğalır inancında olan biriyimdir :)  

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@CemK Görseldeki attığınız SERİ no olan sizin cihazsa eğer O cihaz standart bir DİSCOVER MEDİA birde DİSCOVER PRO var. Sanırsam medialarda nav destekliyor ama sd kartla çalıştırıyorlardı yabancı forumlarda görmüştüm, Discover Pro da ise içine gömülü bir şekilde NAV olarak geliyor.

 
@fkorkmaz evet bu Discover Media ama Nav'lı. bunun Nav Hayalet'e yansıyormu onu bilmiyorum işte. SD Kartla çalisiyor evet. sattim bunu bende değil artik. 1250TL'ya :)  Nav Hayalet'e gelebileceğini bilsem tutardim. Bu unitede TR'de nav işi olmuyor dediler, aktivasyonunu bilen yok sanirim. 

 
@CemK Evet maalesef yok arkadaşımda da vardı çözemedi sattı, çoğu sorduğumuz retrofit yapanlar Türkiyede SD kart ile desteklemiyor belirtisi oldu.

 
@fkorkmaz hocam merhaba nav ile ilgili bilgi almak için özelden dönüş yaptım dönerseniz çok memnun olurum teşekkürler

 

konuyla alakalı bir döküman buldum , navigasyonun Discover Media Generation 1  Discover Media Generation 2  Discover Pro Generation 1  Discover Pro Generation 2 de desteklendiği yazıyor. yani bizim medialarda destekliyor ve türkiye haritası da mevcut bunun üzerine düşsek çözebileceğiz sanki buraya resmi dökümanın linkini bırakıyorum çözebilen olursa bizimle de paylaşırsa sevinirim

https://www.volkswagen.com/discovercare-guide/discovercareguide.pdf

 

Geri
Üst Alt