start-stop, auto hold sorunu


msaral

Yeni Üye
Katılım
2 Haz 2020
Mesajlar
13
Tepkime puanı
3
İsim
mustafa
merhabalar

Aracım 2014 1.6tdi manuel higline golf. Araçta son 1 aydır start stop devreye girmiyor ve "hata:start-stop" şeklinde bir uyarı veriyordu. Son 1 haftadır hata vermiyor fakat kesinlikle devreye de girmiyor. Ayrıca trafik yoğun olduğunda dur kalk yaparken bazen autohold devreden çıkmıyor ve araba hareket etmiyor. yarım debriyaj halindeyke auto hold u pasife alınca veya debriyaj yenileyince araba hareket ediyor. Aküden olabileceği aklıma geldi ama  1 aydır ara ara kontrol ediyorum %60-80 arası değerler veriyor. Var mıdır böyle sorun yaşayan ve aküden olma ihtimali var mıdır ?

şimdiden teşekkürler.

 
akünüz kaç yıllık. ilk aklıma gelen akü. vcds ila bağlanıp hata kontrloü yapmak lazım düşük voltajdan dolayı ise kesinlikle aküdür derim.

 
Upvote 0
@seferhasdemir aracı 6 ay önce aldım, kaç yıllık olduğunu bilemiyorum maalesef. tavsiyeniz için teşekkürler.  @cagan91

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Upvote 0
Hocam aküden olduğunu düşünüyorum. Değişmedi ise de aküdendir muhtemelen

 
Upvote 0
merhaba, start-stop devreye girmiyorsa %90 aküdendir. Yeni akü değiştirdim bende de aynı sorun vardı düzeldi hemen start stop devreye girdi. 

 
Upvote 0
akünün fotoğrafını çektim ama hangi yılda üretildiğini anlayamadım :)  dd138a5b-1caa-4634-a49d-2b7cf3bde233.jpg

 
Upvote 0
gidip gösterme fırsatım olmadı ama sorun aküde muhtemelen 3 gün çalıştırmayıp sonrasında çalıştırmayı deneyince akü uyarısı verip çalışmadı, tavsiye edebileceğiniz akü markası var mıdır ?

teşekkürler.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Upvote 0
Büyük ihtimalle akünüz zayıf ama lakin aracınıza sonradan donanım eklediyseniz (kapı aydınlatmaları, geri vites kamerası, sensör, ekran vb) bunlarda startstop çalışmama sebebi oluyor (benim fikrim), bazısı araç kapalıyken bile akım çekiyor bazısıda aracın akım gücünü etkiliyor. Bilgisi olanlar düzeltebilir ama benim fikrim bu. Başıma geldiği için yazdım, sıfır aküyü tekrar değişmeme üzerine kodlama bile yaptırmama rağmen ss hala çalışmıyor, çünkü sonradan eklediğim bir sürü şey var.

 
Upvote 0

Geri
Üst Alt