Golf 7 1.6 TDİ Manuel 12V Akü Şarj Edilemiyor Hatası Ve Akünün Bitmesi


wyzonline

Yeni Üye
Katılım
24 Şub 2020
Mesajlar
9
Tepkime puanı
18
İsim
Ali Yavuz
Merhabalar arkadaşlar,

Sorunum hakkında sizlere danışmak istedim, bir ay önce ışıklar beklerken bir anda aküm bitti. Takviye ile çalıştırdık en yakın bir tamirciye uğradım, arabayı stop ettiğimde bir daha çalışmadı. Ölçüm yapıp akünün bitik olduğunu söylediler bende Varta AGM akü ile değiştirdim. Şuanda da üzerinden 1 ay geçti yolda giderken 12v akü şarj edilemiyor diye hata verdi araç. Pazar günü açık bir yer bulamayacağımdan devam ettim akşamına akü bitti. Ben avrupa yakasında ikamet ediyorum aracım Tuzla da  :)   Daha önce başına böyle olay gelen oldu mu ? Aracıma 2 ay önce android double teyp taktırdım ilgisi olabilir mi ya da şarj dinamosundan mıdır ?

Şimdiden okuyup vakit ayırdığınız için teşekkür ederim.

 
@wyzonline şarj etmiyor uyarısı varsa alternatör ile ya da kablolarlar alakalıdır. Akü arızası olsa akü zayıf vs. uyarısı verir.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Upvote 0
@ogzogz bende öyle tahmin ediyorum şarj dinamosu (alternatör) e baktıracağım. Çekiciyle çektireceğime çok yakın sanayi de dinamo tamircisi varmış oraya götüreceğim. Teşekkür ederim ilginize.

 
Upvote 0
@wyzonline tamirci tamirci dolaşıp arıza olmayan parçaları değiştirip boşa para vermeyiniz. Araştırıp öyle gidiniz.  

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Upvote 0
Merhaba, kısa süre önce ben de akümü değiştirdim ve yapılan testte şarjda bir anormallik olduğu ortaya çıktı. Daha sonra özel servise götürdüm ve şarj dinamosundan belirgin bir ses  (vızıltı gibi) geldiğini fark ettik. Şarj dinamosunun coupling i (kaplin) parçasının değişmesi gerektiğini söylediler değiştirdik. Araç bazen şarj edip, bazen etmediği için kesin çözüm oldu diyemiyorum, ara ara kontrol ettirmem lazım şarj voltajını.

 
Upvote 0
@mk3GTI İlginize teşekkürler vakit ayıramadım, cumartesi günü bende özel bir servise götüreceğim. Sorununuz tam manasıyla çözülememiş o halde can sıkıcı olabilir.

 
Upvote 0
@wyzonline Yanlış anlaşılmış yazım. Sorun zaten en başında tam tespit edilemiyor, bir müddet takip gerektiriyor, her an da voltaj ölçemediğimiz için düzenli şarj ediyor mu etmiyor mu anlayamıyorum. Aküyü aldığım yere ya da servise filan yolum düşerse tekrar kontrol ettiririm, akünün voltajı da düşmemişse, anlık kontrolde de şarj varsa sorun çözülmüş demektir.

 
Upvote 0
Şun bende de böyle bir sıkıntı oldu ne yaptılar ve ne kadara yaptırdınız hangi il

 
Upvote 0
Benim yakıt hortumu delinmişti aracın, oradan akan yakıt dinamoyu pisletmiş, parçayı çıkartıp temizlediler sorun çözüldü.

 
Upvote 0
Benim yakıt hortumu delinmişti aracın, oradan akan yakıt dinamoyu pisletmiş, parçayı çıkartıp temizlediler sorun çözüldü.
Dinamoyu tamamen mi söktüler yoksa bir parçasını mı aynı olay benim başıma da geldi şimdi
 
Upvote 0

Geri
Üst Alt