Motor kısmından gelen sürtme sesi.


agacmalzeme

Paylaşımcı Üye
 
Katılım
30 Ağu 2017
Mesajlar
2,548
Tepkime puanı
3,191
Konum
Ankara - Çankırı
İsim
Mehmet
En son servis bakımından sonra araçtan değişik sesler gelmeye başladı fokurdama sesine alışmışken bu seferde triger yada v kayışının oralardan sürtme gibi bir ses geliyor arkadaşa dinlettim bilya seside olabilir dedi.



 
39 dakika önce, agacmalzeme yazdı:

En son servis bakımından sonra araçtan değişik sesler gelmeye başladı fokurdama sesine alışmışken bu seferde triger yada v kayışının oralardan sürtme gibi bir ses geliyor arkadaşa dinlettim bilya seside olabilir dedi.

Fokurdama mevzusu; Bakımları serviste yaptırıyorsunuz sanırım., shell kullanıyorlarsa castrol kullanan bir servise gidin veya yağı sizin getirmenize izin veren bir servise gidin liqui moly alır gidersiniz kafanız rahat olur., 

Video’daki ses gergi makarası (gergi bilyası) veya rulman sesine benziyor baktırmanızda yarar var hocam.. bu ses normal değil

 
@forzaGilles servis kafasına göre yağ koymuş bir bakımda 0w30 diğer bakımda 5w30 tüm bakım kağıtlarına baktım servis elinde ne yağ varsa kafasına göre takılmış. En son Krank keçesi değiştirdiler kullanıcı hatası dediler sanırım yine eksik birşeyler yaptılar. Ben bu Ankara Eskihisar servisinden bıktım her servise götürdüğünde kesin bir sorunla karşılaştım şikayet ettim doğuşun umrunda değil. Krank keçesi için v kayışıda sökülüyormu.

 
Servislerin araçlarda özellikle bilinçli yıpratma-Sağlam parçaları sıkıntılı parçalarla değiştirdiğini düşünüyorum. Ve aksini henüz göremedim. 

Geçen daha 2-3 gün önce bir arkadaş konu açmıştı. Aracı serviste bakımdan çıktı ve 2 gün sonra devirdaim pompası arıza vermişti o arkadaşında.

 
@uranusgrey_golf servisler yetiştirecek usta bulamıyor. daha önce konu açmıştım servis bakımında aracın kamerası açıktı 20 li yaşta elemanlara veriyorlar aracın sağını solunu kontrol etmeleri için. Yetkili servis mekanik elemanlarının çoğu işi orada öğrenip dışarda dükkan açmak için giriyor gibi birşey. 

 
@agacmalzeme hocam dışarda da R-Koç technic var şaşmazda usta etimesgut doğuştan yeni ayrıldı doğuşla da hemen hemen bağı hala devam ediyor. İsterseniz bi uğrayın baksın akıl danışın.

onun dışında servisle ilgili bir işim olursa da etimesgut doğuş ve aydoğanları tercih ediyorum ben.

 

Geri
Üst Alt