EKSPERTİZ ANLAŞAMAMA KAZA GÜNLÜĞÜ-2


atacandiri

Üye
Katılım
9 Eki 2019
Mesajlar
148
Tepkime puanı
62
Konum
Ankara
İsim
Atacan
Arkadaşlar kolay gelsin biraz kafa şişiriyorum ama bugune kadar burada herkes yardımsever davrandı bana bir önceki actıgım konuda anlattıgım olay biraz boyut kazandı.Kaza günü gittigimde dby 7k fiyat 2 kapı ve yarım camurluk boya dedi.Bugun arayıp sol on camın da krikosu vs tamamiyle değişmesi gerektiğini soyledi ve 10 k dediler.Aksam tekrar arayıp orta diregin tabanında bir gocuk oldugunu onunda boyanması gerektigini duzeltılmezse kapıların yerine tam oturmayacagını soylediler.

Ardından ekspertizle anlşamadıklarını beyan ettiler.Ekspertiz 7.5 k nın uzerine cıkamayacagını 2 kapınin 7 k gibi bir fiyata tedarik edilebilecegini aldıkları işcilik ucretinin cok fazla oldugunu soylemiş.

Ekspertizi aradım bundan sonrası biraz beyin yakabilir :)  dedim kendini benim yerime koy dolandıgım hic bir yer boyamam diyor dby boyarım diyor. Adamlar işinde iyi referansları saglam neden aracım daha cok deger kaybetsın onun ıcın onlara bıraktım dedim.Abi 10 k yi 1 ayda kazanıomusun diye bir soru geldi bana?Dedimki serviste değişim yapsam 20 25 30 cıksa fiyat senın icin sorun yok dby ye gelince 10 k yı vermıosun vermem dedi.Peki dedim evet 1 ayda 10 k kazanmıyorum.2 kapımı değiştim camurlugu boyattım direkte işlem var ikinci elde ne kadar değer kaybederım cok kaybedersın dedı ne dusunursun dedim arac hakkında soldan fena halde yemiş derim dedi.EE dedim evet para kolay kazanılmıo ama sen bana arabamı boyattırmıosun değişime yonlendırıosun benı dedim.Cepten ver boyat dedi :)   aradaki farkı. Hem arabama vurmuslar hem eksper verilen fiyati fazla bulmuş.Ekstra olarak burasının Turkıye oldugunu herşeyin istedigim gibi gelişmeyecegini bana anlatmıs ve AKSAM AKSAM KAFA ACTIGIMI (karşımda olsa tekme tokat dalardım yalan yok) kapıları vs değişirsem de maksımum 8k değer dusumu alabilecegimi soylemiş.Siz olsaydınız napardınız? Bu arada üzerimde ev kredisi olan bir devlet memuruyum. Her kayıp benim için yerine konulması zor olacak bir kalem.

OPSİYON-1 ..... Cepten para ver ekstra dby ye yaptır. 2 kapı+direk+marşpiyel+camurlugun yarısı boyalı olsun

OPSİYON-2...... Yetkili serviste kapıları değiş direği camurlugu boya.Deger düşümün peşine düş .

OPsiyon-3 ...... Nasıl yapacagımı bilmiyorum ama cıkma kapı vs bulup daha ucuza mal et.Nerede yapılır nasıl yapılır hic bilgim yok.

Opsiyon 4 ..... Başka boyacı bul

Opsyion 5..... Mumkun mu bilmiyorum parçalari kendin tedarik et bir yerlerden orjinallerini.

Kısadan hisse cok kafa şişirdim kusura bakmayın kavsakta geri vitese takıp aracıma vuran arkadaş doblosunun tamponunu değiştirip evinde yatarken ben bunları yaşıyorum.DERDİM ŞU EKSİSİNİ ARTISINI DÜSÜNEREK YAŞAM KALİTESİ+İKİNCİ ELDEKİ SATMA ZORLUGU VE MİNİMUM MADDİ KAYIP KISTASINA UYGUN OLARAK NASIL BİR KARAR almalıyım.Kazanın buyuk bir kaza olmadıgını dusunuyorum cunku ısrarla baska fotolarda var paylasabilirim.

NOT: Yarın önce aracı bir yetkili servise göstereceğim. Ekstra Ankara'da başka önereceginiz usta varsa aracı gösterebilirim.

Zaman ayırdıgınız için teşekkür ederim.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Yetkili servise bırakın kayıtlı yaptırın. 30k çıkmayacağı 2+2=4. Boyacı boyayı bol bulmuş boyadıkça boyamak istemiş. Doğuşa ve aydoğanlara ayrı olarak gidin gösterin. Dby de düşük fiyattan mükemmel iş yapan bir yer değil. 

 
Upvote 0
Opsiyon 2'yi tercih ederdim ben. Aracın değişeni olması kusursuz araç arayan insanlar için tercih edilmeme sebebi evet ama bu şekilde değişen boyanan parçaları çok kafaya takmayan, düşük fiyata alıp düşük fiyata satan bir toplum da mevcut. Aracınızda yapılan işlemleri fotoğrafları ve servis faturaları ile gösterirseniz kaçırmak istemeyeceklerdir aracınızı gelecekte satarken. Değer düşümü için ise alacağınız parayı alır almaz EUR, Dolar yada Altın gibi paramızın karşısında gücünü hiç yitirmeyen ve günden güne artan şeylere yatırıp beklerseniz, bence değer kaybınız olmayacaktır. 

 
Upvote 0
Ben o lafların arkasında seve seve yada ..... ..... Şimdi bak.nasil.odetiyorum.size diyip servise bırakırım.hem.servis kayıtlı olur hasar dahada rahat satarsın benim.icin.degismesi daha iyi duzeltmede hoşuma gitmiyor 

 
Upvote 0
@atacandiriHocam DBY nin detay konusunda wolfsburg ayarında olduğunu söylemiştim ancak eksper buradaki ücrete taktıysa başka opsiyon seçmek lazım. Ancak burada çok önemli bir detay var, o da direk boyası. 

Samimi olmak gerekirse kapılar ve çamurluk boyası neyse de direk boyası gibi bir durum olan aracı yetkili servis harici yapıldıysa mümkün değil bakmazdım. 

 
Upvote 0
@tiesay valla hocam su hasarin bu kadar detay isi cikarmasi can sıkıyor ama dikkate alicam direk kismini tesekkurr ediyorum

IMG-20200930-WA0002.jpg

 
Upvote 0
Önceki konunuzda aracımın hasarını ve faturadaki miktarı söylemiştim. Hasarlar oldukça benzerdi.

7639 lira fatura kesmişler 18 kasım 2017 de euro kuru 4.59 muş

7639 ÷ 4.59 × 9.12 yaparsak güncel tutarımız 15.178 lira yapıyor. Bu rakamın kdv'si düşecek tramere işlenirken. Bu rakam da 12.862 lira ediyor.

Uzun lafın kısası bir de servise gidip fiyat alın, bunu ekspere söyleyin. Ben şahsen o kapıların değişmesini isterdim çünkü kapı ic dış boyanacak, 0 kapı takılması daha mantıklı. 

5c8VJU.jpg


5c8dEc.jpg


 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Upvote 0
@atacandiri hocam öncelikle geçmiş olsun dileklerimle beraber DBY'nin boyacısının biraz lakayıt bir insan olduğu konusunda sizi uyarmam gerekir diye düşünerek yazıyorum. İşletmenin yaptığı detay uygulamalarını ayrı tutarak konuşuyorum. Vakti zamanında bir önceki 'saf beyaz' aracımın kapı açma kolunu boyatmıştım burada. Düz renk olmasına rağmen rengi tutturamayınca ikinci kez boyamalarını istediğimde usta işi yokuşa sürüp sürekli ertelemişti. Patron zoruyla, zoraki olarak boyamıştı ikinci seferde. Bir de üzerine bir dünya boş muhebbetini dinledik kendisinin. Çok fazla kafaya takıyormuşum ustaya göre.. :)

Tekrar geçmiş olsun, umarım gönlünüzdeki gibi yapılır.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Upvote 0
Eksper de tamam, neyin ne kadar edeceği üzerinde uzman ama kolaylaştırmak varken zora sokuyor. Verin ekspere çekiç boya yapsın bedavaya..

@atacandiri serviste yaptırmak en mantıklısı. Değer kaybını da görüşün. 

 
Upvote 0

Çok geçmiş olsun, 

Ne kadar çirkin bir süreçmiş, eksperin tavrı, konuşması vs sebebiyle ben sanırım yetkili servise götürürdüm.

 
Upvote 0

Geri
Üst Alt