4. yaş bakımda Buji değişimi gereklimidir.


Sinyal

Üye
Katılım
3 Mar 2019
Mesajlar
110
Tepkime puanı
97
Konum
İstanbul
İsim
Sinan
Arkadaşlar merhaba herkese, forumda tam cevabını bulamadım sizin fikirlerinize ihtiyacım var 1.2 tsi 24500 km. dsg aracımı 4. yıl bakımı için yetkili servise götürücem servis 4 yaş bakımında bujilerinde değişmesi gerektiğini ve 1600 tl civarı ücreti olduğunu eğer istemezsem 1100 tl olduğunu söyledi merak ettiğim bu kilometredeki aracın bujilerinin değişmesi gerekirmi? şayet bazı arastırmalarımda benzinli araclar için 60.000 km lerde  buji değiştiği yazıyordu. tşk ederim. 

 
@Sinyal Hocam merhaba,

Aracınızın manueline sahibim. Serviste 4. Yıl bakımında bujilerimi değiştirdim. Aracınız DSG şanzımana sahip olduğu ve servis bakımlı olduğunu var saydığım için buji değişimini tavsiye ederim.

Ama aracımın 65.000 gibi bir kmde bujilerini değiştirmeme rağmen çıkan bujiler oldukça iyi durumdaydı. 24.500 kmde gerekli midir tartışılır.

Araç değerleri aldı başını gitti. 500 tl buji için verilmeli mi bence verilebilir. Araç alırken serviste buji değiştirmiş aracı tercih ederim açıkçası. 

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Upvote 0
Bende ayni ikilemde kalmistim gecen yil 4.bakimda degistirdim km 45bindi ustelik bujilerde yeniydi 300tl filandi ngk seti buji cok onemli bi parca bencede degistirin 

 
Upvote 0
Gerekli olduğunu düşünmüyorum. Evet araçlarımız pahalı ve değerli fakat az kullanılmış yorulmamış aracın ne gibi bujisinde bir arıza veya eskime olur düşündürücü

 
Upvote 0
Normal sartlarda buji kontrol edilir oyle karar verilir. 4 yilda bir degismesi servisin degil ureticinin tavsiyesi olsa gerek.

Buji de sorun olusmasi birden cok farkli nedenden kaynaklanabilir demekki uzun sure degismeyen buji, sahip oldugu materyallerinin cevresel faktorlerden etkilenme olasiligi yuksek ama yakitta ve cekiste problem yoksa var olan ile devam edilebilir size kalmis. 

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Upvote 0
Buji araç için çok kritik bir parcadır. Değiştirilmesi saglıklı olur. Servis 60 bin demesine ragmen ben 30 binde bir degıstırırım. Turbo benzınlı araclarda LSPI onlemek ıcın alınacak en onemli tedbirdir kaliteli yag ile birlikte.

 
Upvote 0
Servis onu dedi servis bunu dedi... 🙂eyvallah.

O servis, 2 yıl önce (40000km'deyken) de benim balataları değiştirmek istemişti. 60000km oldu aynı balatalarla devam ediyorum. "Ticaret yapıyorlar onlar da" diyelim.

Mantıklı düşününce 25000km erken değil mi. Biri buji diğeri balata ama, bilmiyorum. Kolay gelsin.

 
Upvote 0
5. Yıl bakımını yaptırdım aracıma 40.000’de iken. Bu zamana kadar bujileri de ğişmedi. Danışmana sordum hatta 4. yıl bakımında, gerek yok demişti. 

 
Upvote 0
Bakimada 15binkm veya 1 yil demis ben 1 yil doldugunda 12bin km yapiorum ama yinede yildan yila bakimini yaptiriorum 2016 model olup 20binde olan araclar var ama her yil bakim yaptirilio.belki bi sey olmaz ama bu araba can tasiyosun tamamen kisisel tercih ben yakiti aldigim yere bile dikkat ediyorum he balata olayi ayri onu peryodik diye degitirmem onun kontrolu basit

 
Upvote 0

@Sinyal aracın km'si oldukça düşük bu seneyi pas geçebilirsiniz sıkıntı olacağını düşünmüyorum ama seneye değiştirmenizi öneririm.

 
Upvote 0

Geri
Üst Alt