Servis cam değişimi sonrası yağmur sensörü arızası


Salih_Sayin

Katılımcı Üye
 
Katılım
30 Ocak 2016
Mesajlar
740
Tepkime puanı
485
Konum
Samsun
İsim
Salih
Yaklaşık 15 gün önce serviste cam değişimi yaptım. 2 gün öncede buralarda yağmur yağdı ve yağmur sensörüm haliyle çalıştı. Ancak daha sonrasında yağmur yağmamasına rağmen sileceklerim hep çalıştı.Silecek kolu int konumunda kuru havada sileceklerim çalışır vaziyette kısacası.

Bugün servise götürdüm. önce cama su döktüler silecekler çalışıyor. Ancak daha sonrasında silecek kuru ortamda çalışmasına devam etti. Başka sensör takıldı aynı sorun o sensörde de devam etti. Jel değiştirildi gene bir değişiklik olmadı. Şimdi çarşamba gününe randevu verildi bakılacak. Bana montaj kaynaklı sorun çıkmaması durumunda arızayı yaptırmazsam arıza tespit ücreti ödemem gerektiği söylendi.

Vag com ile bağlanınca araç  yağmur sensörü arızası görünüyor. Arıza sensör montaj hatası yazıyor. Hatta sitede araştırma yaptım benzer sorunu olanlar daha önce olmuş.  Sizce sorun ne olabilir? Bu hatayı oluşturabilecek bir durumla daha önce karşılaşanlar oldu mu? 

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

 
Kendim gitmeden bakmayı düşünüyorum var ise yağmur sensörü  sigortası var mıdır? Ya da bakmam gereken sigorta benzeri bir şey.

 
Daha önce karşılaşan olmadı mı ?Cam değişmeden önce her şey normaldi. Hata kodunda yanlış montaj pozisyonu yazıyor. Bu montaj ile ilgili bir şey midir ?

EB0B4CBD-1B33-4F75-85EC-297C7C827DB2.jpeg

 
Hata kodu diyorki : Hatalı şekilde pozisyonu yerleştirilmiş sensör. Kendiniz ön tarafdan sensöre bakarak kontrol ettiniz mi ? Yağmur sensörünün 4 ayağı oluyor onlar yuvaya girmeden sanırım kapak zor kapanır dikiz aynası kapağı. Ya sensör hasar gördü yada tekrar düzgünce temizlenip takılması gerekiyor. Hata kodunu silerseniz geri geliyor mu ?

 
Söküp tekrar yeni sensör takıldıktan sonra devam ediyorsa bu durum bence kodlama kaynaklı. Bu 7.5 kasalara sonradan yağmur sensörü takıldığında yapılan kodlamaları kurcalasanız bence düzelir.

Sileceği aça kapata deneme yanılma yoluyla olabilir. Forumda sonradan takma konusu mevcut zaten.

 
Hata kodunda arkadaşında dediği gibi,  yanlış montajlama pozisyonu yapılmış olarak görünüyor. 

Bu ya kodlama yanlış yapıldı, yada sensörün yerleştirirken altta olacak ayaklar üstte, üstte olacak olan ayaklar(pinler) yada adına her ne deniyorsa alta takılmış olabilir. Ben sadece hata kodunun karşılığı olarak tahmin yürüttüm. Umarım sorununuz çözülür. 

 
Hocam bahsettiğim konudan çok önceden aldığım ss'i paylaşayım şu kod işe yarayabilir.

IMG_0721.JPG

 
Size net bir bilgi vericem ama cozumunu bilmiyorum :)  onceki aracimda bu hatayi aldim ve konuda actim. Olay tamamen kodlama alakali camim degismeden durduk yere bu hatayi almistim. Hatayi vcds den silince bir sure kullanabildim. Ama 2 gun sonra tekrar ayni hatayi verdi ve silememistim. 
bu yeni aldigim aracta da ayni hatayi aldim :)  inanin hata kodunu silmedim bile olmuyor cunku. Hele ki siz yenisi takildi yine olmadi dediniz ya artik hic ugrasmam :D  

kodlamada birsey calismasini etkiliyor demektir bu. Ama rain sensor ile ilgili hicbir kodlamayi kurcalamam sadece ışıklarla ilgili ufak tefek kodlamalar yaptim .

bence yagmur sensoru kodlama adimlarini izleyip yanlis olan adimi bulmak lazim . Tabi bunun kodlamasi var ise ?

 
@yer_ucagi_34 bu kodlamalardan Aubenlicht ile başlayan bende görünmüyor ancak diğeri asistans ile başlayan var ve active olarak kodlu. Bu konunun linkini atabilirmisiniz var ise. 

 

Yağmur sensörünün aktif olması için herhangi bir kodlama var mıdır? Paylaştığım resimdeki yer işaretli mi olmalıdır? 

Bende  rain light function yazan yer işaretli değil . İşaretleyince hata veriyor. Altındaki rain closing  yazan yer ile beraber kodlayınca kodu kabul ediyor. Ayrıca bit 6-7 olan kısım hiç yok bende. Bu kod kısmı nasıl kodlanmalı. 

50BEDEEA-E9DE-4C69-8A59-3549BB4D475C.jpeg

 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Geri
Üst Alt