Golf7 Kış Lastiği Tavsiyesi


Tulkas

Üye
Katılım
3 Haz 2020
Mesajlar
484
Tepkime puanı
219
Konum
Tokat
İsim
Emre
Merhabalar 2014 golfüm için ilk defa kışlık lastik almam gerekecek, kış lastikleriyle ilgili hiç tecrübem yok ve ayrıca kışın çok zor geçtiği Van tarafında bulunacağım tüm kış mevsimi boyunca. Lastik ebatları 205/55/R16 bu ebatlarda ve kışın karın eksik olmadığı bir memlekette nasıl bir kış lastiği almalıyım ki başım ağrımasın bana zorluk yaşatmasın? Öneri ve tavsiyelerinizi bekliyorum şimdiden teşekkürler..

 
Günaydın.Michelin alpin 6'ları aynı ebatta bir kıştır kullanıyorum.Gayet dengeli ve yeterli.Van'da yaşayacak olsaydım nokian snowprooflar bir aklımı çelerdi ama.

 
Hocam merhaba,

Bolu'da ikamet etmem ve doğayı sevmem nedeni ile kışları sık sık kışlık lastikleri limitlerine kadar zorlayacak yerlere gider gelirim, aracı aldığımda üzerinde Nokian WR 4D vardı ve 1 sezonluk lastikti, gayet memnunum diyebilirim.

Benim şöyle de bir iddiam var, aracınız 4*4 değil ise bir noktadan sonra kışlık lastikte kurtarmayacaktır, orta halli bir kışlık lastik ve zincir takımı öneriyorum. Bir çok yerde önlere zincir takarak gitmişliğim vardır. 

 
Van'da ikamet eden birisi olarak Goodyear UG8 ile geçen sene (ki Van'daki son 26 yılın en soğuk kışı geçmiştir) sorun yaşamadım. Yavaş ve tedbirli kullanırsanız sıkıntı yaşayacağınızı sanmam ama Conti bir adım önde alınabilir.

 
Aynı ölçülerde michelin alpin 5 tecrübem olmuştu. Özellikle o dönem Eskişehir'de çok sık kullandım aracımı. Eskişehir iklimi gereği kar'dan çok genelde buz tutan yolları ile meşhurdur. Gayet memnun kalmıştım. Tipi tecrübemde oldu. Eskişehir - Bozüyük arası sıfır sıkıntı.

Tavsiyem bence sıfır lastik tercih etmeyin. Fiyatlar oldukça yüksek. Bende bu aralar aynı ölçülere 2.el kış lastiği arıyorum. Fiyat olarak daha uygun neredeyse %60 kâr'ınız olabilir.

 
@ycetin hocam 2.el lastiklere nerden erişebiliriz nasıl bir yol tavsiye edersiniz? Aslında sıfır alıp tertemiz kullanmayı düşünüyorum ama merak ettim 2.el nasıl olur diye 

 
@Kingslayer hocam ug8 veya nokianın 2 tip lastiği var snpwproof ile wr4d üçü arasında gidip geliyorum hocam, fiyat performans olarak nokian daha yakın geliyor ama sorun şu ki lastiklerden hiç anlamıyorum sorup danışmadan kendi halimle alırsam tamamen şans olacak

 
@yusufasinmaz nokianlar çabuk yıpranıyor şeklinde yorumlar okudum hocam siz ne düşünüyorsunuz wr4d hakkında? Ayrıca karlı buzlu ve çok soğuk bir ortam için snowproof mu wr4d mi sizce?

 
@Tulkas Hocam desenine dikkat etmeniz lazım, kanal yapısına, su tahliyesine, yumuşak hamurlu olması lazım, lazım da lazım :) .

Bana sorarsanız yumuşak hamurlu ve su tahliye yapısı olsun yeterli gibi. Çok uzun yol yapmayacaksanız fazla para vermeyin derim. Ama diğer yandan kışın sizi yolda tutan tek şey lastiğiniz ikinci el önermem sonuçta 4 teker üzerinde gidiyoruz 3-5 hesabını yapmayın bir küçük kaza geçirseniz Allah korusun misli ile geri çıkar. Nokian zaten üst sınıf bir lastik alırsanız üzüleceğinizi düşünmüyorum.

 
@Tulkas İkinci el lastiğe ben sarı siteden bakıyorum. Ama genelde bu işin ticaretini yapan bayii'den falan değil direk senin benim gibi bireysel satıcılardan bakıyorum. Üretim tarihi ve kondisyonu düzgün olduğu sürece alınabilir.

 
Hocam ikinci el lastiği en iyi letgo da bulursunuz, yeni tarih olsun, yıpranmamış olsun, ayrıca fotoğraflara dikkat edin, jantlı lastik yatay, jantsız dikey olarak muhafaza edilir, buna dikkat etmeyen adamın malı da sıkıntılıdır. 

 
Her zaman ki gibi 

Tropikal ankara da

Kasımda sümbüller

Aralıkta leylaklar

Ocakta papatyalar

Şubatta menekşeler 

Açarsa yine , 

Bizim replika 16 lık jantların üzerindeki nokian wrd3 ler in raf ömrü 10 yıl hikayesi gerçek olacak.

Özledik bee 10-15 yıl önceki

Kışlıkları

29 ekimde takarım

23 nisanda cıkartırım muhabbetlerini

 Bayramlarda bitti , kar kış yılllları da!!!

Hayırlısı olsun

 

@Tulkas Hocam şöyle yanıtlamak isterim, aracımı geçen sene Eylül'de satın aldığımda lastikler yanında geldi, ben tercih etmedim. Bana geldiğinde 1 veya 2 sezon kullanılmıştır. Bende geçen kış 2-3 kez Kartalkaya kayak tesislerine, 3-4 kez daha zorlayıcı yerlere ve kar yağışında şehir içinde sık sık kullandım. Bazı yerlerde artık tamamen karı kürüyerek önüme yığdığım için gidemedim. Fiziki olarak lastiği kontrol ettiğimde herhangi bir sıkıntı görmedim. Hala yumuşak şekilde duruyor.  Ancak popüler olması sonrası fiyatlarına baktığımda bana göre başka markalar tercih edilebilir. 

 

Geri
Üst Alt