120 hızla giderken önüme köpek atladı.


bf417

Katılımcı Üye
 
Katılım
3 Tem 2018
Mesajlar
1,963
Tepkime puanı
1,420
Konum
eskişehir
İsim
sedat küçük
Bu akşam üzeri Afyon ankara yolunda aniden önüme minik dostumuz atladı son anda kurtardım hızı 120 ye sabitlemiştim hız az değildi fakat araç frenlemeyi iyi yaptı. Çarpsaydım çok üzülecektim cana gelmesin diğerleri önemli değil.



 
Çok geçmiş olsun hocam. Allah’tan köpek de sizin ters yönünüzde kaçmış. 

 
İyi kurtarmışsınız, buluşma hızında çarpmış olsaydınız bile minimum maddi manevi hasar gerçekleşmiş olacaktı muhtemelen. Başarılı

 
@bf417  hocam çok geçmiş olsun. Allah korusun. Geçen ay memleket dönüşü küçük bir dinlenme tesisinde durduk. oğlumla tesisteki bir sokak köpeğini sevmiştik. Maalesef 5dakika sonra bir ses duydum gidip baktığımda duble yolda karşı karşıya geçmeye çalışırken o sevdiğimiz köpeğe vurmuşlar ve ölmüş. adamlar kaldırıyorlardı. maalesef yapacak hiçbir şey yoktu. o üzüntüyle döndük evimize içimiz acıdı...

 
@AhmetCakmak teşekkür ederim sağolun

@Musaaksoy bagajda boş tencere seti vardı ses yapan da o resmen öne yapışmış, 4 ay önce aldığım good year f1 vantuz gibi yapıştı ilk testini başarıyla atlattı tamponu falan geçtim köpeğe bir şey olmadı şükür.

 
çok geçmiş olsun hocam.Frenleme ve araba duruşu gayet güven verici hissettirdi.Ki böyle videolarda araba yavaş gibi gidiyor gözükür hep ama aslında göründüğünden de hızlıdır.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@omurkadir evet üzücü gerçekten hele ki çocuklar için, bir başka tarafı da yoğun trafikteki riski, ciddi kazalara da yol açabilir çok dikkat etmek lazım.

 
Havanın kararmamış olmasına dua edin.

Gece yolculugunda bu göz algısı 2-2,5 kat azalır

İlk direksiyon tepkisini verdiginiz andan itibaren 4 saniye sonra köpegin yanından gectiginize göre +1 saniyede ilk görüş ve ayak fren tepkisindeki gecikme 

5 saniye 120 ile giden bir arac icin min 150-200 metre

Gece zifiri karanlıkta yola atlayan o köpeği görme mesafesi direk 60-70 metreye iner.

Fix 110 cuyum ister paralı ister beleş yol olsun(kamil koc stil)

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Çok geçmiş olsun hocam çok iyi kurtarmissiniz...

Çok şükür minik dostumuza zarar gelmemiş...

Benim başımdan da geçmişti buna benzer bir olay fakat ne yazık ki biz bu kadar şanslı değildik kaçtığım yöne doğru geldi ve sonuç 1 saat sonra tüm mudaheleye rağmen kurtaramamistik:( 

Halan daha 120 ye sabitleyemem genelde 90...

 kaza da hızım 132 ye sabit bir şekilde gidiyordum...

 
@bf417 geçmiş olsun. 

İyi ki sıkışık değilmiş trafik. Zincirleme vs. olmamış. 

Bu arada buradan da hatırlatayım, 

Çok fren kullanmayan kullanıcılar genelde ani fren yapınca frenler tutmadığından yakınıyorlar.

Eğer ki araç yıkadıktan sonra, yağmur sonrası ya da uzun süre park halinde kaldıktan sonra kullanılıyorsa, mutlaka musait bir yerde birkaç sert fren yapıp ani duruş ile disklerde biriken tozu vs. veya nem sonucu oluşan paslanmayı giderebilirler Bu sayede olası frenlemede (lastik kaynaklı kaymlar hariç) iyi bir tutunma gerçekleşir.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Sizin buradaki şansınız köpeğin yola atlayacağını 1-2 saniye önce görmeniz. Böyle durumlarda köpeği uzaktan gördüyseniz kornaya basmanız köpekler korna sesine ilginç şekilde hızlı tepki veriyorlar tecrübelerim bu yönde. Korna ile birkaç kez bu gibi durumlardan kurtulmuştum.  Geçmiş olsun. Köpeklerin ne zaman nerde yola atlayacağı belli olmuyor çarpmamak gerçekten bazen şans oluyor.

 

bununla geçmiş olsun..

tabiriniz doğru.. vantuz gibi yapışmış

yeni lastik,

olası kazayı farketme

hızlı reflex

ve sonuç..

Rabbim beterinden esirgesin..@bf417 

 

Geri
Üst Alt