Golf 7.5 1.5 tsi yokuşlarda zorlanma sorunu


Emincanglr

Yeni Üye
Katılım
10 Haz 2020
Mesajlar
7
Tepkime puanı
3
İsim
Can
Herkese iyi akşamlar arkadaşlar ben Can. Forumu yaklaşık bir yıldır pasif olarak takip ediyorum 2 ay önce sonunda bir Golf sahibi oldum. Aracım kalkışlarda gaza biraz fazla bastığımda patiye kalıyor gibi boşa lastik çeviriyor ekranda ASR işareti yanıp sönüyor bu durum özellikle yokuşlarda çok problem yaratıyor dik yokuşları neredeyse çıkamayacak gibi oluyor. Böyle bir sorunla karşılaşan var mı? Bunun bir çözümü var mıdır?

 
Aracınız hayırlı olsun, foruma da ayrıca hoş geldiniz. 

Ben de aracımı aldığım ilk 3-4 ay yokuşta kalkışlar esnasında patinaj sorunundan şikayetçi oldum. Forumda aynı şekilde 1.5tsi leon kullanan bir kullanıcı daha benzer durumdan bahsetmişti, eski konuları aratırsanız bulabilirsiniz. O zamanlar demiş olduğum konulardan birisi aracın gaz tepkisine alışamamak olabileceği yanında lastiklerin de yeni ve alışma dönemi nedeniyle patinaja düşmesinden şüphe duyuyordum. Bugün itibariyle hem ben gaz tepkisine alıştım, hem de sanıyorum lastikler de kullanıma bağlı alıştığı için bu mevzuyu artık hiç yaşamıyorum. 

Şunu kabul etmem gerekir, önceki aracım atmosferik ve tor konvertörlüydü, istesem de patinaj çekemiyordum. Bu araçta ise aktarma doğrudan dişliler üzerinden olması nedeniyle anlık torku ve gücü tam otomatik şanzıman lara göre çok daha efektif aktarması yanında, aracın 1500dd de 250nm max torku verdiğini de hesaba katınca sanıyorum başta yaşadıklarım normaldi. 

Şu bir gerçek ki aracın anti patinaj sistemi, diğer araçlardaki gibi çok müdahil olmuyor. Bu konuda vw toleransı geniş tutmuş sanıyorum. 

 
Upvote 0
@tiesay Teşekkür ederim. Hoşbuldum :)  Bu durumda ben de zamanla alışacağım sanırım. Benim de eski aracım atmosferikti sanırım bundan sıkıntı yaşadım 

 
Upvote 0
@agacmalzeme evet düz yolda bir sorun olmuyor ama yokuş biraz dik olduğunda az verince de lastikler dönmeye başlıyor gibi hissettiriyor. Eski aracım 1.6 corolla idi

 
Upvote 0
Anlattığınız kadarı ile lastikeriniz çok kötü bir marka değil ise kullanım kaynaklı bir durum. Yokuşun başlangıç noktasında motor gücü yüksek hangi araç ile basarsanız basın patinaja düşecektir. Yokuşa gelmeden 5 metre civarı geriden hızınızı almaya başlarsanız bu sorunu asla yaşamazsınız. Güzel günlerde kullanın inşallah. 

 
Upvote 0
Ben aracı ilk aldığımda düz yolda bile sürekli patinaja kalıyordu. Önceki araç 1.4Tsi 125bg

Alt devirlerde gaz tepkimeleri çok daha canlı bu motorlarda.

Gaz pedalının altında yumurta varmış gibi davranmak gerekiyor.

 
Upvote 0
[mention=4202]agacmalzeme[/mention] evet hayalimde bu araba vardı hep corollayı geçiş için almıştım [emoji4] teşekkürler cevap için.
Aha bu ben [emoji23] zamanla alışırsınız hocam. Ben de corolla 1.6dan geçtim. Gaz pedalında bi boşluk var 1.5 tsi’de. Az basarsınız gitmez çok basarsınız koltuğa yapıştırır [emoji2] ama zamanla alışıyorsunuz dert etmeyin.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Upvote 0

atmosferik motordan bu araca geçtiyseniz alışkanlıktan dolayı olabilir.

 
Upvote 0

Geri
Üst Alt